Τι μπορεί να επεδίωκε η Ελλάδα ενθαρρύνοντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Με τη βάσιμη υπόθεση ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες ενός ηγέτη αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο συμφέρον της πατρίδας του, ας εξετάσουμε σε τι  ακριβώς θα μπορούσαν να αποβλέπουν οι δύο αυτές αποφάσεις/ενέργειες του κ. Πρωθυπουργού μας:

1.      Να βοηθήσουμε να  νικήσει ο κ. Ζελένσκι τη Ρωσία. Ευχή, που αναμφίβολα ανήκει στο χώρο των ονείρων θερινής νυκτός.

2.      Να σταματήσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται ο καταστρεπτικός αυτός πόλεμος. Αλλά, η τροφοδότηση του κ. Ζελένσκι, με πολεμικό υλικό, αναμφίβολα τον παρατείνει. Και όχι μόνο, αλλά απειλεί, επιπλέον, και  γενίκευσή του με δική μας τρομακτική εμπλοκή.

3.      Να είμαστε «ευγενικοί» προς τη Δύση, ώστε να θυμηθεί τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που συνεχίζεται, και να αντιδράσει αναλόγως. Και σε περίπτωση που η μνήμη της Δύσης είναι αδύνατη, να τη βοηθήσουμε να επικεντρωθεί τουλάχιστον στις καθημερινές ρητορικές τουρκικές εισβολές στα νησιά μας. Δυστυχώς,  η μοναδική αντίδραση της Δύσης στη δική μας «γαλαντομία»  ήταν η αφ’ υψηλού διαβεβαίωση ότι….. «η Ελλάδα όπως πάντα είναι στη σωστή πλευρά»!!!! Να σημειωθεί βέβαια ότι και οι δικοί μας αρμόδιοι, προσφέροντας  ότι έχουμε και δεν έχουμε, τους διέφυγε   να συνδέσουν αυτές τις προσφορές με την καταπάτηση Κύπρου και νησιών μας!

Αν, όμως, ουδέν κέρδισε η Ελλάδα, προσφέροντας για ακόμη μια φορά «Γην και Υδωρ», μήπως έχασε…..μήπως εκτέθηκε σε κινδύνους, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μετριαστούν;;;;Οι κίνδυνοι, που μας περιβάλλουν  δεν κρύβονται, καθώς  η χώρα μας είναι η πιο ευάλωτη, στην παρούσα συγκυρία, και από γεωγραφικής,  αλλά και από οικονομικής πλευράς. Αλλά, και πέραν των δικών μας αδιεξόδων που, αν γίνεται, φορτώνονται ακόμη  περισσότερο εξαιτίας αυτών των «προσφορών», πως να μη σκεφθεί κανείς, εν προκειμένω, και την ανθρωπιστική  πλευρά;;;; Η παράταση αυτού του πολέμου, και εξαιτίας της ελληνικής αποστολής αμυντικού/πολεμικού  υλικού, είναι δυστυχώς βέβαιο ότι  έχει ως αναπότρεπτο αντίβαρο αθώες ζωές.

newsbreak

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η λογική πιθανότητα αυτής της αποφάσεως έχει δύο σκέλη .
    ΕΝΑ .- Πως και με ποια δικαιολογία δεν συμφωνείς ως μέλος με την παμψηφία σχεδόν των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και για τέτοια βοήθεια προς την Ουκρανία;;;.
    ΔΥΟ .-Αν ,ό μη γένοιτο , τολμήσει ο προαιώνιος εχθρός μας εξ Ανατολών να μας επιτεθεί σε Κύπρο , Αιγαίο ,ή, Θράκη δεν θα νομιμοποιηθούμε όχι απλώς να ζητήσουμε τέτοια βοήθεια ,αλλά ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ και να την πάρουμε;;;.
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ;;;
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ -ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
    ”Σπευδε βραδέως” αγαπητή κυρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη.

  2. Έχει πιάσει υστερία την ελληνική κυβέρνηση να φανεί το “καλύτερο παιδί” τής Δύσης. Άλλο να συμφωνείς και να συντάσσεσαι και άλλο να πρωτοστατείς, ελπίζοντας άραγε σε τι; Ότι έτσι θα συγκινήσομε (sic) την Δύση και θα την στρέψομε προς εμάς, που είμαστε και μέλη τής ΕΕ, αντί η τελευταία, όπως και το ΝΑΤΟ, να υποστηρίζουν την Τουρκία; Κούνια που μάς κούναγε. Τελικά, τις ανοησίες και υπερβολές τού Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται να τής πληρώσουν οι Έλληνες τής Μαριανούπολης και όχι μόνον, όπως πλήρωσαν και το 1919 οι Έλληνες τις ανοησίες τού Βενιζέλου.

    Η ευθύνη της Ελλάδας στο ουκρανικό

    Όμως, η Ελλάδα έχει αρχίσει να καταντά γελοία:

    Η Μενδώνη “ακυρώνει” τη “Λίμνη των Κύκνων” και αναστέλλει συνεργασίες με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

    • “δεν αποκλείεται να τής πληρώσουν” => να τις πληρώσουν

      “Μαριανούπολης” => Μαριούπολης, φυσικά.

      Ζητώ συγγνώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα