Οπαδός του σιιτικού εξτρεμισμού, θαυμαστής των «Φρουρών της Επανάστασης» και «μοναχικός λύκος» ο δράστης της επίθεσης στον Ρουσντί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μαχαίρωσε και γρονθοκόπησε τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι 10 με 15 φορές μέσα σε 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ο εικοσιτετράχρονος Χαντί Ματάρ συνελήφθη.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές και η έρευνα του FBI στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσι είναι σε εξέλιξη. Ήδη παρουσιάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως υποστηρικτής του «σιιτικού εξτρεμισμού» και των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Σε αναρτήσεις παρουσιάζεται και πλαστό δίπλωμα οδήγησης που φέρεται να του ανήκει με το όνομα “Hassan Mughniyah” που κατά τους ειδικούς συνδέεται και με την φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο άνδρας γεννήθηκε στην Καλιφόρνια αλλά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Η επίθεση έγινε στο Ίδρυμα Chautauqua, «νοτιοδυτικά του Μπάφαλο σε μια αγροτική γωνιά της Νέας Υόρκης», όπου είναι γνωστό ότι οι επισκέπτες δεν περνούν από ανιχνευτές μετάλλων και δεν υποβάλλονται σε έλεγχο.

Περίπου 2.500 άνθρωποι παρακολουθούσαν τη διάλεξη του Σαλμάν Ρούσντι και επί της ουσίας έγιναν μάρτυρες της επίθεσης.

Πολλοί είπαν ότι πίστεψαν ότι «το μαχαίρωμα ίσως ήταν μέρος ενός κόλπου με στόχο να υπενθυμίσει ότι ο συγγραφέας βρίσκεται επί 30 χρόνια υπό απειλή εξαιτίας του βιβλίου “Σατανικοί Στίχοι“».

«Τα παιδιά είναι τα δοχεία στα οποία οι ενήλικες ρίχνουν το δηλητήριό τους» είχε γράψει ο Σαλμάν Ρούσντι στο βιβλίο «Παιδιά του Μεσονυχτίου» και, όπως έγραψαν αρκετοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι αυτό ισχύει για τον μόλις είκοσι τεσσάρων ετών Χαντί Ματάρ, που δεν είχε καν γεννηθεί όταν γράφτηκαν οι «Σατανικοί Στίχοι» που προκάλεσαν «μουσουλμανική οργή» με δεκάδες νεκρούς.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Mατάρ «δούλευε μόνος». Οι Αρχές, πάντως, ζήτησαν εντάλματα έρευνας για διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών και ηλεκτρονικές συσκευές.

Αξιωματούχοι του FBI εθεάθησαν να μπαίνουν στο σπίτι του, στο Fairview, του Νιου Τζέρσι.

H πλαστή άδεια οδήγησης με την οποία κυκλοφορούσε ο Χαντί Ματάρ και η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί ένδειξη της σύνδεσης του με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Photo via Twitter Karol Markowicz @karol

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Οπαδός του σιιτικού εξτρεμισμού, θαυμαστής των «Φρουρών της Επανάστασης» και «μοναχικός λύκος» ο δράστης της επίθεσης στον Ρουσντί [βίντεο]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα