Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί δεν έχει απαντήσει ακόμα ο Πούτιν;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το ερώτημα που διατυπώνουν, χαμηλόφωνα, Δυτικοί αξιωματούχοι είναι γιατί η Ρωσία δεν βομβαρδίζει με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ πυρός την Ουκρανία.

Το ερώτημα που διατυπώνουν, χαμηλόφωνα, Δυτικοί αξιωματούχοι είναι γιατί η Ρωσία δεν βομβαρδίζει με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ πυρός την Ουκρανία. Γιατί λειτουργούν ακόμη οι σιδηρόδρομοι, οι δρόμοι και οι γέφυρες που επιτρέπουν σε δυτικό πολεμικό υλικό και σε ξένους αξιωματούχους, όπως η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής, Νάνσι Πελόσι, να φθάνουν στο Κίεβο. Και γιατί δεν έχει κάνει περισσότερα για να απαντήσει στη Δύση με κυβερνοεπιθέσεις, δολιοφθορές ή διακοπές στην παροχή αερίου.

Μια απάντηση είναι η ανικανότητα και η δυσκολία στη χρήση όπλων ακριβείας. Αλλά η τακτική του Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει εξαιρετικά προσεκτική, σε αντίθεση με την εικόνα της υπαρξιακής διαμάχης με τη Δύση που δίνουν τα ρωσικά ΜΜΕ, στα οποία συζητείται ανοικτά η χρήση πυρηνικών.

«H πιθανότητα να μην υπάρξουν αντίποινα για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ενώ έχουν στείλει τόσους Ρώσους στρατιώτες στον τάφο, είναι μικρή».

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν δει κινήσεις που να υποδεικνύουν ότι αναμένεται ευρύτερη επίθεση με χρήση περισσότερων στρατιωτών. Οι ίδιοι αξιωματούχοι περιμένουν μια αργή, δύσκολη εκστρατεία στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Για την ώρα, ο Πούτιν φαίνεται να είναι σε φάση αναμονής, ενώ στη Ρωσία υπάρχει γκρίνια ότι ο στρατός πολεμάει με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη.

«Πολλοί εδώ στην Ουάσιγκτον διερωτώνται γιατί οι Ρώσοι δεν έχουν απαντήσει ακόμα», λέει ο Σάμιουελ Τσάραπ, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αναλυτής στο ινστιτούτο Rand. «H πιθανότητα να μην υπάρξουν αντίποινα για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ενώ έχουν στείλει τόσο πολλούς Ρώσους στρατιώτες στον τάφο, είναι μικρή».
“Καθημερινή”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα