Τα βήματα της μείωσης των υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς την αγορά και τους πιστωτές περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μιλώντας χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την πολιτική προμήθειας καυσίμων της επιχείρησης. Ο κ. Στάσσης δεν βρήκε να πει μία λέξη για τις αυξήσεις φωτιά που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές, ούτε για όσα γράφονται για τα μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που εισπράττουν στελέχη της επιχείρησης στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε ότι «οι καταναλωτές πληρώνουν τις άδικες επιλογές, την έλλειψη σχεδίου και τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη» και τόνισε ότι «μετά τις μεγάλες αυξήσεις, την αισχροκέρδεια, τη χειραγώγηση τιμών αλλά και τα bonus εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα golden boys της ΔΕΗ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στέλνει τα σπασμένα στους καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που καλούνται να σηκώσουν συνεχώς νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.»

Το ΚΚΕ, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, είχε καταγγείλει ότι «τα  αναπτυξιακά σχέδια που παρουσιάζονται θα μετατρέψουν την ενέργεια σε ακόμα πιο πανάκριβο εμπόρευμα. Οι πράσινες επενδύσεις αφήνουν ακόμα μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού καταστρέφονται αρκετοί ορεινοί όγκοι, δεσμεύονται χιλιάδες εκτάσεις στρεμμάτων για την προώθηση έργων ΑΠΕ που θα «αντικαταστήσουν» τις λιγνιτικές μονάδες.»

https://www.militaire.gr/quot-eides-i-dei-quot-ayxiseis-fotia-metatrepoyn-to-reyma-se-eidos-polyteleias/