«Η Δημοκρατία Σέρπσκα δεν θέλει πόλεμο στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Δημοκρατία Σέρπσκα δεν θέλει πόλεμο, δήλωσε σήμερα το Σερβικό μέλος και πρόεδρος της Προεδρίας της Β-Ε Μίλοραντ Ντόντικ και ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ομάδας διαπραγματεύσεων για συνομιλίες με εκπροσώπους των άλλων δύο εθνών στη Β-Ε.

Μετά τη συνάντηση του κυβερνώντος συνασπισμού στη Δημοκρατία Σέρπσκα, στην Κοζάρα, ο Ντόντικ δήλωσε ότι ο στόχος των συνομιλιών ήταν να βρεθεί μια ισορροπημένη λύση που θα ικανοποιούσε όλους – τόσο τις οντότητες όσο και τους λαούς, αναφέρει η Ραδιοτηλεόραση Σέρπσκα- RTRS.

«Αυτή είναι η απάντησή μας στις εκκλήσεις για πόλεμο στην Ομοσπονδία της Β-Ε», δήλωσε ο Ντόντικ, όταν ο αρχηγός του βοσνιακού κόμματος SDA Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον πόλεμο και θα προτιμούσε να πεθάνει παρά, όπως είπε, μέρος της εξουσίας στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη να είναι οι «γενοκτόνοι» (υπονοώντας τους Σέρβους).

«Δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο, η επιλογή μας είναι η ειρήνη. Ας μιλήσουμε για τη Ντέιτον, το Σύνταγμα, χωρίς ξένους, και ας σεβαστούμε αυτήν τη συμφωνία. Δεν κάνουμε καμία έκκληση για βία ή επιβολή προβλημάτων», δήλωσε ο Ντόντικ, σύμφωνα με το Τανγιούγκ.

Προηγήθηκε σήμερα, συνέντευξη στο «Kanal O» του Σεράγεβο, του Ιζετμπέγκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι θα «προτιμούσε να πεθάνει» παρά, όπως ανέφερε, «γενοκτόνοι» να κυβερνούν μέρος της Β-Ε, και είπε ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί του λαού εάν ξεσπάσει πόλεμος.

Politika

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα