ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Αυτή η ιστορία με την υπερβολική ακρίβεια στα μέρη των διακοπών δεν θα βγει σε καλό για τη χώρα. Εντάξει, φέτος εγκλωβίστηκαν, ενδεχομένως, όσοι είχαν κάνει κρατήσεις αλλά απο του χρόνου μάλλον θα αναζητήσουν φθηνότερα μέρη για διακοπές,
Δεν μπορεί το κύριο έσοδο μια χώρας να εξαρτάται απο τον τουρισμό. Αλλά αν έχει αποφασίσει μια χώρα τα κύρια έσοδά της να προέρχονται απο τον τουρισμό, παρά την αβεβαιότητα της πηγής, φροντίζει να κρατήσει τις ισορροπίες. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει στο επίπεδο των τιμών; Ακόμη και αν δεν μπορεί, μπορεί να λάβει άλλα μέτρα.
Η χώρα έχει δυσφημιστεί. και θα συνεχίζει να δυσφημίζεται όταν οι τιμές είναι υπερβολικά ψηλές.
Και δεν είναι, μόνο, για τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι να κάνουν τα χρήματά τους Είναι και για τον απλό καθημερινο άνθρωπο.
Αρπαχτή και γρήγορα είναι το σύνθημα της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Τα υπόλοιπα στον κόκορα.
Η τουριστική εικόνα μας είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του ανερμάτιστού μας ως κοινωνίας. Υπάρχει στη χώρα και υγιής επιχειρηματικότητα και γνωρίζω αρκετούς απο αυτούς τους επιχειρηματίες.
Αλλά στο επίπεδο της επικαιρότητας, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.
Του χρόνου θα το συνειδητοποιήσουμε.
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί άραγε η Ελβετία, η οποία είναι πανάκριβη, έχει τόσο πολύ τουρισμό και επί 12μήνου βάσεως; Είναι η πρώτη χώρα που διείδε το όφελος από και οργάνωσε τον τουρισμό της. Στην συνέχεια την μιμήθηκε η Ιταλία κι άλλες χώρες. Κανένας δεν κάνει λόγο για την ακρίβεια στην Ελβετία. Απλώς, πηγαίνεις αν το σηκώνει το βαλάντιό σου. Εκτός από όμορφα τοπία, η Ελβετία δεν έχει τίποτε άλλο να επιδείξει, ενώ η χώρα μας, εκτός των τοπίων έχει και πολλά άλλα.

      • Το θέμα είναι ότι οι ξένοι κρίνουν την Ελλάδα σαν ακριβή. Την συγκρίνουν με άλλες μεσογειακές χώρες, όπως π.χ. Τουρκία, Μαρόκο, Αίγυπτο κ.ά. και βρίσκουν την Ελλάδα ακριβή. Υπάρχουν βέβαια οι καλαμοκαβαλάρηδες τής Μυκόνου και όχι μόνο, αλλά αυτοί δεν αφορούν στο όλο πακέτο. Μήπως το Παρίσι, το οποίο έχει άνω των 30 εκατομμυρίων τουριστών ετησίως, είναι φθηνό; Ειλικρινά, δεν μπορώ να το εξηγήσω και οι προσδοκίες για φέτος φαίνεται να διαψεύδονται μερικώς. Ήδη από τον Ιούνιο, εν μέσω υψηλής σαιζόν, άρχισαν να κάνουν τα ξενοδοχεία εκπτώσεις.

  2. Απλώς η Ελβετία δεν είχε ούτε έχει πολιτικούς σαν τους δικούς μας που εδώ και 4 χρόνια ”διαφημίζουν” καθημερινά την ακρίβειά μας σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό για να μαθαίνουν οι τουρίστες και να αποφεύγουν την Ελλάδα μας ”για το καλό μας”.
    Ο Ελβετοί απλώς λένε για την ακρίβεια τους ”και σ’όποιον-όποιους αρέσουμε”. Μόνοι τους οι τουρίστες βγάζουν τα λεφτά από τις τσέπες όταν επισκέπτονται την χώρα τους.
    Οι δικοί μας καθημερινά μας μαυρίζουν τις ψυχές μας -οι περισσότεροι μάλιστα και από ακριβές ξαπλώστρες σε θάλασσες-.

    • Απλώς, μην γράφεις ανοησίες. Δεν είναι ανάγκη να γράφεις επί παντός επιστητού.

      • Δεν κατάλαβα που διαφωνείτε. Μάλλον γιατί έθιξα τις ”Μανιάτισσες” μοιρολογίστρες τους πολιτικούς για την ακρίβεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα