Κάντο όπως ο εισαγγελέας Φλωρίδης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Σάκη Μουμτζή Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 liberal.gr

Προχθές μπήκαν οι δυνάμεις της τάξεως στα ΑΕΙ και εκκαθάρισαν τους χώρους από τους διακινητές ναρκωτικών. Ακούσατε καμιά αντίδραση; Διαμαρτυρήθηκε κανένας; Εγώ δεν άκουσα τίποτα. Ελπίζω βέβαια αυτή η έφοδος να μην έγινε λόγω της επισκέψεως του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

Η επέμβαση αυτή έγινε μόλις οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν παραβατικές συμπεριφορές μέσα στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν την Πρυτανεία. Και άριστα έπραξαν. Καθαρά πράγματα.

Όλη αυτή η κατάσταση που μας ταλαιπωρεί δεκαετίες, θα είχε λυθεί από το 2008 όταν τότε, ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης έδωσε παραγγελία στα αστυνομικά όργανα να καταστρώνουν επιχειρησιακό σχέδιο και να εισέρχονται στον χώρο των ΑΕΙ, « εφόσον έχουν πληροφορίες ότι τελούνται κακουργηματικές πράξεις ( κατασκευή εκρηκτικών) πριν από την τέλεση τους.» Τι λέει εδώ ο εισαγγελέας Φλωρίδης; Λέει, πως η αστυνομία πρέπει να επέμβει και όταν η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο. Ο ίδιος εισαγγελέας δύο χρόνια νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τα εντεταλμένα όργανα της τάξεως, πως αν δεν συνελάμβαναν παραβάτες του ποινικού νόμου που έβρισκαν προστασία μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, θα τους παρέπεμπε για παράβαση καθήκοντος. Διαφωνεί κανένας;

Τότε οι «προοδευτικές» πρυτανικές αρχές αντέδρασαν, πιστοποιώντας πως, διαχρονικά, αποτελούν και αυτές μέρος του προβλήματος. Στην διαδικασία μετάθεσης ευθυνών διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο, ως μη όφειλε, γιατί όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις δεν πρέπει καν να ερωτώνται. Ο πανεπιστημιακός χώρος αποτελεί μέρος της Ελληνικής Επικράτειας εντός του οποίου εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι. Το λέει ξεκάθαρα ο νόμος Διαμαντοπούλου 4009/2011, που ας σημειωθεί, έλαβε μέσα στην βουλή 255 ψήφους: « σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία». Διαφωνεί κανένας;

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά; Αποδεικνύουν πως το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί οι οποίοι να τηρούν τον όρκο που έδωσαν. Τίποτα παραπάνω. Τα όργανα της τάξεως αν δεν εκτελέσουν την εισαγγελική παραγγελία, παρανομούν. Διαφωνεί κανένας;

Μάλιστα, την επέμβαση της αστυνομίας που έγινε στους πανεπιστημιακούς χώρους με εντολή Φλωρίδη είχε χαιρετήσει και ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου, ο αείμνηστος Ι. Μανωλεδάκης. Είχε γράψει σχετικό άρθρο και στην εφημερίδα « ΒΗΜΑ», με τίτλο «άσυλο ή άλλοθι;».

Προχθές τα όργανα της τάξεως μπήκαν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, λόγω της διακίνησης ναρκωτικών. Γιατί δεν έπραξαν το ίδιο λίγες ημέρες νωρίτερα όταν αναρχοαυτόνομοι εκτόξευαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ; Αυτές οι πράξεις δεν αποτελούν παραβατική συμπεριφορά; Γιατί έκλεισαν τα μάτια στην καταστροφή της Θεολογικής σχολής; Εισαγγελέας δεν υπήρχε;

Γιατί ένα πρόβλημα που το έλυσε ο Φλωρίδης το 2008 επανήλθε; Φταίει υποστηρίζουν η κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου. Ευθύνεται κυρίως η πολιτική αλλαγή που έγινε το 2015 και έστειλε το μήνυμα τόσο προς τις εισαγγελικές όσο και προς τις αστυνομικές αρχές, πως «καλόν θα ήταν να αφήσετε τις συλλογικότητες να «εκφράζονται» ελεύθερα».

Έχει γραφεί εξαντλητικά πως η Νέα Δημοκρατία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο στην φαρέτρα της. Το μόνον που χρειάζεται να κάνει ο Μητσοτάκης είναι να αφήσει τους Φλωρίδηδες να κάνουν την δουλειά τους.

Διαφωνεί κανένας;

liberal.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φυσικα και διαφωνουν πολλοι και κυριως οι αρμοδιοι αστυνομικοι με τον πρωην Εισαγγελεα κ. Φλωριδη , ο οποιος εγραψε και υπεγραψε το εισαγγελικο του γραμμα προς τον τοτε Γενικο Αστυνομικο Δ/ντη Θεσ/νικης , αλλα δεν το συμπληρωσε στο τελος οτι θα διεθετε και υφισταμενο του εισαγγελικο λειτουργο κατα την επεμβαση της Αστυνομιας ,για να κρινει αυτος -ο μονος αρμοδιος- αν τα διαπραττομενα εντος των Πανεπιστημιακων χωρων του Αριστοτελειου Παν/μιου Θεσ/νικης αδικηματα ειναι κακουργηματα , για τα οποια δεν απαιτειται αδεια ”εισοδου” στους Πανεπιστημιακους χωρους .
    Μπορει ενας απλος αστυνομικος να καθορισει -μονος του- το ειδος του τελουμένου αδικηματος εντος Πανεπιστημιακων χωρων, για να επεμβει χωρις αδεια και να ασκησει την αναγκαια κρατικη βια και να συλλαβει τον ,η, τους δραστες;;;.Φυσικα και δεν μπορει . Διαφωνει κανεις γιαυτο;;;.
    Το προβλημα θα λυθει οταν συνεργασθουν -με σκοπο την λυση του – Εισαγγελικες , Αστυνομικες και Πανεπιστημιακες Αρχες, χωρις να δεχθουν τις οποιες πολιτικες παρεμβασεις.
    Ως τοτε και οι τρεις αυτες Αρχες θα παριστανουν τους Πιλατους και θα ”αλληλοκατηγορουνται”.
    Υ.Γ. Αληθεια γιατι το πνευμα του Εισαγγελικου λειτουργου κ. Φλωριδη δεν αγγιξε απο το 2008 τους συναδελφους του στο Κλεινο Αστυ για να αποστειλουν και αυτοι επιστολη προς την Γ.Α.Δ.Αττικης , για αμεσες επεμβασεις -χωρις αδεια των Πανεπιστημιακων Αρχων – στους χωρους των πεντε (5)Πανεπιοστημιακων ιδρυματων , που εδρευουν εκει;;;.
    Μηπως τελικως η επιστολη του κ. Φλωριδη ηταν ”μια τουφεκια στον αερα” ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα