Οι δυνάμεις του GNA με την βοήθεια των Τούρκων κατέλαβαν την Tarhuna

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

5.6.2020

Η κυβέρνηση Αl-Wefaq της Λιβύης ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της πρωτεύουσας, της Τρίπολης.  Οι ηρωικές μας δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Tarhuna από τέσσερις άξονες και έφτασαν στο κέντρο της πόλης, δίνοντας ένα μάθημα στην τρομοκρατική πολιτοφυλακή του Χαφτάρ που δεν θα το ξεχάσει, δήλωσε ο Mohammed Gnounou, στρατιωτικός εκπρόσωπος του GNA. Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Al-Wefaq, ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί, ότι οι δυνάμεις του Al-Wefaq είναι σε θέση να επεκτείνουν τον έλεγχό τους σε ολόκληρη την πόλη Tarhuna.

Η υποστήριξη της Τουρκίας βοήθησε τη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) να επιτύχει μια σειρά από νίκες τις τελευταίες εβδομάδες, τερματίζοντας μια επίθεση στην Τρίπολη, που οδήγησε σε μάχες στα νότια προάστια και βομβαρδισμό του κέντρου της πόλης. H Tarhuna ήταν το κύριο σημείο εκκίνησης για την επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας, την οποία οι δυνάμεις του Haftar τελικά εγκατέλειψαν.

Η αίθουσα επιχειρήσεων του GNA ανέφερε ότι οι δυνάμεις της έχουν φτάσει στο κέντρο της Ταρχούνα, αφού μπήκαν από τέσσερις πλευρές. Ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν ότι ο Εθνικός Στρατός, οι δυνάμεις υποστήριξης, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αστυνομικές ταξιαρχίες, αποσύρθηκαν από την Tarhuna στην Jafra.

Οι δυνάμεις της Al-Wefaq έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης Tarhuna χωρίς συγκρούσεις. Να σημειωθεί ότι το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης διέταξε τον σχηματισμό διευθυντικού συμβουλίου και διευθυντή ασφαλείας για τον δήμο Tarhouna. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αμπντελμπάρι Σανμπάρο δήλωσε ότι οι συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο της Tarhuna ξεκίνησαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, καθώς κατανεμήθηκαν καθήκοντα για όλα τα μέλη που στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών για τους ντόπιους κατοίκους της Tarhuna, μόλις οι δυνάμεις του Λιβυκού Στρατού υπό την διοίκηση του GNA εισέλθουν στην πόλη.

Οι δυνάμεις του στρατηγού Haftar δεν έχουν ακόμα προβεί σε κάποια ανακοίνωση, χθες, Πέμπτη, είχαν δηλώσει ότι μετεγκαθιστούν τις μονάδες τους έξω από την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση Al-Wefaq θα προχωρήσει σε εκεχειρία.

Ο ακτιβιστής και πολιτικός συγγραφέας Al-Maqri δήλωσε, ότι η πόλη Tarhuna έπεσε στα χέρια των εισβολέων και των οπαδών τους, αλλά θα παραμείνει ο φάρος του εθνικού αγώνα και θα ξαναρχίσει τον πόλεμο της απελευθέρωσης στη δυτική περιοχή. Ο Al-Maqri πρόσθεσε μέσω του λογαριασμού του στο “Facebook” ότι αν πέσετε αυτή τη στιγμή, στα χέρια των εισβολέων και των οπαδών τους, μέσω της βάρβαρης και βάναυσης τουρκικής επιθετικότητας και μέσω του τουρκικού χερσαίου και θαλάσσιου βομβαρδισμού και των μαζών του Daesh και του Ansar al-Sharia και όλων των οργανώσεων της μασονικής μουσουλμανικής αδελφότητας, τότε η γη, τα βουνά, οι πεδιάδες και οι κοιλάδες της θα παραμείνουν ο φάρος του εθνικού αγώνα.

https://www.libyaakhbar.com/libya-news/1209747.html

https://www.afrigatenews.net/article/قوات-الوفاق-تعلن-بسط-سيطرتها-على-ترهونة/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗΣ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα