Σκάνδαλο υποκλοπών: Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Νίκου Καραχάλιου 

Το πολλοστό διάγγελμα Μητσοτάκη, αυτή τη φορά για το KOOLISGATE, απέτυχε να δώσει σαφείς και πειστικές απαντήσεις σε εύλογες απορίες, όχι μόνο του πολιτικού κόσμου, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούν έκπληκτοι τις εξελίξεις.

Συνεπώς και επειδή scripta manent θα επιμείνουμε μέχρι να δοθούν αυτές.

Προκύπτουν 12 αμείλικτα ερωτήματα.

Ερώτημα 1ο: Τι σημαίνει κατόπιν λανθασμένων  ενεργειών; Τι σημαίνει ότι πραγματοποιούνταν επισυνδέσεις που δεν έπρεπε να πραγματοποιηθούν;

Ερώτημα 2ο: Ποια είναι η διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων; Και προφανώς τι έγινε με τις παράνομες; Δηλαδή αυτοί που εκφράζουν τη νομιμότητα των νόμων και την τάξη στη χώρα είναι αυτοί που παρανομούν;

Ερώτημα 3ο: Ποιος τις αξιολογεί;

Ερώτημα 4ο: Ποιους άκουγαν;

Φαίνεται ότι άκουγαν τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Σίγουρα τον κ. Κουκάκη, τον γνωστό δημοσιογράφο, σίγουρα τον κ. Ανδρουλάκη, τον ακόμη πιο γνωστό αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και βέβαια υπάρχει και άλλη μία υπόθεση, η οποία έχει βγει στο φως από τη Δημοκρατία. Αφορά μια σειρά παρακολουθήσεων 19 και πλέον Ελλήνων βουλευτών οι οποίοι την περίοδο ‘15-‘19  παρακολουθούνταν χωρίς να είναι η ΝΔ κυβέρνηση, αλλά από κύκλους που είχαν σχέση με τη ΝΔ ως αντιπολίτευση. Και μπλέκονται σε άλλες παράνομες υποθέσεις που έχουν οδηγηθεί σε δικαστήρια και εξεταστικές επιτροπές 17 Έλληνες βουλευτές.

Όταν  μου πήραν το κινητό μου πριν από ένα μήνα και το έβρισκα να χτυπάει σε ένα συγκεκριμένο χώρο που φαίνεται ότι ήταν της Ασφάλειας, μετά χάκαραν όλα μου τα email είναι συμπτωματικό;

Δεν λέω ότι τώρα ξυπνάει κάθε πικραμένος όπως στο Μe Τoο για να κάνει την καταγγελία του, αλλά θυμίζω ότι δεν έχουμε μόνο τις παρακολουθήσεις τις ηλεκτρονικές έχουμε και τις φυσικές επεμβάσεις του παρακράτους, όπως αυτή που είχε γίνει πέρυσι τέτοιο καιρό στο εξοχικό μου σπίτι που το έκαναν άνω-κάτω. Ενώ υπήρχαν κάτι λίγα χρήματα, τιμαλφή, διαβατήρια, οι κύριοι αυτοί δεν πήραν τίποτε άλλο παρά μόνο κάποιους μπλε φακέλους που είχαν απ’ έξω τίτλους όπως «Σκάνδαλο Γαλάζιο», «Σκάνδαλο εποχής Μητσοτάκη» και άλλους τέτοιου τύπου φακέλους.

Δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει.. Το να μιλάω εγώ με τη μητέρα μου για το τι θα φτιάξουμε το βράδυ να φάμε δεν έχει κανένα λόγο να το ακούει η ΕΥΠ.

Η ΕΥΠ με έγκριση του εισαγγελέα μπορεί να παρακολουθήσει πολίτες Έλληνες ή ξένης χώρας, μόνο αν διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια ή η δημόσια ασφάλεια. Υπάρχουν θέματα εγκληματικότητας γι’ αυτό και κατά καιρούς βλέπουμε να εξαρθρώνονται αυτές οι συμμορίες με τους μπράβους και τους ανθρώπους της νύχτας. Αλλά εδώ το παρακράτος, ο υπόκοσμος και το κράτος φαίνεται ότι έχουν γίνει ένα.

Εδώ θα προκύψει και το δεύτερο σκέλος των αποκαλύψεων.

Ερώτημα 5o: Ποιοι άκουγαν;

Θυμίζω τις ταινίες τύπου βωβού κινηματογράφου με τον Τσάρλι Τσάπλιν, τώρα τον έχουμε στο Μαξίμου βέβαια, που υπήρχαν κάποιες κυρίες μπροστά σε κάποια πάνελ με καλώδια και βύσματα και έβαζαν το ένα βύσμα στη θέση του άλλου.

Συνέδεαν τις γραμμές και ταυτόχρονα οι κυρίες αυτές άκουγαν αν ήθελαν. Γι’ αυτό ήταν και πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης. Ο κ. Κοντολέων ακούγεται ότι αρεσκόταν στο να ακούει…

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του inside story, το λογισμικό ονομάζεται PREDATOR, και παράλληλα εμπλέκεται η εταιρεία INTELEXA. Ποιος υπέγραψε για να το αγοράσει; Από ποιόν έγινε η προμήθεια;

Εδώ φαίνεται ότι ανοίγει ένας άλλος κύκλος. Ο κ. Κύρτσος το έχει υπονοήσει.

Ερώτημα 6ο: Το όποιο μηχάνημα το πλήρωσε το Δημόσιο; Έγινε διευκόλυνση; Από ποιον έγινε η διευκόλυνση; Είναι Έλληνας επιχειρηματίας; Πολύ γνωστός επιχειρηματίας; Ή είναι ξένη χώρα ή ξένες υπηρεσίες και εκεί πια θα αρχίσουμε να μιλάμε για προδοσία του κράτους;

Επί εποχής Κώστα Καραμανλή κάποιοι – η Vodafone συγκεκριμένα και άνθρωποι μέσα στη Vodafone, υπόθεση του αδικοχαμένου Τσαλικίδη- φαίνεται, ότι είχαν τοποθετήσει τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό και άκουγαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Δεν άκουγε η κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά.

Γιατί κάποιοι προσπαθούν να τα μπλέξουν τώρα που η κυβέρνηση και οι συντηρητικοί της Νέας Δημοκρατία κατηγορούνται για κάτι τόσο σοβαρό όπως οι παρακολουθήσεις πολιτών και μάλιστα έγκριτων πολιτών;

Δεν έχει διαφορά ο έγκριτος πολίτης, αλλά είναι διαφορετικά τα μυστικά που κατέχει η κυρία Καίτη, η μητέρα μου, και διαφορετικά αυτά που κατέχει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ποιοι άλλοι εμπλέκονται  εκτός από τους δύο κυρίους που παραιτήθηκαν;  Για εμένα αυτό είναι το αυτονόητο, γιατί είναι καλοπληρωμένοι μετακλητοί κρατικοί υπάλληλοι. Και καλώς έφυγαν.  Γιατί σε αυτή τη φάση πρέπει να διερευνηθούν οι άλλες ευθύνες και οι άλλοι ρόλοι που έχουν. Γιατί τουλάχιστον για τον έναν ακούγονται πολλά και για την οικονομική διαχείριση.

Ερώτημα 7ο: Ποιοι άλλοι εμπλέκονται από την κυβέρνηση;

Υπάρχουν δύο υπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ. Ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Γεραπετρίτης. Ήξεραν ή δεν ήξεραν; Υπάρχουν και άλλοι υπουργοί. Ο κ. Πιερρακάκης τον οποίο δοξάζουν τα «πετσωμένα» μέσα. Έχει αρμοδιότητες σε σχέση με τις επικοινωνίες ή έχει όλες τις αρμοδιότητες το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων; Είναι ένα ακόμα ερώτημα γιατί έχουν γίνει αλλαγές στο ΦΕΚ.

Υπάρχει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο περιβόητος κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Υπάρχουν και υφυπουργοί. Ο κ. Οικονόμου αν θυμάμαι καλά. Εμπλέκονται; Ή η ΕΥΠ, όπως θα δούμε στο τέλος των ερωτημάτων, ήταν σχεδόν αυτονομημένη και υπαγόταν μέσα και έξω στον Πρωθυπουργό;

Υπάρχει ο κ. Τσιάρας, ο φίλος μου υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν έχει καμία ανάμειξη, αλλά οφείλει από δω και πέρα όχι μόνο να διερευνήσει το θέμα, αλλά να το φέρει αν θεωρεί ότι υπάρχει και εμπλοκή ξένου παράγοντα στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Europol και στον ευρωπαϊκό εισαγγελέα.

Αυτές είναι κατευθύνσεις που ήδη έχει δώσει Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία έχει μιλήσει στο inside story του κ. Τέλλογλου. Για να λέμε και όλες τις πηγές, όποιος θέλει να ενημερωθεί καλύτερα μπορεί να διαβάσει το inside story και να δει περισσότερα πράγματα από εκείνα που συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση η Ολλανδή ευρωβουλευτής.

Ερώτημα 8ο: Οι προαναφερθέντες τι θα κάνουν; Οι υπουργοί θα βγουν να μιλήσουν; Θα καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του; Ή παραμονές εκλογών θα καούν μαζί του γιατί θα είναι συνυπεύθυνοι;

Ερώτημα 9ο: Οι άλαλοι βουλευτές της ΝΔ τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν να παραμένουν αμέτοχοι και να ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού δίνοντάς του power pass, τα οποία είναι ψίχουλα και δεν θα απαντούν στο μείζον αυτό θέμα;

Ερώτημα 10ο: Ο πιο σοβαρός υπεύθυνος όλων ο υπ’ ατμόν Πρωθυπουργός ήξερε ή δεν ήξερε; Γιατί είχε πάρει τις αρμοδιότητες αυτές; Υπενθυμίζω τις δύο αρμοδιότητες που πήρε στο γραφείο του ο κ. Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε καθήκοντα. Πρώτη αρμοδιότητα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ένα ζήτημα που δεν θέλει να αναφέρεται.

Μου προξενεί περιέργεια αν έχει αφήσει τις αρμοδιότητες αυτές ή παρά τις εξελίξεις όπως η υπόθεση Λιγνάδη κ.λ.π. παραμένουν στο γραφείο του.

Δεύτερη αρμοδιότητα, ορισμένες από τις δραστηριότητες της ΕΥΠ. Και κάποια επιχειρησιακή λένε κάποιοι..

Ερώτημα 11ο: Πώς αξιοποιούντο αυτές οι πληροφορίες; Γινόταν δηλαδή χρήση πληροφοριών που δήθεν ήταν για την Εθνική Ασφάλεια, για πολιτικούς λόγους;

Όταν καθυστερούν τα δικά μου e-mail να αποσταλούν 2 και 3 ημέρες σημαίνει ότι περνάνε από κάποιο γραφείο στο Μαξίμου και γίνεται editing; Ο κ. Steve Vranakis αντιπρόεδρος περιφερειακός της Google γιατί έφυγε μετά από ένα χρόνο;

Πώς συνδέεται η υπόθεση των υποκλοπών με τις σκιάσεις που κάνει η Google; Ένας άλλος κύριος λίγο ευτραφής όπως εγώ ο κ. Parks τι κάνει στο Μαξίμου; Μπορεί να διερευνηθεί ο ρόλος του;

Ερώτημα 12ο: Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεπεράσει ως πρωθυπουργός τον χρόνο διακυβέρνησης του πατέρα του, τα 3 χρόνια; Αυτό είναι το πολιτικό ερώτημα το οποίο θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο.

Παραθέτω τη 12άδα των ερωτημάτων που τίθεται από ένα πολίτη, ο οποίος έχει υπάρξει τουλάχιστον δύο φορές επισήμως θύμα παρακολουθήσεων και φοβάμαι ότι αυτό έχει γίνει και τρίτη.

Και μιλάμε για την Ελλάδα η οποία είναι 108η σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Προφανώς είναι τελευταία στην Ε.Ε, αλλά είναι και πιο κάτω από τις αφρικανικές χώρες σε θέματα ελευθεριών των πολιτών και δεν αναφέρομαι μόνο στην ανελευθερία του Covid και για τον τρόπο με τον οποίο μας μάντρωσε ο κ. Μητσοτάκης χωρίς λόγο, όπως φαίνεται, στα σπίτια μας. Αλλά μιλάω για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία της μεταφοράς ιδεών και σκέψεων. Ακόμα και κατ’ ιδίαν.

Ο μεγάλος αδελφός είναι ο μεγάλος θείος και η παραίτηση του ανιψιού δεν σημαίνει τίποτε για  εμάς. Πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης άμεσα. Δεν μπορεί να ντροπιάζει μία χώρα και κατ’ επέκταση μια παράταξη και ένα κόμμα που δεν είχαν ποτέ κατηγορηθεί για τέτοιες υποθέσεις.

Είναι ντροπή να παραμένουν στη θέση τους. Είναι μεγαλύτερη ντροπή για τους υπουργούς που ανέφερα και για τους βουλευτές να ντροπιάζουν το αξίωμά τους και να παραμένουν άλαλοι μπροστά σε αυτό το χυδαίο σκηνικό.

Αν είχαν στοιχειώδη πολιτική υπευθυνότητα όλοι όσοι μίλησαν και σήμερα διαψεύστηκαν θα έπρατταν τα δέοντα. Δεν ισχυρίζομαι ότι ήξεραν και έλεγαν ψέματα, αλλά όταν παίρνεις θέση στον δημόσιο λόγο, εκφράζεις μια κυβέρνηση είτε είσαι εκπρόσωπος, είτε βουλευτής, είτε στέλεχός της, γραμματέας κ.λπ., τότε πρέπει να παίρνεις και την ευθύνη όταν κάνεις λάθος και να παραιτείσαι. Γιατί αλλιώς είσαι ένας απλός καραγκιόζης.

Προσπαθώ το ύφος μου να είναι όσο πιο κόσμιο γίνεται, αλλά αυτά που συμβαίνουν στη χώρα υπάρχουν μόνο στο θέατρο σκιών κυριολεκτικά πλέον.

Γιατί βλέπουμε ότι οι σκιές είναι αυτές που παίζουν ρόλο και όποιος από τους πολιτικοορθάκιδες, τους καθημερινάκιδες, τους Kyriakistas, βρίσκει σκληρό τον λόγο μου να μου πει αν το θέατρο σκιών -στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο κ. Δημητριάδης και γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης, ανιψιός και θείος- αξίζει σκληρή γλώσσα. Ο ένας ήταν ο καραγκιοζοπαίχτης και ο άλλος ήταν ο σκηνοθέτης του θιάσου.

Το ότι θα γίνει ταινία στο Χόλυγουντ αστυνομικό-πολιτικό θρίλερ η Ελλάδα του 2022 δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα είναι κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό που μοιάζει μάλιστα με γνωστό κωμικό. Ότι θα γίνει φαρσοκωμωδία που θα εξελιχθεί σε τραγωδία και πολιτικό θρίλερ αυτό λίγοι το περίμεναν.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα