Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας ο Νίκος Κανέλλος

9/2/21 | 0 | 0 | 258 εμφανίσεις
Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας ανακοίνωσε ότι την θέση του Αντιπροέδρου του ΕΙΠΔ αναλαμβάνει ο Πληρεξούσιος Υπουργός Α Τάξεως Ε.Τ. Νικόλαος Κανέλλος.
Ο Νικόλαος Δ. Κανέλλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1954. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και το Διεθνές Δίκαιο στη Νομική του Πανεπιστημίου Nice, στη Γαλλία. Εισήλθε στο διπλωματικό κλάδο του ΥΠΕΞ το 1981 και υπηρέτησε στο Στρασβούργο, στα Τίρανα, στο Χιούστον (ΗΠΑ), στο Αργυρόκαστρο, στη Βαρκελώνη, στη Χάγη,στην Πρίστινα, στη Σλοβακία, στο Βιετνάμ και στο Αζερμπαιτζάν με ενδιάμεσες αποστολές στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.
Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική και τη ζωγραφική. Εκθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στο Κόσοβο, στη Σλοβακία,στο Βιετνάμ και στο Αζερμπαϊτζάν ενώ το 2011 συμμετείχε με δύο έργα του στην Biennale της Jagodina στη Σερβία.
Συλλογές του στα Μουσεία Καλών Τεχνών του Ανόϊ και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Μπακού.
Συγγραφέας δυο πολιτικών μυθιστορημάτων :
1. «Η τελευταία προειδοποίηση, Λόγος Α΄: Η απάντηση του Σπάρτακου” (2012 ΙΑΝΟΣ)
2. «Η τελευταία προειδοποίηση. Η μουσική της κόκκινης ορχήστρας» (2018 ΙΑΝΟΣ )
Τιμήθηκε, εκτός άλλων, το 2018 από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του “Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών”.
Αποτελεί για το ΕΙΠΔ ιδιαίτερη τιμή να συγκαταλέγεται στη Διοίκηση ένας τόσο καταξιωμένος ευπατρίδης διπλωμάτης, η εμπειρία του οποίου θα προσφέρει τα μέγιστα στη δράση μας.
Οι “Ανιχνεύσεις web tv” εύχονται στον κ. Κανέλλο καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/6/21 | (7 σχόλια)
    Από το 1988, όταν για τις ανάγκες της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" πραγματοποίησα το πρώτο μου ταξίδι σε Σκόπια και Βελιγράδι, έχω ταχθεί κατά της πολιτικής της γειτονικής χώρας. Βεβαίως, τάχθηκα και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως, διότι με αυτήν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο