Τρείς ιέρακες σε θέσεις μάχης έναντι του Ελληνισμού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πολύς λόγος γίνεται για το νέο «επιθετικό» υπουργικό συμβούλιο του Ρ.Τ. Ερντογάν αλλά και την αλλαγή φρουράς στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ας δούμε όμως συνοπτικά τις θέσεις που πρεσβεύουν οι ιέρακες/μπροστάρηδες του τουρκικού επεκτατισμού.

Νέος τούρκος ΥΠΕΞ – «Keeper of all secrets» κατά τον Ερντογάν
Ο μυστικοπαθής πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ -στον οποίο πιστώνεται η ανασύστασή της-, Χακάν Φιντάν, αποτελεί την προσωποποίηση του τουρκικού βαθέως κράτους. Έχει αναπτύξει επί του πεδίου όλο το φάσμα των τουρκικών αναθεωρητικών διεκδικήσεων από το 2010 και εντεύθεν ενώ ενσαρκώνει τη νέα έκφανση της τουρκικής επιθετικότητας, σύμφωνα με τον αν. Καθηγητή Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Θεόδωρο Τσακίρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος της ΜΙΤ τετραπλασιάσθηκε επί των ημερών του Φιντάν. Πρωτοστάτησε στις εκκαθαρίσεις/αποαμερικανοποίηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και σαφώς δεν τρέφει φιλικά αισθήματα προς τη Δύση (επικρίθηκε για τους στενούς δεσμούς του με το ιρανικό καθεστώς) ενώ παραμένει στο πλευρό του Ερντογάν από το 2003 μέχρι σήμερα. Ο Φιντάν μεταξύ άλλων ενορχήστρωσε την «υβριδική» επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο τον Φεβρουάριο το 2020, εργαλειοποιώντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες σε μια προσπάθεια να επαναλάβει ότι συνέβη το 2015 στα ελληνικά νησιά.
Νέος τούρκος ΥΠΑΜ – Υπερασπιστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»
Για τον Γιασάρ Γκιουλέρ, ανώτερες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα που διατηρεί χαμηλό προφίλ. Είναι ισλαμιστής και φειδωλός στα λόγια. Την περίοδο 2011-2013 διατέλεσε επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ διορίστηκε Α/ΓΕΕΘΑ το 2018 αντικαθιστώντας τον Χουλουσί Ακάρ. Επί αρχηγίας του, οι υπερπτήσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών αυξήθηκαν δραματικά. Ο Γκιουλέρ ήταν πίσω από τις εισβολές της Τουρκίας στη Συρία το 2019 και το 2020 αλλά και το γκριζάρισμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με τα γεγονότα του Oruc Reis που έφεραν τις δύο χώρες στο κατώφλι του πολέμου. Κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν εκείνος που έκρουε τα τύμπανα εισηγούμενος στον Ακάρ να αναπτύξει ολόκληρο σχεδόν τον τουρκικό στόλο απέναντι στον ελληνικό. Ο νέος ΥΠΑΜ κατά την τελετή παράδοσης/παραλαβής του ΥΠΕΘΑ (05/06/2023) ξεκαθάρισε ότι η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» θα αποτελέσει τον πυρήνα των επιδιώξεών του.
Νέος επικεφαλής της ΜΙΤ – Άνθρωπος της CIA(;)
Πέραν των επιλογών του Ρ.Τ. Ερντογάν στο ανανεωμένο υπουργικό συμβούλιο, η τοποθέτηση του εξ απορρήτων μυστικοσύμβουλού του (ανθρώπου για ειδικές αποστολές), Ιμπραήμ Καλίν, ως επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αποτελεί σημαντική εξέλιξη.
Ο Καλίν είναι πολιτικό και πνευματικό τέκνο του Ερμπακάν, Γκιουλέν και Νταβούτογλου. Σύμφωνα με αρχεία που δημοσιεύθηκαν από το WikiLeaks, ο Καλίν (ως εξ απορρήτων σύμβουλος του Ερντογάν), ήταν μία από τις πηγές του γνωστού αμερικανικού think tank «Strafor», το οποίο διατηρεί δεσμούς με την CIA. Γι’ αυτό και έχει κατηγορηθεί ως πράκτορας των Αμερικανών. Εάν βέβαια υπήρχε η ελάχιστη υπόνοια στον τούρκο πρόεδρο ότι το δεξί του χέρι έχει σχέσεις με αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εις βάρος της Τουρκίας και του ιδίου, ηλίου φαεινότερον ότι θα τον είχε καρατομήσει προ πολλού. Συνάγεται λοιπόν ότι εάν όντως υπήρχε κάποιου είδους «επαφή», αυτή θα ήταν με μορφή που προωθεί τα συμφέροντα του ερντογανικού καθεστώτος…
Αξίζει να αναφερθούν ενδεικτικά και κάποιες από τις προσωπικές απόψεις του Καλίν, σύμφωνα με τις οποίες οι Τρώες ήταν μουσουλμάνοι που δέχτηκαν επίθεση από «βαρβαρικά» ελληνικά φύλα. Ο νέος επικεφαλής της ΜΙΤ φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους αφού θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι -δήθεν- χριστιανοί Οθωμανοί.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καλίν πρωτοστάτησε στις μυστικές συμφωνίες Καλίν-Σουρανή (Βερολίνο, 13/07/2020) και Καλίν-Μπούρα (Γραφεία της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλες, 18/12/2022), όπου σύμφωνα με ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε ότι επιπλέον ζητήματα (όπως η αποστρατιωτικοποίηση) έχουν τεθεί επί τάπητος, και θα αποτελέσουν αντικείμενο στον επικείμενο Ελληνοτουρκικό διάλογο/διαπραγμάτευση με αμερικανογερμανική επιδιαιτησία μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα (1 και 2).
Συμπερασματικά
Η επιλογή των εν λόγω προσώπων από τον Ρ.Τ. Ερντογάν έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό και αυτό εντοπίζεται στην ακραία ανθελληνική/αντιδυτική και αναθεωρητική/επιθετική στάση τους. Είναι σαφές ότι ο λεγόμενος «Αιώνας της Τουρκίας» και το κυοφορούμενο τουρκικό «παζάρεμα» με τη Δύση, στοχεύουν στην απομείωση κυριαρχικών δικαιωμάτων (ίσως και κυριαρχίας) της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες θα θυσιαστούν ως άλλες Ιφιγένειες για να εξευμενίσουν τον τουρκικό μαξιμαλισμό και να παραταθεί η παραμονή της γείτονoς στο δυτικό μαντρί.
Η παρουσία του διοικητή της CIA στην Αθήνα και τον Έβρο αλλά και η προαναγγελθείσα επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων πιθανότατα εντός του καλοκαιριού (1 και 2), είναι ενδεικτικές του κλίματος που καλλιεργείται για ότι πρόκειται να ακολουθήσει, συνεργία των ελληνικών πολιτικών ελίτ που προλειαίνουν το έδαφος (123456, και 7) για τις «Πρέσπες του Αιγαίου – Ανατολικής Μεσογείου», οι οποίες δρομολογούνται εδώ και δεκαετίες (1 και 2).
Η Τουρκία έχει ήδη διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που οι όποιες διαδικασίες ελληνοτουρκικού διαλόγου, καταρρεύσουν, τότε θα αναλάβει δράση αυξάνοντας την ένταση. Γι’ αυτόν τον λόγο οι τούρκοι ιέρακες, βρίσκονται ήδη σε «θέσεις μάχης» έναντι του Ελληνισμού…
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα