ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Όταν έχουμε συνηθίσει σε ένα συγκεντρωτικό περίβαλλον και σε επίφαση δημοκρατίας, όταν θεωρούμε τις παρακολουθήσεις ως κάτι δεδομένο το οποίο όχι, μόνο, δεν πρέπει να μας ανησυχεί αλλά και να μας κάνει να νοιώθουμε ασφάλεια, όταν θεωρούμε φυσιολογικό ο πρωθυπουργός να είναι ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τότε η χώρα θα εκτίθεται διεθνώς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία σύνταξης νομοσχεδίου για την ελευθερία του τύπου. Και στο σχετικό σκεπτικό που αναπτύσσεται για την αναγκαιότητα αυτή επισημαίνεται η κατάσταση του τύπου σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ελλάδα.
Ο προβληματισμός της Επιτροπής βασίζεται σε έκθεση των Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα και ειδικά για την Ελλάδα επισημαίνονται και τα εξής: “Στην Ελλάδα η συντηρητική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έθεσε μέσω διατάγματος τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υπό τον έλεγχό της. Γι αυτόν τον λόγο, στην κατάταξη των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 108η θέση από τις 180 χωρες που εξέτασε η έκθεση. Η Ουγγαρία βρίσκεται στην 85η θέση. Αντίστοιχα, η Γερμανία βρίσκεται στην 16η και η Νορβηγία στην 1η θέση”.
Δηλαδή, η Ελλάδα βρίσκεται 28 θέσεις πίσω και απο την Ουγγαρία της οποίας το καθεστώς θεωρείται αυταρχικό.
Το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι η κακή κατάσταση που εμφανίζει στην ελευθερία του τύπου.
Είναι και η νοοτροπία ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού της που όχι, μόνο, δεν θεωρεί την κατάσταση αυτή προβληματική αλλά ασύδοτη. Θεωρεί πως όχι, μόνο, υπάρχει ελευθερία αλλά και ασυδοσία. (Η ασυδοσία είναι το άλλοθι αυταρχικών και συγκεντρωτικών καθεστώτων για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους).
Το, ακόμη, χειρότερο είναι πως ένα ολοένα και αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού θεωρεί πως η Ελλάδα βλάπτεται απο την συμμετοχή της στην Ε.Ε.
Κάτι στο βάθος της ψυχής μας ρέπει προς τον Οθωμανισμό. Αν, σήμερα, με τα τόσα χρόνια στην Ε.Ε. έχουμε προβλήματα ελευθερίας του τύπου και αυταρχικής- συγκεντρωτικής διακυβέρνησης, φανταστείτε σε ποια μεσαιωνική κατάσταση θα βρισκόταν η χώρα εκτός Ευρώπης. Και, όμως, αυτό αποτελεί επιθυμία πολλών.
Για όσους θα απορήσουν σε ποια αυταρχική διακυβέρνηση αναφέρομαι θα επισημάνω μόνο το εξής: Πολλά ικανά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκαν απο το Επιτελικό Κράτος του Μαξίμου να εγκαταλείψουν τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις που κατείχαν λόγω της συμπεριφοράς του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Και μιλάμε για στελέχη επιστημονικά και κοινωνικά καταξιωμένα.
Π.Σ.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση ,και τα μέλη της αλληλοανταλλάσσουν πληροφορίες ,κρίσεις και επικρίσεις. -όπως όλες οι ΜΚΟ – οι δε ειδικοί βαθμολογητές για την ελευθερία του Τύπου -που μας βαθμολόγησαν σαν να ζούμε στην 7χρονη Δικτατορία ,με τον μακαρίτη Λαδά κυβερνητικό εκπρόσωπο- είναι δημοσιογράφοι ,Ακαδημαικοί και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,που δεν είναι δύσκολο να δεχθούμε ότι αλληθωρίζουν προς την πάσης φύσεως Αριστερά , την οποίαν στην Ελλάδα ηγεμονεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ας το επαναλάβουμε . Την προπαγάνδα το υπερβολικό και το γελοίο την δολοφονεί.
    Αν είναι δυνατόν οι σημερινοί ασύδοτοι σε λόγια και πράξεις Έλληνες να πιστεύουν την προπαγανδιστική εκστρατεία των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ότι στερούνται ΣΗΜΕΡΑ ελευθερίας λόγου και Τύπου ;;;.
    Μάλλον ενοχλούνται οι Αριστεροί από την απολιτική Δημόσια τηλεόραση με τις τόσες εξαιρετικές ενημερωτικές εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές ,που αρέσουν στους κλεισμένους στα σπίτια τους Έλληνες , που σίγουρα δεν δείχνουν να νοσταλγούν το δίδυμο των κ.κ. Ακριβοπούλου-Καψιώχα ,με τον συνεχή κομματικό βιτριολισμό τους από την Δημόσια τηλεόραση των ΤσιπροΚαμμένων.
    Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά δεν θα επηρεάσουν τους Έλληνες στις επόμενες εκλογές .Απλώς οι κατήγοροι -μερικοί και Έλληνες δημοσιογράφοι -φθείρουν το κύρος της Πατρίδος , η οποία τώρα αγωνίζεται νυχθημερόν για αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιτιθέμενης σε όλα τα επίπεδα Τουρκίας.
    Νομίζουν-νομίζουμε ότι όλα αυτά δεν καταγράφονται και δεν θα καταγραφούν στην Ιστορία;;; .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα