Κοτζιάς: Μην τα… φάμε μόνοι μας – Δικαιούται και η Τουρκία έσοδα από την συνδιαχείριση στη Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 Μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΤοΒΗΜΑ Team

Σε μία δήλωση η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ενίσχυση των τουρκικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας ‘όλα δικά μου’, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος». «Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια – με τις δύο τετραμερείς – και να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, της μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο λέγοντας: «Αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι ξέρω ‘γω το Καστελόριζο έχει το 100%, έχει όλη την περιοχή, δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεις».

Παράλληλα ο πρώην ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο ρόλο των ΗΠΑ και την ενδεχόμενη παρέμβαση τους στα ελληνοτουρκικά είπε: «στα θέματα Ελλάδας Τουρκίας δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς η Αμερική να παίξει το ρόλο του δικαστή! Πιστεύω πως οι Αμερικάνοι θέλουν τη σταθερότητα στην περιοχή. Δεν θέλουν να υπάρχουν δυνάμεις που θα αναστατώσουν την ανατολική Μεσόγειο. Μου έκαναν κριτική πως η πολιτική μου ήταν η πιο φιλοαμερικανική πολιτική. Θέλω να υπενθυμίσω πως ακόμα και τα πιο σκληρά καθεστώτα- όπως η Σοβιετική Ένωση ή ο Μάο Τσετούνγκ-συμμάχησαν με την Αμερική».

“Το Βήμα”

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και να φανταστεί κανείς ότι τέτοιου είδους άνθρωποι αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τις τύχες τού τόπου, μαζί μ’ ένα μειράκιον, που κακή τη μοίρα και με υπευθυνότητα των προηγουμένων ανικάνων, βρέθηκε πρωθυπουργός! Πού πας Ελλάδα ξυπόλητη στ’ αγκάθια;

    • Πές μας πού θέλεις εσύ νά πάει,

      Επισκέπτη.

      Μέχρι νά βρείς τί νά μάς γράψεις,
      βάλε μας κάτι νά παίζει
      κατά τό αίσθημά σου,

      άν δέν είσαι robot προβολής κακώς κειμένων
      γιά μισελληνική προπαγανδιστική χρήση…

  2. Μα για να μη παιζει η Αμερικη , -σημερα αυτη και αυριο αλλοι-τον ρολο του δικαστη , κατα πως εδηλωσε ο κ. Κοτζιας- εγινε ο ΟΗΕ με πεντε μελη με δικαιωμα αρνησηκυριας (βετο )στο Συμβουλιο Ασφαλειας και το Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης , στο οποιο προσφευγουν τα ”μικρα ψαρια”-οπως η Ελλας για να μη τους φανε τα ”μεγαλα ψαρια”, οπως η Τουρκια , που απο το 1973 αρπαξε ενα μεγαλο κομματι της Κυπρου και απειλει και το υπολοιπο ,αλλα και την Ελλαδα μας που τα εντασει στην ”Γαλαζια Πατριδα ”της.
    Τοτε γιατι και η Ελλας απο τοτε -και σχεδον ολα τα κρατη, που εχουν διαφορές με τα γειτονικα τους- επικαλουνται για την επιλυση των διαφορων τους το ισχυον Διεθνες Δικαιο και τις Διεθνεις Συμβασεις.
    Πως δειχνει ο κ. Κοτζιας απο την θητεια του ως ΥΠΕΞ οτι πηρε απο πολυ φοβο την Αμερικη -μεχρι πανικου- και γιαυτο ”εκλεισε” αρον-αρον το Σκοπιανο και συνιστα ταχεια λυση και στο Αιγαιο με τους Τουρκους (αλλα Πρεσπες, οπως ψιθυρισε φωναχτα ο Δραμινος βουλευτης του Συριζα κ. Καραγιαννιδης)για να μη δυσκολεψουμε την Αμερικη στο ΙΜPERIUM της;;; .
    Ποιος πιστευε πως στα πλαισια του εφικτου και της διατηρησεως της εξουσιας η Ριζοσπαστικη ,επαναστατικη ,ανταμερικανικη και με πολλα άλλα ΑΝΤΙ ΤσιπροΑριστερα θα εξελισσοταν σε πλαστελινη στα χερια δυνατων και του οποιουδηποτε ”χωνεται” κατω απο την Αμερικη και μας καμνει τον δυνατο ,οπως τα Σκοπια;;; .
    Δεν ειχαν γεννηθει οι συγκυβερνησαντες ΣυριζΑνελ το 1940 οταν ο Γιαννης ο Μεταξας ειπε το ΟΧΙ στον τοτε δυνατο φασιστα , ουτε οταν αμυνονταν οι Ανατολικομακεδονες στα οχυρα του ΡΟΥΠΕΛ εναντιον του Ναζισμου , ουτε οταν αυτοκτονησε ο ”αγιος”πρωθυπουργος Κορυζής μετα την καταληψη της Ελλαδος απο τους Γερμανους το 1941, ουτε οταν οι νεαροι της ΕΟΚΑ αμυνονταν εναντιον της αποικιοκρατιας της Βρετανικης Αυτοκρατοριας , αλλα δεν διαβασαν τα ευκλεη αυτα επη παιδιοθεν ,η, κατα την ενηλικιωση τους ;;;. Αλλα πως δικαιολογουνται οσοι τους ακολουθουν -δυστυχως ηγεσιες φανταχτερες και ορκισμενες για την τιμη της Πατριδος κασι της Θρησκειας-;;;
    Και αυτοι πιστευουν στο εφικτο οταν οι προγονοι τους -ενοπλοι και ιερωμενοι- αρχαιοθεν πετυχαιναν το αδυνατον ;;;.
    Και ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να αλλοιωσουν το διαχρονικως ηρωικο αυτο φρονημα των Ελληνων;;;.
    Εζησαν ομως (συγκυβερνητικοι και κολαουζοι τους) -και απο τις πραξεις τους θα θεωρουν κοροιδα και τον αειμνηστο Κυπριο Προεδρο Τασσο Παπαδοπουλο για το ΟΧΙ του -μαζι με το 76% των Ελληνοκυπριων- στο Σχεδιο ΑΝΑΝ και τον Ελληνα πρωην πρωθυπουργο κ. Κωστα Καραμανλη για την εξασφαλιση ομοφωνης αποφασεως των ηγετων του ΝΑΤΟ για μη εισοδο τον Απριλιο του 2008 του πολυεθνικου κρατιδιου των Σκοπιων , με την ονομασια , που ηθελε διακαως και τοτε η Αμερικη , -το φοβητρο του κ. Κοτζια- και οι αλλες 139 χωρες , που ντεμεκ το ειχαν αναγνωρισει με το συνταγματικο του ονομα.
    Πως να προκοψει η νεωτερα Ελλας οταν δεν εχει αφανεις εργατες που να εργαζονται αθορυβως για τα επιλυση των προβληματων των Ελληνων ,αλλα παντος ειδους ηγεσιες, που ζουν για να αλληλοσυγχαιρονται και να βραβευονται;;;.

  3. ΠΑΝΤΩΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΤΖΙΑ ΕΣΥ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΦΑΓΑΚΙ…ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ….ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…ΧΟΝΤΡΟΤΟΜΑΡΑ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα