ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ “13 ΩΡΕΣ”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Λόγω του Αγίου Βαλεντίνου, είδα σήμερα, στη 00.01 την ταινία 13 ώρες.
Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιγράφει την υπόθεση της δολοφονίας του αμερικανού πρέσβη, Κρίστοφερ Στίβενς στη Λιβύη, το 2012.
Η ταινία δεν εστιάζει στο λιντσάρισμα, όπως υποστήριζε η ειδησεογραφία. Και αποδίδει τον θάνατο στην εισπνοή καπνού. Εισέβαλε στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης μια τρομοκρατική ομάδα, ο πρέσβης κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο ασφαλείας και επειδή οι εισβολείς δεν μπορούσαν να διαρρήξουν την πόρτα, περιέχυσαν βενζίνη στα δωμάτια και έβαλαν φωτιά. Απο τον καπνό έπαθε ασφυξία ο πρέσβης. Είτε πρόκειται για λιντσάρισμα, είτε για τον τρόπο που περιγράφει η ταινία, πρόκειται για φρικτό θάνατο.
Τα συμπεράσματα;
1.-Υπάρχει ένα συσσωρευμένο μίσος κατά των αμερικανών, σίγουρα, ίσως και κατά της δύσης στους αραβικούς λαούς. Ο καθένας μπορεί να δώσει την εξήγησή του.
2.-Υπάρχει ένας έντονος θρησκευτικός φανατισμός στον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμος απο τους πιστούς άλλων θρησκειών. Φανατισμός που οδηγεί, ακόμη, και στην προσωπική θυσία στο όνομα του Αλλάχ. Γνωστό αυτό αλλά ανεξήγητο το γιατί;
3.-Μετά απο κάθε βίαιη εκδήλωση του μουσουλμανικού θρησκευτικού αισθήματος, παρεμβαίνουν διάφοροι μηχανισμοί για να πείσουν την διεθνή κοινή γνώμη ότι αυτά που είδαμε αντίκεινται στην μουσουλμανική θρησκεία. Και δεν τα συμμερίζεται η θρησκεία. Την επομένη, παρακολουθούμε παρόμοια γεγονότα εν ονόματι του Αλλάχ αλλά και πάλι οι μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να μας πείσουν πως δεν καταλάβαμε καλά. Γιατί; Τους φοβούνται;
4.-Ενάμιση χιλιόμετρο μακρυά απο το αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης το οποίο επισκέφθηκε ο πρέσβης και δέχθηκε την επίθεση, υπήρχε ένας σημαντικός, αριθμητικά, σταθμός της CIA. Οι διπλωμάτες του προξενείου ζητούσαν την βοήθεια του σταθμού αλλά ο αρχηγός δεν έδινε άδεια στους πράκτορες να ενεργήσουν. Οι πράκτορες παρήκουσαν, ενήργησαν αλλά ήταν αργά. Ο αρχηγός παρασημοφορήθηκε μετά την λήξη του δράματος και της θητείας του.
5.-Μετά την επίθεση στο προξενείο και το λιντσάρισμα του πρέσβη, οι λίβυοι επιτέθησαν και στον σταθμό της CIA. Και εδώ αναπτύσσεται μια συνεχής παράκληση των εγκλωβισμένων προς αμερικανικά κέντρα εξουσίας να τους βοηθήσουν αλλά βοήθεια δεν ήρθε απο πουθενά. Ούτε αεροπορική, ούτε με ελικόπτερο ούτε τίποτε.
Δηλαδή, με λίγα λόγια, διακινδυνευόταν στο έπακρον η ζωή αμερικανών πρακτόρων, διπλωματών και στρατιωτών (του σκληρού πυρήνα του αμερικανικού κράτους, δηλαδή) και κανείς δεν ενδιαφερόταν να τους βοηθήσει.
Οι περισσότεροι απο όσους διασώθηκαν, μόλις επέστρεψαν στην χώρα τους, παραιτήθηκαν απο τις υπηρεσίες τους. Κατάλαβαν τι, ακριβώς, συνέβαινε και πως τους έβλεπαν;
Όσοι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα ή άλλοι παράγοντες βρίσκονται, ακόμη, σε σύγχυση σχετικά με τους συμμαχικούς έρωτές τους, αν δεν βγουν σήμερα έξω, ας δουν την ταινία. Ευκαιρία να προσγειωθούν.
Όσοι απο τους πράκτορες της CIA, τους αμερικανούς διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς κατάφεραν να σωθούν, το πέτυχαν μόνοι. Ως ομάδα,βεβαίως αλλά χωρίς καμιά βοήθεια.
Ηθικό συμπέρασμα για τους κρατικούς αξιωματούχους. Έχετε εμπιστοσύνη μόνο στις δυνάμεις σας (μας). Οι αλλοι αν βοηθήσουν καλώς. Αν όχι, να μην μπορούν να επηρεάσουν τα γεγονότα και τη ζωή μας.
ΠΣ
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα