ΤΑΪΜ: Πώς το «Βαθύ κράτος» έκλεψε τη νίκη από τον Τραμπ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΑΪΜ: «Κατά κάποιο τρόπο

ο Τραμπ είχε δίκαιο», του κλέψανε τη νίκη!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνεργοί θέλουν η μυστική ιστορία των εκλογών του 2020 να ακουστεί, ακόμα κι αν μοιάζει σαν ένα παρανοϊκό πυρετώδες όνειρο – μια καλά χρηματοδοτούμενη ομάδα ισχυρών ανθρώπων, από όλους τους τομείς και ιδεολογίες, που συνεργάζονται στα παρασκήνια, για να επηρεάσουν τις αντιλήψεις, να αλλάξουν τους κανόνες και τους νόμους, να  προσανατολίσουν τη δημοσιογραφική κάλυψη και να ελέγξουν τη ροή πληροφοριών. Δεν έκαναν νοθεία στις εκλογές, αλλά (προ)καθόρισαν το αποτέλεσμα. Και πιστεύουν ότι το κοινό πρέπει να κατανοήσει την αστάθεια του συστήματος για να επιβιώσει η δημοκρατία στην Αμερική». Molly Ball, time.com, 4/2/2021]

Πρώτα απ ‘όλα, το Time δεν είναι μέσο ενημέρωσης φιλικό προς τον Τραμπ, το αντίθετο. Επέλεξε άλλωστε να ονομάσει τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του Kαμάλα Χάρις «πρόσωπα της χρονιάς» για το 2020. Ευνοϊκό προς το Δημοκρατικό στρατόπεδο και το ακροαριστερό κίνημα, Black Lives Matter (BLM), απένειμε πρόσφατα τον τίτλο του “φύλακα της χρονιάς” στην Assa Traoré και διακρίθηκε στο παρελθόν από τα “φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους” εξώφυλλα. Και επιπλέον το Time περιγράφει αυτή τη μυστική εκστρατεία που έσωσε τις εκλογές του Μπάιντεν για να την εξάρει, ακόμα κι αν επικυρώνει εν μέρει ταυτόχρονα τις «συνωμοτικές» θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του, κάτι που δεν παρέλειψαν να επαναλάβουν και συντηρητικά μέσα, όπως το Fox News, το New York Post ή το Breitbart.

Σωτήρες της Δημοκρατίας

“Αυτό που είναι συναρπαστικό, είναι αυτό που μας λέει σχετικά με το θράσος της αριστεράς γενικά και τα διεφθαρμένα και παραπλανητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ειδικότερα: Αφήνουν τώρα να εννοηθεί ότι νόθευσαν τις εκλογές, αλλά θέλουν να γνωρίζετε ότι όλα θα πάνε καλά επειδή το έκαναν όχι να καταστρέψουν τη δημοκρατία αλλά να τη διατηρήσουν και να την ενισχύσουν.», έτσι συνόψισε την κατάσταση, ο Τζέιμς Ντελίνγκπολ, υπ’ αριμόν ένα αρθρογράφος στο Breitbart

Συναρπαστικό πράγματι αυτό το άρθρο της Molly Ball στο Time που ξεκινά ως εξής:

“Ένα παράξενο πράγμα συνέβη αμέσως μετά τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου: τίποτα δεν συνέβη.”

Τίποτα δεν συνέβη, καθώς οι Αμερικανοί φοβόντουσαν διαμαρτυρίες και βία εν μέσω κατηγοριών για απάτη από το στρατόπεδο του Τραμπ. Κατηγορίες που συνδέονται με τη μαζική ταχυδρομική ψηφοφορία που έλαβε χώρα σε ορισμένες πολιτείες που κυβερνώνται από τους Δημοκρατικούς, με εγγυήσεις που θεωρούνται ανεπαρκείς από τους Ρεπουμπλικάνους.

Αλλά όχι, όλα πήγαν καλά, και στις 7 Νοεμβρίου 2020 τα κύρια αμερικανικά ΜΜΕ έστεψαν τον Τζο Μπάιντεν νικητή, χωρίς να περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα, καθώς ορισμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μετρούν ψήφους.

Σε μια άλλη έκπληξη, σύμφωνα με το Time, ο Σύνδεσμος των αμερικανικών επιχειρηματιών, ανάμεσά τους και οι επιχειρηματίες που υποστήριζαν τον Τραμπ μέχρι τότε, τον κάλεσε γρήγορα να αφήσει τις κατηγορίες για νοθεία και να παραδεχτεί την ήττα του. Το Time παραθέτει τον απερχόμενο πρόεδρο:

«Ήταν πολύ, πολύ περίεργο», είπε ο Τραμπ στις 2 Δεκεμβρίου. “Μέσα σε λίγες ημέρες από τις εκλογές, είδαμε μια συντονισμένη προσπάθεια ανακήρυξης του νικητή, ενώ πολλές Πολιτείες-κλειδιά εξακολουθούν να μετρούν ψήφους.”

Αριστεροί και Δεξιοί, Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικανοί, επιχειρηματίες και εργατοπατέρες αλλά και μεγάλα Πανεπιστήμια ενώθηκαν για να αποτραπεί η εκλογική νίκη του Τραμπ. (Σχέδιο του Ryan Olbrysh για το TIME)

 

 

 

 

Συνωμοσία στο παρασκήνιο

«Κατά κάποιον τρόπο, ο Τραμπ είχε δίκιο», καταλήγει η δημοσιογράφος του Time: «Μια συνωμοσία εξυφάνθηκε στα παρασκήνια που όχι μόνο μείωσε τις διαμαρτυρίες αλλά και συντόνισε την αντίσταση των επιχειρηματιών. Αυτές οι δύο εκπλήξεις ήταν το αποτέλεσμα μιας άτυπης συμμαχίας μεταξύ αριστερών ακτιβιστών και κορυφαίων επιχειρηματιών. Το σύμφωνο επισημοποιήθηκε με μια λακωνική και «αθόρυβη» κοινή δήλωση από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ και την AFL-CIO, που εκδόθηκε την ημέρα των εκλογών. Και οι δύο πλευρές βλέπουν αυτονόητη τη συμφωνία μετά τις μαζικές, μερικές φορές καταστροφικές, διαμαρτυρίες του καλοκαιριού για τη φυλετική δικαιοσύνη – στην οποία οι δυνάμεις της εργασίας ενώθηκαν με τις δυνάμεις του κεφαλαίου για να διατηρήσουν την ειρήνη και να αντιταχθούν στην επίθεση του Τραμπ κατά της δημοκρατίας.”

Το AFL-CIO είναι η κύρια ένωση των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το άρθρο του Time αναφέρει επίσης μεταξύ των εταίρων αυτής της συνωμοσίας τις «κορυφαίες οργανώσεις του Κινήματος για τις Μαύρες Ζωές», που περιλαμβάνει και το Black Lives Matter (BLM).

Φυσικά, το Time λέει ότι ο στόχος αυτής της σκιώδους συμμαχίας δεν ήταν να χάσει ο Τραμπ, αλλά να διασφαλίσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν ήρεμα και ότι το αποτέλεσμά τους θα γίνει αποδεκτό από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους:

«Το έργο τους αφορούσε όλες τις πτυχές των εκλογών. Υπέδειξαν στις Πολιτείες να αλλάξουν τα εκλογικά συστήματα και τους εκλογικούς νόμους και βοήθησαν στη διασφάλιση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση. Αντιτάχθηκαν σε αγωγές που αποσκοπούσαν στη στέρηση δικαιώματος ψήφου, στρατολόγησαν στρατούς εκλογικών εργαζομένων και οδήγησαν εκατομμύρια να ψηφίσουν ταχυδρομικώς για πρώτη φορά. Κατάφεραν να πιέσουν τις εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να ακολουθήσουν μια πιο σκληρή γραμμή ενάντια στην παραπληροφόρηση και χρησιμοποίησαν στρατηγικές βάσει δεδομένων για την καταπολέμηση των εκστρατειών δυσφήμησης.”

Απόκρυψη γεγονότων

Parmi ces stratégies des médias sociaux, on notera par exemple, ce que ne fait pas le Timel’article du New York Post, sorti deux semaines avant l’élection, qui décrivait les pratiques douteuses de Joe Biden et de son fils Hunter en Ukraine quand Joe Biden était le vice-président de Barack Obama. La diffusion de cet article avait été immédiatement bloquée sur les réseaux sociaux et cachée aux Américains par les grands médias jusqu’à après l’élection ou bien présentée comme une nouvelle ingérence russe de type « fake news ».

Μεταξύ αυτών των στρατηγικών στα κοινωνικά μέσα, σημειώνουμε, για παράδειγμα, αυτό που δεν κάνει το Time, το άρθρο της New York Post, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το οποίο περιέγραφε τις ύποπτες  πρακτικές του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ στην Ουκρανία, όταν ο Μπάιντεν ήταν Αντιπρόεδρος του Μπάρακ Ομπάμα. Η διάδοση αυτού του άρθρου μπλοκαρίστηκε αμέσως στα κοινωνικά μέσα και αποκρύφτηκε από τους Αμερικανούς από τα κυρίαρχα ΜΜΕ μέχρι τις εκλογές ή παρουσιάστηκε ως άλλη μια ρωσική παρέμβαση τύπου «ψευδών ειδήσεων».

Σχολιασμός του Fox News μετά τις αποκαλύψεις του Time:

«Μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου αποκάλυψε ότι το 4,6% των ψηφοφόρων του Μπάιντεν δεν θα τον ψήφιζαν αν γνώριζαν για το σκάνδαλο του Χάντερ Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ με διαφορά μόνο 4,4% των ψήφων.”

Και η δημοσιογράφος του Time ολοκλήρωσε τη μακρά εισαγωγή της ως εξής, προτού δώσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη συνωμοτική εκστρατεία «για τη σωτηρία των εκλογών του 2020»:

«Αυτή είναι η εσωτερική ιστορία της συνωμοσίας για τη διάσωση των εκλογών του 2020, με βάση την πρόσβαση στις εσωτερικές εργασίες της ομάδας, τα μη δημοσιευμένα έγγραφα και τις συνεντεύξεις με δεκάδες άτομα που εμπλέκονται από όλα τις πολιτικές τάσεις. Είναι η ιστορία μιας άνευ προηγουμένου, δημιουργικής και αποφασιστικής εκστρατείας, η επιτυχία της οποίας αποκαλύπτει επίσης πόσο κοντά έχει έρθει το έθνος στην καταστροφή. «Οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στην ορθή διεξαγωγή των εκλογών ηττήθηκε», δήλωσε ο Ιάν Μπασίν, συνιδρυτής της Protect Democracy, μιας μη κομματικής ομάδας υπεράσπισης του κράτους δικαίου. «Αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσει η χώρα ότι αυτό δεν συνέβη κατά λάθος. Το σύστημα δεν λειτούργησε μαγικά. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί μόνη της ».

Ο Αλλάχ είναι μεγάλος!… θα λέγαμε!

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://www.ojim.fr/alliance-de-la-big-tech-du-big-business-et-de-blacklivesmatter-pour-lelection-de-biden-le-time-leve-le-voile/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα “Ανιχνεύσεις” δεν συμφωνούμε με όλα τα άρθρα που δημοσιεύουμε. Παρουσιάουμε, όμως, όλες τις απόψεις.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα