Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο τιμά τους Ρώσους στρατιώτες που πολέμησαν στο Μακεδονικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

φωτο: Ρώσοι στρατιώτες κατευθύνονται στο στρατόπεδό τους λίγο μετά την άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ρώσος αξιωματικός που πολέμησε στη Θεσσαλονίκη

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΕΡΕΕ), στα πλαίσια του αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας και με σκοπό την διαφύλαξη των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών, διοργανώνει  εκδήλωση μνήμης, στο Ρωσικό μνημείο του Πενταλόφου, στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια.

Η εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 11 και 30 πμ και τελεί υπό την αιγίδα του  Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.

Η Ιστορία

Το 1916, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τέσσερις  Ρωσικές ταξιαρχίες πεζικού , με περίπου 40.000 στρατιώτες και αξιωματικούς, έλαβαν μέρος στις μάχες του Μακεδονικού Μετώπου στο πλευρό των Ελληνικών και των Συμμαχικών δυνάμεων της ΑΝΤΑΝΤ κατά των Κεντρικών Δυνάμεων , εμφανίζοντας  εξαιρετική γενναιότητα και θάρρος. 

Το μνημείο της Πενταλόφου

Το θάρρος των Ρώσων στρατιωτών στο Μακεδονικό μέτωπο ήταν μνημειώδες, και δυστυχώς αρκετοί έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών. Για να τιμήσουν τους νεκρούς τους, το 1919, οι Ρώσοι στρατιώτες του στρατοπέδου Γκράντομπορ (Πεντάλοφος) κατασκεύασαν μνημείο στο σημερινό οικισμό Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου.

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα