ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.- ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί, όταν πιέσουν στα ελληνοτουρκικά, πιέζουν πάντα την Ελλάδα, διότι, όπως είχε πει και ο Χόλμπρουκ, είναι φυσικό να πιέσομε προς την πλευρά, που ξέρομε ότι θα υποχωρήσει. Και αυτή δεν είναι η Τουρκία.

    Κύριε Σαββίδη,

    Μήπως έχετε την δυνατότητα να δημοσιεύσετε αυτούσιο το άρθρο τού Κοττάκη; Η εφημερίδα δεν το δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση, εγώ δεν είχα πάρει το σχετικό φύλλο κι έτσι το έχω διαβάσει μονάχα αποσπασματικά εδώ κι εκεί.

  2. Αν δεν είναι fake news είναι -φως φανάρι” -λάθος πληροφόρηση και εκτίμηση ότι ο ίδιος -ο αμίλητος (και γιαυτό θαυμαστός) – Κώστας Καραμανλής διαρρέει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης ,για να ”εκδικηθεί” τον Αρχηγό της Ν.Δ και πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να χάσει τις προσεχείς εκλογές επειδή ”ακούγεται ότι ενέδωσε” στις πιέσεις του ξένου παράγοντα και θα υπάρξει κινητικότητα και λύσεις στα Ελληνοτουρκικά προβλήματα μετά τις εκλογές στην Τουρκία και την Ελλάδα αυτήν την Άνοιξη.
    ΚΑΙ άρα θα βοηθήσει αυτός ο Καραμανλής και άλλες προσωπικότητες τον κ.Τσίπρα να υπογράψει τις Πρέσπες του Αιγαίου ,μαζί με τον κ. Ερντογάν που δήλωσε πως τον προτιμά αντί του κ. Μητσοτάκη.
    Συλλογισμοί του τύπου ” από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα΄΄ .
    Ας περιμένουμε, λοιπόν, πρώτα την απόφαση αυτή του κ. Κώστα Καραμανλή να μη συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές-άποψή μου πως αν δεν συμμετάσχει, επειδή δεν ”συνταξιοδοτήθηκε” και πονά αυτήν την Πατρίδα περισσότερο από όλους μας κάτι νέο ετοιμάζει ίσως και εκτός Ν.Δ-.
    Αλλά -γιαυτό το θέμα της ”σχεδιαζόμενης λύσεως στα ελληνοτουρκικά”- ένα θα είναι βέβαιο . Χωρίς να τεθεί το περίγραμμα αυτής της λύσεως στην λαϊκή ετυμηγορία δεν στέκεται καμιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με οποιονδήποτε πρωθυπουργό.
    Το παράδειγμα της συγκυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ,οι οποίοι προ της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2018 δεν κατέφυγαν σε εκλογές ,για να την εγκρίνει ή να την απορρίψει ο λαός, δεν έκανε και ούτε θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία για Συμφωνία με την Τουρκία.
    ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΓΗ ΠΡΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΝΑΙ – ΝΑΙ .ΕΤΕΡΟΝ ΟΥΔΕΝ .
    Υ.Γ Ο δόλος της Ιστορίας -αγαπητέ κ. Σαββίδη- αποδεικνύεται υπέρτερος από την προνοητικότητα των πολιτικών, γιαυτό και καλώς” δεν βάζετε το χέρι σας στο Ευαγγέλιο” για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο .
    Τώρα προέχει να κερδίσουν τις εκλογές σε Κύπρο και Ελλάδα κόμματα και κυβερνήσεις ,που δεν δέχονται τις πιέσεις που σίγουρα ασκούνται από άσπονδους φίλους ,οι οποίοι πάντως θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση της οσφυοκάπτου Κεντροαριστεράς, για να υπογράψει ”ενδιάμεση” και τελική Συμφωνία στο Αιγαίο ,όπως και στο ”Μακεδονικό”.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΤΟ 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα