Το Ισραήλ προτείνει διεθνή συνασπισμό κατά του Ιράν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Jack Lew περιοδεύουν σε μια μπαταρία Arrow 3 στις 14 Απριλίου 2024 (Ariel Hermoni/Υπουργείο Άμυνας.

Το Ισραήλ στις 14 Απριλίου πρότεινε μια επίσημη συμμαχία με περιφερειακούς και δυτικούς εταίρους κατά του Ιράν. Η επιτυχία του Ισραήλ στην απόκρουση εκατοντάδων drones και πυραύλων καμικαζι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας προήλθε εν μέρει από τη βοήθεια της γειτονικής Ιορδανίας, των αεροπορικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας και τον σντονισμό της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

«Χθες το βράδυ, το Ισραήλ βίωσε μια από τις πιο δραματικές νύχτες που έχουμε ζήσει ποτέ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μιας συστοιχίας αεράμυνας. Πρόσθεσε: «Έχουμε την ευκαιρία εδώ να δημιουργήσουμε μια στρατηγική συμμαχία ενάντια σε αυτή τη σοβαρή απειλή από το Ιράν, που απειλεί να βάλει πυρηνικά εκρηκτικά στις κεφαλές αυτών των πυραύλων».

Τα σχόλια του Gallant επαναλήφθηκαν από τον υπουργό πολέμου Benny Gantz, πρώην υπουργό Άμυνας και αρχηγό του επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) που βοήθησε να τεθούν τα θεμέλια για μια περιφερειακή αρχιτεκτονική αντιπυραυλικής άμυνας με βασικά αραβικά έθνη. «Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα διεκδικήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που είναι σωστό για εμάς», είπε ο Gantz. Εν τω μεταξύ, ο σημερινός αρχηγός του επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγος Herzi Halevi, μιλώντας στον αρχηγό της CENTCOM, στρατηγό Michael Kurilla, περιέγραψε την σχέση Ισραήλ-Η.Π.Α. ως στρατιωτική εταιρική σχέση που «οδήγησε στη δημιουργία ενός ισχυρού αμυντικού συνασπισμού που αποδείχθηκε χθες το βράδυ».

Ανάλυση εμπειρογνωμόνων
«Με τη σκόνη που μόλις κατακάθεται για την άνευ προηγουμένου ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, σοκ και η οργή προκλήθηκαν στη Μέση Ανατολή και σε μέρη της Δύσης με την προοπτική η Ιερουσαλήμ να διατάξει σκληρά αντίποινα. Ίσως είναι καιρός οι φιλικές ξένες δυνάμεις να δεσμευτούν σε μια συντριπτική προληπτική επίθεση στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν καθώς και να δώσουν στο Ισραήλ όλη την υποστήριξη που χρειάζεται για να καταστρέψει τους τρομοκρατικούς στρατούς της Τεχεράνης. Εάν όχι, θα πρέπει να παραμερίσουν και να αφήσουν το Ισραήλ να κάνει ό,τι χρειάζεται.

— Mark Dubowitz, Διευθύνων Σύμβουλος της FDD

«Το Ισραήλ έχει τώρα μια πραγματική ευκαιρία να θέσει τα θεμέλια για μια νέα και βελτιωμένη διεθνή συναίνεση ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία. Αυτή η συναίνεση ξεκινά με την υποχρέωση της Τεχεράνης να λογοδοτήσει για την έναρξη μιας άνευ προηγουμένου και κλιμακούμενης επίθεσης που, εάν δεν ελεγχθεί, θα προκαλέσει πιο άμεση ιρανική στρατιωτική δράση εναντίον οποιουδήποτε παράγοντα στο μέλλον. Ενώ η αεροπορική και η αντιπυραυλική άμυνα ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση χθες το βράδυ, η ιρανική απειλή με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν έχει τελειώσει». — Behnam Ben Taleblu, Ανώτερος συνεργάτης του FDD

www.fdd.org

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα