«Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας»

Ο Μάθιου Χάντσον Σμιθ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κούρσας ξέσπασε σε κλάματα, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια και κυρίως την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε πέρυσι.

«Είδα το όνομά μου και έπεσα κάτω γιατί αυτά τα τρία χρόνια ήταν απόλυτη κόλαση», είπε ο 27χρονος Βρετανός στη συνέχεια, όταν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για την αντίδρασή του στο τέλος της κούρσας, για να μπει στη συνέχεια σε λεπτομέρειες.

«Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας το 2021 Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά κυριολεκτικά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Αγωνιζόμουν γνωρίζοντας ότι πονούσα όλη την ώρα, πήγαινα σε αγώνες γνωρίζοντας ότι δεν είμαι 100%. Φαντάσου να πατάς στη γραμμή με αυτό το συναίσθημα. Έχεις μεγάλη πίεση γιατί όλοι περιμένουν πολλά από σένα», είπε σχετικά, για να αναφερθεί αμέσως μετά στα χρέη που προκλήθηκαν λόγω της έλλειψης χορηγών αλλά και στο πόσο δύσκολη ήταν η απομόνωση λόγω της πανδημίας.

«Δεν μπορούσα να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολλούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήμουν μόνος μου στην Αμερική. Λατρεύω την Αμερική, αλλά ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο. Και υπήρχαν και τα χρέη… Η μαμά μου και οι άλλοι έλεγαν «άκου, κάνε αυτό» και τώρα ξεπλήρωσα τα χρέη, με πήρε η Puma και τώρα έχω αυτό το μετάλλιο. Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι θα είχαν ραγίσει».

https://www.pronews.gr/athlitismos/alla-spor/sygklonizei-o-xantson-smith-pou-katektise-to-xalkino-metallio-prin-ena-xrono-prospathisa-na-aytoktoniso/