Πούτιν: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι χώρες της Δύσης επιθυμούν να επεκτείνουν ένα «σύστημα παρόμοιο με το ΝΑΤΟ» στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να «παρατείνουν» τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ χαρακτήρισε «σχολαστικά σχεδιασμένη πρόκληση» την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Σε χαιρετισμό του στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης επιθυμούν να επεκτείνουν ένα «σύστημα παρόμοιο με το ΝΑΤΟ» στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Πούτιν: Στόχος να καταληφθεί εξ ολοκλήρου το Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος επαναβεβαίωσε στο μεταξύ χθες Δευτέρα ότι σκοπός του είναι ο ρωσικός στρατός να καταλάβει εξ ολοκλήρου το Ντονμπάς, σχεδόν έξι μήνες αφού διέταξε αυτή που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και η Δύση και το Κίεβο απρόκλητο πόλεμο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε απευθυνόμενος σε προσκεκλημένους σε έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα ότι ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους που ορίστηκαν στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία-1

Την ώρα που το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου και αιματηρή πολιτική επιβολής κατοχής, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε για ακόμη μια φορά πως «η γη του Ντονμπάς απελευθερώνεται βήμα-βήμα» από τους Ουκρανούς εθνικιστές.

Ο κ. Πούτιν αναγνώρισε τις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη τον Φεβρουάριο, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή, και κατόπιν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Σοϊγκού: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας στη Μόσχα, ο Σοϊγκού ανέφερε επίσης ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας σχεδιάζονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και ότι το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη «αρκετές φορές».

Πούτιν: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία-2

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εκ νέου χθες ότι αν συμβεί κάποια «καταστροφή» στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάρτιο, θα απειληθεί ολόκληρη η Ευρώπη.

Με πληροφορίες από REUTERS

https://www.kathimerini.gr/world/562000561/poytin-oi-ipa-prospathoyn-na-parateinoyn-ti-sygkroysi-stin-oykrania/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα