Ο Τραμπ… αυτοαποθεώθηκε και επιτέθηκε σε Κίνα, Ιράν και ΟΠΕΚ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
18:41 | 25 Σεπ 2018

Ως τον πιο αποτελεσματικό πρόεδρο των ΗΠΑ στην ιστορία περιέγραψε τον εαυτό του ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε το γέλιο στην αίθουσα, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, πάντως, να μην πτοείται και να επιτίθεται στη συνέχεια στην Κίνα, το Ιράν, αλλά και τον ΟΠΕΚ, που όπως είπε “κλέβει” τον κόσμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ απορρίπτουν πια την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και ασπάζονται τον πατριωτισμό.

«Η Αμερική κυβερνάται από τους Αμερικανούς» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως στα δύο χρόνια που κυβερνά, έχει πετύχει όσο κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Στην αίθουσα του ΟΗΕ επικράτησε αρχικά “παγωμάρα” και στη συνέχεια γέλια, που πάντως ο Αμερικανός Πρόεδρος αντιμετώπισε με ψυχραιμία. “Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση, αλλά εντάξει…” σχολίασε και συνέχισε την ομιλία του.

Όπως αναμενόταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην Κίνα επικρίνοντας τις εμπορικές της πολιτικές. «H ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα είναι απαράδεκτη» σημείωσε.

Αναφορικά με τον Σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως η Αμερική δεν θα είναι συνέχεια θύμα εκμετάλλευσης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έστρεψε επίσης τα βέλη του εναντίον του Ιράν λέγοντας πως η Τεχεράνη ότι έχει «αιματηρή ατζέντα».

Ο Τραμπ καταδίκασε τη «φρικτή πυρηνική συμφωνία του 2015» και κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες να απομονώσουν εντελώς το Ιράν.

Είπε ακόμα πως θα ήθελε κάποια στιγμή να συναντηθεί με τους ηγέτες του Ιράν, αλλά δήλωσε σίγουρος πως δεν έχει φτάσει ακόμη εκείνη η ώρα.

Σφροδρή κριτική άσκησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον ΟΠΕΚ να σταματήσει τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου. «Τα κράτη του ΟΠΕΚ κλέβουν τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έσταξε μέλι για τον Κιμ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε και στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο ευχαρίστησε “για το θάρρος του και τα βήματα που έχει κάνει”.

Ανέφερε ακόμα πως «οι πυρηνικές δοκιμές έχουν σταματήσει, έχουν απελευθερωθεί όμηροι και οι πυραύλοι δεν πετούν πλέον στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Συρίας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως σημειώνονται σημαντικές επιτυχίες για την εξουδετέρωση «των αιμοδιψών δολοφόνων του ISIS», ενώ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε περίπτωση που το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πηγή: reporter.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα