Ο πολλά βαρύς Ερντογάν διέγραψε με μια μονοκονδυλιά το Δίκαιο της Θάλασσας: Οι Τούρκοι θέλουν σύνορα στη μέση του Αιγαίου!!!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τον βάρβαρο Αττίλα του 1974, που κατέλαβε το 36,3% της Κύπρου για λογαριασμό του 18% των Τουρκοκυπρίων που οδήγησε στην προσφυγοποίηση 160.000 Ελλήνων, και μετά τις άκαρπες συνομιλίες 48 και πλέον ετών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η Άγκυρα θέτει τώρα όχι θέμα ομοσπονδιακής λύσης, αλλά αποδοχής των τετελεσμένων αυτό της αναγνώρισης δύο κρατών.

Δεν ολοκλήρωσε όμως ως εδώ την επεκτατική πολιτική της με την Κύπρο και την Α. Μεσόγειο, τώρα έστεψε το βλέμμα της στο Αιγαίο, επιδιώκοντας μέσω της θεωρίας της γαλάζιας πατρίδας να εγκλωβίσει τα ελληνικά νησιά και στην πορεία του χρόνου, να κινηθεί ανάλογα με τον Αττίλα του 1974.

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άνοιξε την όρεξή της Άγκυρας, μια και ο αυταρχισμός της πολυετούς παρουσίας του Ερντογάν στην εξουσία, οδήγησε σε διώξεις κάθε διαφορετική φωνή στο εσωτερικό της Τουρκίας, μια και χωρίς δεύτερη κουβέντα, στέλνει κάθε αντίπαλο στα μπουντρούμια των φυλακών.

  • Στο κυπριακό η Άγκυρα ενεργεί με προμετωπίδα τα δικαιώματα των Τ/Κ, ενώ την ίδια ώρα πολεμάει με λύσσα και φυλακίζει τους αρχηγούς των Κουρδικών κομμάτων, που αποτελούν μια συμπαγή μάζα στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας και συνιστούν το 24% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, όλα αυτά τα χρόνια έχουν κουβαληθεί από την Τουρκία έποικοι τους οποίους τον αριθμό δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει με βεβαιότητα. Στις 120.000 Τουρκοκυπρίων προστέθηκαν πάνω από 200.000 εκ Τουρκίας. Αποτέλεσμα τις εκλογές στα κατεχόμενα να ελέγχουν οι έποικοι και όχι οι Τουρκοκύπριοι, που ενεργούν με βάση τις εντολές της Άγκυρας.

Παράλληλα ενεργεί πολεμικές επιχειρήσεις στη Β. Συρία, επιδιώκοντας να εξολοθρεύσει το εκεί κουρδικό στοιχείο και κάνει επίσης επιθέσεις στο Β. Ιράκ, που οι Κούρδοι έχουν συστήσει μια αυτόνομη οντότητα, από την κεντρική διοίκηση της Βαγδάτης.

Από αντιφάσεις καλά πάμε. Ισχυρίζεται επίσης η Άγκυρα ότι καταπιέζονται τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων της Θράκης, με το επιχείρημα της εκλογής των Μουφτήδων, την ώρα που στην ίδια την Τουρκία διορίζονται από την αρμόδια υπηρεσία του αντίστοιχου υπουργείου.

Δεν λέει όμως κουβέντα πόσοι Έλληνες έχουν απομείνει σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, σε σχέση με τους Μουσουλμάνους της Θράκης, που εκλέγουν 3-4 Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Τα νούμερα είναι καταλυτικά. Στη Θράκη ζούσαν και ζουν περίπου 120.000 Μουσουλμάνοι και στην Κωνσταντινούπολη από τους 120.000 έχουν απομείνει 2.000, ενώ στην Ίμβρο από τους 13.000 κρατήθηκαν με νύχια και με δόντια 500 και στην Τένεδο από τους 3.000, απέμεινε ένα δείγμα Ελλήνων που καταμετράται σε μόλις δέκα.

Όμως η Τουρκία έχει μακροπρόθεσμη αναθεωρητική πολιτική. Εκφράζει απόψεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με το Διεθνές Δίκαιο και παράλληλα κινείται απειλητικά απέναντι στην Ελλάδα, άλλοτε με τις εμπρηστικές δηλώσεις των ανθρώπων της εξουσίας, και άλλοτε με προκλητικές ενέργειες επί του πεδίου.

Από τις πτήσεις στο εύρος μεταξύ 6 και 10 μίλια που αμφισβητεί με το αιτιολογικό ότι δεν ταυτίζονται με τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων των νησιών του Α. Αιγαίου, μέχρι τις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά παραβιάζοντας ευθέως την εθνική κυριαρχία της χώρας.

  • Και για να πάμε στο ψητό, που ξεφούρνισε προ ημερών ο πολλά βαρύς Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ελάτε είπε να ορίσουμε την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα ανάμεσα στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Πολύ απλά διέγραψε με μια μονοκονδυλιά το Δίκαιο της Θάλασσας και ζήτησε να αποδεχθεί η Ελλάδα ότι τα νησιά του Αιγαίου, μικρά και μεγάλα, όχι απλά δεν έχουν θαλάσσιες ζώνες, αλλά δεν υπάρχουν.

Ακολούθησε ο σουλτάνος που σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε, ότι ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun έχει ακτίνα εμβέλειας την Αθήνα και το κερασάκι έβαλε ο Καλίν λέγοντας το εξωφρενικό, ότι η Ελλάδα πρέπει να υποχωρήσει στα δικά της φυσικά σύνορα!!!

Βεβαίως η Αθήνα διαχρονικά στην προσπάθειά της να κατευνάσει το θηρίο έκανε πολλές παραχωρήσεις προς την Άγκυρα. Μάταιος κόπος. Το είδαμε άλλωστε και στην Κύπρο. Στην διάρκεια των πολύχρονων συνομιλιών οι κατακτητές του βορείου τμήματος έπαιρναν ως δεδομένες τις υποχωρήσεις και ζητούσαν από την διεθνή κοινότητα να τους σιγοντάρει σε σχέδια λύσεων απαράδεκτα.

Τώρα έχουν το θράσος να ζητούν ακόμη και οι έποικοι διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να αλωνίζουν την Ευρώπη ως πολίτες μέλους της Ε.Ε., μολονότι κουβαλήθηκαν από την Τουρκία παρανόμως, με προφανή στόχο να αλλοιώσουν δημογραφικά την πληθυσμιακή σύνθεση της Μεγαλονήσου.

Με ανάλογο τρόπο κινήθηκαν οι Τούρκοι και στις συνομιλίες και τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν στην πορεία του χρόνου με την Αθήνα. Η Ελλάδα δέχθηκε αρχικά επί Κωνσταντίνου Καραμανλή να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της στις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο, παραπέμποντας το θέμα σε διμερείς συνομιλίες.

Μια αντίστοιχη συμφωνία προέκυψε μια δεκαετία αργότερα από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ακολούθησε το 1996 το πρωτόκολλο της Μαδρίτης επί Κ. Σημίτη, ύστερα από αφόρητη πίεση των ΗΠΑ, που άσκησε η Μαντλίν Ολμπράιτ. Με αυτή την συμφωνία η Ελλάδα συνομολογούσε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο.

Για να φτάσουμε στο σύνθημα που ετοίμασε η Τουρκική Προεδρία, γράφε Ερντογάν, στην κιτς γιορτή για τα 99 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας, σχήμα οξύμωρο, που έλεγε το Αιγαίο είναι δικό μας παραπέμποντας ευθέως σε όνειρα ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακολούθησε ο Ομέρ Τσελίκ του AKP, που δήλωσε άκουσον-άκουσον το εξωφρενικό ότι η Ελληνική βαρβαρότητα μοιάζει με αυτήν του ISIS. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

  • Κι όλα αυτά την ώρα που μετέτρεψαν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί σκεπάζοντας και καταστρέφοντας εικόνες, που βρίσκονται εκεί εδώ και 15 αιώνες. Την στιγμή που ετοιμάζονται να μετατρέψουν σε τζαμί την Μονή της Χώρας με τα απαράμιλλα ψηφιδωτά της.

Σε ότι αφορά τον πολιτισμό των εκ των στεπών της Μογγολίας προερχομένων νομάδων και κατακτητών της Μικράς Ασίας, όπου κι αν σταθείς και όπου κι αν βρεθείς στα χώματα αυτά, θα συναντήσεις μνημεία από την Αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, το Βυζάντιο αλλά και αραβικά έργα τέχνης, αλλά και σημαντικά κτίρια Ελλήνων, που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Πουθενά δεν θα συναντήσεις από την Τραπεζούντα μέχρι την Αττάλεια και από την Καππαδοκία έως τα παράλια της Μικράς Ασίας, ούτε ένα έστω και ελάχιστο δείγμα τουρκικού πολιτισμού.

Δυστυχώς ο τουρκικός επεκτατισμός έχει φτάσει στο απόγειό του, με τις βλέψεις, που δεν κρύβουν άλλωστε να έχουν στόχο τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό που μένει στην ελληνική πολιτική ηγεσία, στο σύνολό της, να προετοιμάσει την χώρα στρατιωτικά και διπλωματικά για τα χειρότερα που δυστυχώς έρχονται…

Ο πολλά βαρύς Ερντογάν διέγραψε με μια μονοκονδυλιά το Δίκαιο της Θάλασσας: Οι Τούρκοι θέλουν σύνορα στη μέση του Αιγαίου!!!

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα