Ερντογάν: Η Τουρκία θα είναι για πάντα στην Κύπρο

13/1/17 | 0 | 0 | 440 εμφανίσεις

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα στα κατεχόμενα.

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό, πριν καν αναχωρήσουν οι αντιπροσωπείες των διαπραγματευόμενων από τη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί συμφωνία για την Κύπρο εάν δεν διασφαλίζεται η θέση της ως εγγυήτριας δύναμης, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από τα κατεχόμενα εάν δεν αποσυρθούν και οι ελληνικές δυνάμεις.

«Έχουμε πει στην Κύπρο και την Ελλάδα, ξεκάθαρα, πως δεν θα πρέπει να περιμένουν λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυητή. Θα είμαστε εκεί για πάντα», είπε προκλητικά ο κ. Ερντογάν, κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα ότι θέτει εμπόδια στη διαπραγμάτευση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας σε τυχόν ομόσπονδη Κύπρο, λέγοντας ότι οι όροι που έχουν προτείνει οι Κύπριοι και οι Έλληνες «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

Επίθεση στην Τουρκία, την οποία κατηγόρησε ότι τράπηκε σε φυγή από τη διάσκεψη, εξαπέλυσε από τη Γενεύη ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ανώτατες διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως  σήμερα Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη πολιτική συζήτηση στην Ελβετία, όμως οι Τούρκοι οδήγησαν μεθοδευμένα σε αποτυχία τις διαβουλεύσεις, ζητώντας αιφνιδιαστικά να υπάρξουν επαφές για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να αποπολιτικοποιηθεί η διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα ζητά απόσυρση των 30.000 και πλέον τούρκων στρατιωτών και κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.

REUTERS/Murad Sezer
skai.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο