Η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Florence Parly επιβεβαίωσε την προμήθεια από την Ελλάδα των 18 Rafale καθώς και του ελικοπτέρου NH90 «Caïman»

8/10/20 | 0 | 0 | 431 εμφανίσεις

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, alkis@kalkis.eu, www.kalkis.eu

Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ της  Anne Bauer στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Les Echos στις 7-10-2020, με τίτλο : «Rafale, ελικόπτερα: οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις παραγγέλνουν» (Rafale, hélicoptères : les armées françaises passent commande) και τη δημοσίευση της διπλανής φωτογραφίας (AFP) του ελικοπτέρου NH90  «Caïman». Το NH90 είναι ένα ευρωπαϊκό ελικόπτερο ασκήσεων και επίθεσης με δύο στροβίλους, ικανό να μεταφέρει μέχρι 20 στρατιώτες commandos. Eξοπλίζει δε τις εξής χώρες : Αυστραλία, Ισπανία, Φιλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ομάν, Κατάρ και Σουηδία. Οι γαλλικές ένοπλες  δυνάμεις κατέχουν 69 τεμάχια από αυτό το ελικόπτερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ενώπιον των ανήσυχων Γάλλων βουλευτών (για τον κίνδυνο αποδυνάμωσης των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων), η υπουργός άμυνας, Florence Parly, διαβεβαίωσε την Πολεμική Αεροπορία για την βούλησή της να αντικαταστήσει στο ακέραιο τα Rafale που η τελευταία θα πρέπει να παραχωρήσει στην Ελλάδα, ως μέρος της σύμβασης που συζητείται επί του παρόντος για την πώληση στην Αθήνα 18 μαχητικών αεροσκαφών. 12 παλαιών και 6 νέων έναντι περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζω εδώ το πρόσφατο σχετικό άρθρο μου στις Ανιχνεύσεις στις 17-9-2020 για να έχετε μια πληρέστερη τεχνική ενημέρωση :  ΕΔΩ

 

 

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο