Ερντογάν: Η Τουρκία θα είναι για πάντα στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα στα κατεχόμενα.

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό, πριν καν αναχωρήσουν οι αντιπροσωπείες των διαπραγματευόμενων από τη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί συμφωνία για την Κύπρο εάν δεν διασφαλίζεται η θέση της ως εγγυήτριας δύναμης, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από τα κατεχόμενα εάν δεν αποσυρθούν και οι ελληνικές δυνάμεις.

«Έχουμε πει στην Κύπρο και την Ελλάδα, ξεκάθαρα, πως δεν θα πρέπει να περιμένουν λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυητή. Θα είμαστε εκεί για πάντα», είπε προκλητικά ο κ. Ερντογάν, κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα ότι θέτει εμπόδια στη διαπραγμάτευση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας σε τυχόν ομόσπονδη Κύπρο, λέγοντας ότι οι όροι που έχουν προτείνει οι Κύπριοι και οι Έλληνες «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

Επίθεση στην Τουρκία, την οποία κατηγόρησε ότι τράπηκε σε φυγή από τη διάσκεψη, εξαπέλυσε από τη Γενεύη ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ανώτατες διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως  σήμερα Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη πολιτική συζήτηση στην Ελβετία, όμως οι Τούρκοι οδήγησαν μεθοδευμένα σε αποτυχία τις διαβουλεύσεις, ζητώντας αιφνιδιαστικά να υπάρξουν επαφές για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να αποπολιτικοποιηθεί η διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα ζητά απόσυρση των 30.000 και πλέον τούρκων στρατιωτών και κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.

REUTERS/Murad Sezer
skai.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα