Πώς θα εξελιχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σχέσεις Τουρκίας Ελλάδας. Ανέκδοτο. Ο χάρτης των εκλογών στις 21/5/2023 δεν περιλαμβάνει το Καστελλόριζο. Ούτε και σήμερα. Ανέκδοτο. Ειλημμένες οι αποφάσεις. Ευτυχώς έχουμε ακόμη την Γαύδο.

  2. Εξ αυτού έγιναν γκρίζα ζώνη τα ιμια. Δεν γνωρίζω καλά τα γαιοστρατηγικά, είχα διαβάσει τότε ότι από τα ιμια μέχρι Γαύδο προσδιορίζεται ζώνη αμφιβόλου ιδιοκτησίας για τους Τούρκους, εξ αυτού πιστεύω μετά 20 βάλε χρόνια κάνανε το τουρκολυβικο. Ο Σημίτης του έδωσε το δικαίωμα. Εμείς;;;

  3. Έχω πεισθεί-να πεισθείτε και όλοι σας οι αναγνώστες των Ανιχνεύσεων- ότι αξιόλογος και φερόμενος ανέκαθεν ως Καραμανλικός Νεοδημοκράτης κ. Μανώλης Κοττάκης , που γράφει με λεπτομέρειες για ”το απόρρητο σχέδιο ”180” για το συνυποσχετικό στη Χάγη”- ή είναι ο συντάκτης αυτού του Σχεδίου , ή έχει δυνατές ”άκρες” -όπως λένε οι κατωελλαδίτες-σαυτό το Υπουργείο, περισσότερες και από όλους τους άλλους δημοσιογράφους και από όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , γιατί δεν πιστεύω ότι επέλεξε να το δημοσιεύσει για να διαψευσθεί .
    Για το θέμα φυσικό είναι ο επανεκλεγείς απόψε κ. Ερντογάν ,-επαίτης από αύριο προς την Δύση για να κρατηθεί η οικονομία του και να ανοικοδομήσει τις καταστροφές από τον μεγάλο σεισμό- να πιεσθεί από την Δύση (ΗΠΑ και Ε.Ε.) να επιλύσει πρώτα το Κυπριακό κατά τα συμφέροντα των Δυτικών με εγγύηση του ΝΑΤΟ και τα ευρωπαϊκά κεκτημένα ,λόγω της γεωπολιτικής σημασίας της Κύπρου (ακούγεται το όνομα της κ. Μέρκελ για εκπρόσωπο της Δύσεως στις σχετικές συζητήσεις) και στη συνέχεια να άρει το casus belli για την άσκηση των δικαιωμάτων της Ελλάδος από το Δίκαιο της Θάλασσας και από κοινού με την Ελλάδα με την νέα κυβέρνηση της ”Δεξιάς” Νέας Δημοκρατίας υπό τον κ. Μητσοτάκη να συνυπογράψουν το ταχύτερο δυνατό συνυποσχετικό για την Χάγη για τον δικαστικό ορισμό υφαλοκρηπίδος και ΑΟΖ στο Αιγαίο από τις εκβολές του ποταμού Έβρου μέχρι το Καστελόριζο.
    Επειδή όμως τέτοια εξωτερικά θέματα -Κυπριακό και συνυποσχετικό -αργούν πολύ και το 2024 θα έχουμε εκλογές στις ΗΠΑ -ας μη μας διαβεβαιώνει ο φίλος κ. Κοττάκης για τις δυσμενείς εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και μάλιστα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,η οποία δεν έχει την ελληνιστί κουλτούρα μειοδοτικών Συμφωνιών .
    Όσοι δεν το πιστεύουν ας διαβάσουν Ιστορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα