ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΖΗ: ΨΉΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Α.ΠΑ.ΔΗ.Κ.)

16/7/21 | 0 | 0 | 186 εμφανίσεις

Η Επιστημονική Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς (Α.ΠΑ.ΔΗ.Κ.) πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη τον θάνατο του μέλους της Ιωάννη Ν. Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του  Τμήματος  Φιλολογίας  του Α.Π.Θ. και Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Ο εκλιπών ήταν εξαίρετος επιστήμονας με βαθιά γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας, διακεκριμένος Καθηγητής επί σειρά ετών στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και τα τελευταία είκοσι πέντε έτη διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Από τις θέσεις αυτές εργάστηκε ακούραστα έως την τελευταία στιγμή για την υλοποίηση και διεύρυνση των στόχων του Κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

Ο Ιωάννης Καζάζης, με το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη γλωσσική διδασκαλία και στην ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.

Η συμβολή του Ιωάννη Καζάζη στη συγκρότηση και λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Καλαμαριάς είναι ανεκτίμητη.

Τιμώντας τον εκλεκτό επιστήμονα, η Επιστημονική Επιτροπή αποφασίζει:

(α) να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του,

(β) να κοινοποιήσει ευρύτερα το ψήφισμα αυτό.

 

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2021

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

 

 

Ζαχαρίας Σκούρας, Καθηγητής του Α.Π.Θ.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο