Με βρετανική παρότρυνση η κίνηση για την τουρκοδιζωνική

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε μια «έκκληση» από κάποιους γνωστούς υπέρμαχους της αγγλο-τουρκικής Διζωνικής και του Σχεδίου Ανάν (Χάνει), που απορρίψαμε στις 24.4.2004. Με αυτήν καλούνται οι πολίτες να συν-υπογράψουν μια ανακοίνωση που στοχεύει, τάχατες, στην «επανένωση της Κύπρου».
Με το περίεργο έμβλημα (παραπάνω) – καλύπτονται, όπως και οι αποκαλυφθέντες αρχοφασίστες των «Ως δαμαί», πίσω από βρετανική εποικοδομητική ασάφεια και δεν αναφέρονται πουθενά στην διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της ΕΕ, του ΟΗΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών.
Πρόκειται για τραγική και επικίνδυνη παραποίηση πραγμάτων, με « κοινό μήνυμα» από πέντε ονόματα, προεξάρχοντος του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου και του πρώην ΥπΕξ, Γ. Κασουλίδη! Ο Γ. Βασιλείου ευθύνεται για τα διζωνικά ψηφίσματα 649/90 και 750/92. Πρώτος ο Βασιλείου αποδέχτηκε το απαρτχάιντ της ΔΔΟ και το 99% των τουρκικών απαιτήσεων, όπως αποκάλυψαν βρετανικά έγγραφα, και έκανε ό,τι του ζητούσαν οι Βρετανοί!
Ο ίδιος σήμερα πρωτοστατεί σε μια παραπλανητική «έκκληση» το κείμενο της οποίας είναι … αντιγραφή θέσεως του Φόρειν΄Οφις!
Παραθέτω το κείμενο της «έκκλησής» τους και την απάντηση που μου έστειλε το Φόρειν΄Οφις ημερ. 16 Μαρτίου 2021 σε ερώτησή μου αν ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαπ, μετέφερε βρετανικό σχέδιο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, όπως είχε μεταδοθεί από ΜΜΕ.
Φόρειν ΄Οφις: «Στις 25 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη και του (τότε) Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «δεσμεύθηκε να εξερευνήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη και τις Εγγυήτριες δυνάμεις τη πιθανότητα να συγκαλέσει μια ανεπίσημη συνάντηση των 5+1 στην κατάλληλη στιγμή».
Η συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου 2019 που αναφέρθηκε το Φόρειν ΄Οφις ήταν στο Βερολίνο.
Ο βρετανός ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ράαπ
Έκκληση για Λύση Επανένωσης της Κύπρου
Έχοντας επίγνωση των σοβαρών κινδύνων που απειλούν το μέλλον της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και την Κύπρο ολόκληρη, μια ομάδα πολιτών έχει συντάξει Επιστολή-Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία καλείται να πράξει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλισθεί η θετική εξέλιξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση της Συναντίληψης που επιτεύχθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στο Βερολίνο την 25η Νοεμβρίου 2019, παρόντος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Δηλαδή, στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζουν τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Κοινή Δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014, οι Συγκλίσεις των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων και το Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, της 30ης Ιουνίου 2017, με τις έξη παραμέτρους του. Την Έκκληση έχουν ήδη προσυπογράψει 150 γνωστοί συμπατριώτες μας.
Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/δημοσιογράφος, 7.4.2021
Σχετικό το άρθρο μου στις 22.3.2021 στο Sigmalive. «Απάντηση Φόρεϊν Όφις για Πενταμερή και αν υπάρχει βρετανικό σχέδιο»

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα