Έτοιμη να αντιδράσει σε «κάθε μορφή πολέμου που επιθυμούν οι ΗΠΑ» η Βόρεια Κορέα

11/4/17 | 0 | 0 | 416 εμφανίσεις

Με “καταστροφικές συνέπειες” απειλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα, αν συνεχίσει τις “εξωφρενικές πράξεις της”, μετά την ανάπτυξη μίας ομάδας αμερικανικών πολεμικών πλοίων ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

“Οι ΗΠΑ θα είναι πλήρως υπεύθυνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσουν οι εξωφρενικές πράξεις της”, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, διαμηνύοντας πως η Πιονγκγιάνγκ “είναι έτοιμη να αντιδράσει σε κάθε μορφή πολέμου που επιθυμούν οι ΗΠΑ”.

Ο ίδιος σχολίασε πως η άρνηση της Ουάσινγκτον να αποκλείσει ένα προληπτικό χτύπημα κατά των σημείων εκτόξευσης πυραύλων της Βόρειας Κορέας δικαιολογεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

“Η υπάρχουσα σοβαρή κατάσταση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως [η Βόρεια Κορέα] ήταν απολύτως δίκαια όταν αύξησε με κάθε τρόπο τις στρατιωτικές της δυνατότητες για αυτοάμυνα και προληπτικές επιθέσεις με μία πυρηνική ισχύ ως άξονα”, επεσήμανε και πρόσθεσε: “Θα λάβουμε τα σκληρότερα αντίμετρα κατά των προβοκατόρων, ώστε να αμυνθούμε με την ισχύ των όπλων”.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας