Ένταση στην Α.Μεσόγειο: Ρωσικές ηλεκτρονικές παρεμβολές σε βρετανικά αεροσκάφη

21/3/21 | 0 | 0 | 150 εμφανίσεις

Οι βρετανικοί Times προέβησαν μέσω δημοσιεύματος σε αποκαλύψεις σχετικά με τις πτήσεις των αεροσκαφών της στην αεροπορική βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Έτσι και σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και καιρό οι απογειώσεις των μεταγωγικών Α400Μ της Βρετανικής Αεροπορίας από την βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο έχουν “προβλήματα” από ρωσικές παρεμβολές στο σύστημα GPS τους.

Το ότι τις παρεμβολές αν είναι ρωσικές δεν έχει αναφερθεί επισήμως αλλά θεωρείται ως η μόνη εξήγηση καθώς ρωσικά στρατεύματα και μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου είναι εγκατεστημένες στη Συρία, λίγες μόνο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η δεύτερη περίπτωση είναι το Ισραήλ αλλά δεν τίθεται ζήτημα μεταξύ των χωρών.

Οι παρεμβολές όπως γράφει η εφημερίδα δεν ήταν επιτυχημένες αλλά μάλλον έχουν προβληματίσει έντονα τους Βρετανούς καθώς δεν γνωρίζουν αν ήταν πλά προειδοποιητικές ή μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ισχυρές.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/972116_entasi-stin-amesogeio-rosikes-ilektronikes-paremvoles-se

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας