Πομπέο: Οι ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα εφαρμοστούν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
REUTERS

Φωτ. REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να εξετάζει πώς θα απαντήσει στην αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

«Εξακολουθούμε να μελετάμε πώς να εφαρμόσουμε κυρώσεις προκειμένου να επιτύχουμε τον τελικό στόχο μας», απάντησε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση που του έθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, την Πέμπτη.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Defense News, τερματίζοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί από την περυσινή αποβολή της Τουρκίας από το κοινό πρόγραμμα κατασκευής του μαχητικού αεροσκάφους.

Τα οκτώ συμβατικά αεροσκάφη F-35A –τα οποία είχαν κατασκευαστεί αρχικά από την εταιρεία Lockheed Martin για την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός συμβολαίου ύψους 862 εκατ. δολαρίων– θα αγοραστούν τελικά από τις ΗΠΑ, μαζί με έξι επιπλέον αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις οποίες έχουν θέσει οι αμερικανικές δυνάμεις.

Η Τουρκία απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα των F-35 τον περασμένο Ιούλιο, αφού πρώτα προμηθεύθηκε το σύστημα αμυντικών πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, μια κίνηση που προκάλεσε ανησυχίες εντός του ΝΑΤΟ, καθώς το ρωσικό σύστημα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τις μυστικές δυνατότητες των νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Στις αρχές του μήνα, το ρωσικό πρακτορείο TASS -επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας- μετέδωσε ότι η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμές των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 σε αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 τον Νοέμβριο του 2019.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα