Μπάιντεν: Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προειδοποιήσεις μας ότι ο Πούτιν ετοίμαζε εισβολή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφία: Associated Press
11/06/2022  22:51
Προειδοποιήσουμε τον Ζελένσκι ότι ο Πούτιν θα εισβάλλει στην Ουκρανία και εκείνος δεν ήθελε να ακούσει, υποστήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προκαλώντας την αντίδραση του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση των Δημοκρατικών στο Λος Άντζελες το βράδυ της Παρασκευής, καθώς συζήτησε το έργο του για τη συγκέντρωση και την εδραίωση της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον τέταρτο μήνα του έκανε την αποκάλυψη.

«Τίποτα παρόμοιο δεν έχει συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι ίσως υπερβάλλω. Αλλά ήξερα ότι είχαμε δεδομένα για να στηρίξουμε ότι αυτός (σσ εννοώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν) θα εισέβαλλε».

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Και ο Ζελένσκι δεν ήθελε να το ακούσει».

Παρόλο που ο Ζελένσκι ενέπνευσε τον κόσμο με την ηγεσία του κατά τη διάρκεια του πολέμου, η προετοιμασία του για την εισβολή – ή η έλλειψή της – παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Τις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ζελένσκι αντιδρούσε δημοσίως καθώς αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προειδοποιούσαν επανειλημμένα ότι μια ρωσική εισβολή ήταν πολύ πιθανή.

Εκείνη την εποχή, ο Ζελένσκι ανησυχούσε επίσης ότι οι προειδοποιήσεις για πόλεμο αναστάτωναν την εύθραυστη οικονομία της Ουκρανίας.

Αντιδράσεις από το Κίεβο για την δήλωση Μπάιντεν

Η δήλωση αυτή του Τζο Μπάιντεν, προκάλεσε την αντίδραση Ουκρανών αξιωματούχων σήμερα.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Μπάιντεν «παράλογο», μετέδωσε το BBC – κατηγορώντας τον Μπάιντεν για την άρνησή του να επιβάλει στη Ρωσία προληπτικές κυρώσεις που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τα σχέδια εισβολής του Πούτιν.

«Είναι παράλογο να κατηγορείται μια χώρα ότι αντιστέκεται στον επιτιθέμενο για περισσότερες από 100 ημέρες, κάτι που υπερισχύει του γεγονότος ότι χώρες-κλειδιά απέτυχαν να σταματήσουν προληπτικά τη Ρωσία», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

«Η φράση “δεν ήθελε να ακούσει” μάλλον χρειάζεται διευκρίνιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι Σεργκέι Νικιφόροφ σε ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, περιγράφοντας πολλαπλές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών στις οποίες συζητούσαν λεπτομερώς τα ευρήματα των μυστικών υπηρεσιών.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα