ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Το κυβερνητικό αφήγημα το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, θεωρεί θετική εξέλιξη την πρόταση να αναφέρεται το ΝΑΤΟ στους χάρτες του στην Κύπρο με συντεταγμένες και όχι με την ονομασία της χώρας. Πρόταση που, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν της Τουρκίας. Και την θεωρεί η κυβέρνηση θετική διότι, λέει το αφήγημα, με τις συντεταγμένες, το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει την Κύπρο!!!
Χρειάζεται πολλή φαντασία και κομματικός φανατισμός για να αποδεχθείς έναν τέτοιο βιασμό της λογικής.
Η κυβέρνηση αδυνατεί, ή δεν θέλει να βάλει ζητήματα στο ΝΑΤΟ. Και εφευρίσκει διάφορες παράλογες θεωρίες για να περάσει στην κοινή γνώμη το μήνυμα οτι μια αρνητική εξέλιξη αποτελεί νίκη. Τι 1984 και ιστορίες!!! Ο κ. Μητσοτάκης και το κυβερνητικό απαράτ, στο τέλος της θητείας τους θα γίνουν διεθνές ανάγνωσμα.
Αυτό το φαινόμενο, σας έχουμε προειδοποιήσει, θα το δούμε και σε πολλές περιπτώσεις εξωτερικής πολιτικής τις οποίες η κυβέρνηση θα χειριστεί στο άμεσο μέλλον.
Φυσικά, στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας θα παίξουν ρόλο και τα κυβερνητικά τρολάκια ή οι τυφλοί κομματικοί οπαδοί. Εδώ είμαστε, θα το δείτε.
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το αφήγημα ,αφού δεν το αφηγήθηκε η ίδια η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δεν το ονομάζομε κυβερνητικό.
    Και επειδή στις Συμφωνίες όλο και κάτι κερδίζουν τα μέρη ,ας περιμένουμε να διατυπωθεί, αν υπάρχουν -που θα υπάρξουν – οι αντιρρήσεις μας και εφόσον και κυρίως το δεχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία-που δεν είναι Νομαρχία ή Περιφέρεια της Ελλάδος, αλλά ανεξάρτητο κράτος -μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ,γιατί να ανησυχούμε σφόδρα ”προτού μας έρθει το κακό”, όταν μάλιστα μπορούμε να το αποτρέψουμε αίροντας την εμπιστοσύνη μας προς αυτήν την κυβέρνηση πρώτα οι βουλευτές της και μετά οι ψηφοφόροι της , ”που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους” για εθνικά θέματα, όπως οι Πασόκοι για την τριάδα Ίμια, Μαδρίτη και Ελσίνκι και οι Συριζαίοι -και όχι μόνο- για την Συμφωνία των Πρεσπών .
    Μόνο ο αμετροεπής και αγενέστατος κ. Κυριάκος Βελόπουλος (που χθες τ’ώπαιξε Ανδρέας Παπανδρέου της περιόδου 1974-77) χαρακτήρισε πρόβατα τους ψηφοφόρους της Ν.Δ , αυτούς οι οποίοι από το 1974 μέχρι τώρα εξέλεξαν ως Αρχηγούς -πρωθυπουργούς τον ιδρυτή της Κων/νο Καραμανλή τον Ράλλη, τον Αβέρωφ, τον Κων/νο Μητσοτάκη ,τον Έβερτ ,τον Κώστα Καραμανλή, τον Σαμαρά, τον Μειμαράκη και τώρα δις τον Κυριάκο Μητσοτάκη,
    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΥΡΩΠΗ.
    Αν δεν τους συμπαθούμε ως πρωτοπόρους ,ας μη τους βρίζουμε.

  2. Έτσι, όπως τα λέτε κύριε Σαββίδη: Πολύ επικίνδυνο το “κυβερνητικό” αφήγημα. Και όπως απαντούσε τις προάλλες ο Άγγελος Χανιώτης στις ερωτήσεις σας για τους καιρούς της αρχαίας παγκοσμιοποίησης, αλλού βρίσκεται η εξουσία-κυβέρνηση, οι κατά τόπους αρχές πρόσφεραν μόνο ψευδαίσθηση δημοκρατίας. Και μη ξεχνάμε ότι τότε, από τους Ρωμαίους, γεννήθηκε το νόημα της Αφήγησης ως παραπλανητικού Ιδεολογήματος. Συγκεκριμένα, η ιδεολογία-πολιτική θεολογία του στωικισμού: ο “κοσμοπολιτισμός”.

    • Τη λέξη κυβερνητικό την βάλατε σε παρένθεση και καλά κάνατε γιατί ”να μη τον βαφτίσουμε Γιάννη αφού ακόμη δεν τον ακούσαμε ”, κάτι που και εγώ υποστηρίζω . Όλα έχουν την σημασία τους.
      Αναφέρατε και τον κ. Άγγελο Χανιώτη , που θεωρεί άστοχη επιλογή την μετατροπή των πέντε σημαντικότερων μουσείων μας σε Νομικά Πρόσωπα ΔΗΜΟΣΙΟΥ Δικαίου, προφανώς για να μη χάσουν θέσεις και επιρροή οι ισόβιοι αρχαιολόγοι με τις αδιάλλακτες και αμετάβλητες απόψεις τους, χωρίς να συνιστά την άμεση απομάκρυνση των μπερτέδων-πλακάτ από τις εισόδους των Μουσείων , τα οποία επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες .
      Έλλην και αμερικανοσπουδαγμένος γιατί.
      ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΝΒΕΡΝΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;;;.

    • Αν η Κύπρος ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, όπως οι εγγυήτριες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Μ Βρετανία) θα μπορούσε να βάλει βέτο και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.
      Αρνητική εξέλιξη οι συντεταγμένες και ο Χριστοδουλίδης περιμένει την Ματσόλα να πάρει πρωτοβουλίες για το Κυπριακό.

  3. “Και την θεωρεί η κυβέρνηση θετική διότι, λέει το αφήγημα, με τις συντεταγμένες, το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει την Κύπρο!!! …..

    Όταν θέλουν να καλύψουν την εθελοδουλία των, βρίσκουν απίθανα επιχειρήματα, που μόνον ανεγκέφαλοι, ή φανατισμένοι μπορούν να δεχτούν.

    “Χρειάζεται πολλή φαντασία και κομματικός φανατισμός για να αποδεχθείς έναν τέτοιο βιασμό της λογικής”

    Σαφώς, το βλέπομε και παραπάνω. Τέτοιοι γραφικοί κατέστρεψαν την χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα