ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Θα επιμείνω στην λανθασμένη συμπεριφορά σας στον χειρισμό της κρίσης. Είναι επικίνδυνη για την χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα και είναι υποχρέωση όλων μας να σας το επισημάνουμε.
1.-Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν μπορεί τα κράτη, σήμερα, να λύνουν τις διαφορές τους με πόλεμο. Μπορεί, η εισβολή, να οδηγήσει την ανθρωπότητα και σε πυρηνική καταστροφή. Είμαστε εναντίον της εισβολής απόλυτα, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Είμαστε εναντίον και του κ. Πούτιν και της ηγετικής ομάδας που τον περιβάλει. Να αγωνισθούμε απο την πλευρά της διεθνούς κοινής γνώμης και εμείς να αποτύχει η ιμπεριαλιστική πολιτική του, να αποτύχει η εισβολή, να αποσυρθούν τα στρατεύματα και να φύγει απο την εξουσία ο κ. Πούτιν. Είναι επικίνδυνος.
2.-Κάνουμε, όμως, διάκριση μεταξύ κυβερνώσας ελίτ, ρωσικού κράτους και ρωσικού λαού. Με το ρωσικό κράτος και είχαμε και έχουμε και θα διατηρήσουμε καλές σχέσεις. Η Ρωσία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα περνούν και απο τα χέρια της. Για όσους σκέφτονται και λίγο παραπέρα, η Ρωσία είναι και μια μεγάλη δύναμη, απαραίτητη σε έναν πολυπολικό κόσμο. Η διεθνής αρχιτεκτονική πρέπει να είναι πολυπολική. Η μονοπολικότητα είναι επικίνδυνη.
Άρα, δεν θέλουμε τον Πούτιν, είμαστε κατά της πολιτικής του και καταδικάζουμε απόλυτα την εισβολή. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ.
3.-Ελπίζω να μην έχετε παρερμηνεύσει αυτές τις έννοιες. Διότι οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνετε δείχνουν μια ακατανόητη προσπάθεια να επιδείξετε νομιμοφροσύνη ( σε ποιόν και γιατί;) Το περιεχόμενό τους κυρίως η υπερβολή που το συνοδεύει, είναι επικίνδυνο για την χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα.
4.-Τις ανθρωπιστικές σας πρωτοβουλίες δεν τις σχολιάζουμε. Συμφωνούμε απόλυτα. Να τις αυξήσετε. Διαφωνούμε, όμως, με την επίδειξη, δημοσίως, της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού. Ακόμη και αν θέλατε να στείλετε εξοπλιμό σε έναν απο τους αντιμαχόμενους, ήταν λάθος η δημόσια προβολή του εν είδει show. Η άλλη πλευρά είναι μια ισχυρή χώρα και καταγράφει στην θεσμική της μνήμη την ενέργειά σας η οποία θεωρείται διεθνώς ως ενέργεια του ελληνικού κράτους. Οι κινήσεις και οι αποφάσεις σε καιρό πολέμου ξεπερνούν τις αρμοδιότητές σας ως πρωθυπουργού. Ακόμη και αν έχετε το δικαίωμα σύμφωνα με το Συνταγμα και τους νόμους η υψηλη σημασία τους επιβάλλει την συζήτησή τους με τα κόμματα της βουλής και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ό,τι γίνεται τώρα θα επηρεάσει την χώρα και τα συμφέροντά της τα επόμενα αρκετά χρόνια.
5.-Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους η Ρωσία μπορεί να επιφέρει καίριο χτύπημα στα ελληνικά συμφέροντα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα. Έχει, όμως, το υπουργείο εξωτερικών ή και συνεργάτες στην κυβέρνηση που το γνωρίζουν καλά αυτό. Είναι ενήμεροι. Ζητήστε την γνώμη τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι.
6.-Δεν γνωρίζω πόσο καλή γνώση ιστορίας έχετε αλλά με αφορμή τα 200 χρόνια απο την ελληνική Επανάσταση περιφέρατε υπο μάλης το βιβλίο του Roderick Beaton “Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους”. Ο Μπήτον στο βιβλίο αυτό γράφει ότι απο τον καιρό των βαλκανικών πολέμων ο Βενιζέλος είχε επαφές με την βρετανική κυβέρνηση και έθιξαν το θέμα της ελληνικής παρουσίας στην Ιωνία. Ο Βενιζέλος, για να κάνει την κίνηση, να θελήσει να εντάξει την Ελλάδα στο πλευρό των συμμάχων στον Α! Π.Π. με τίμημα ακόμη και τον διχασμό, είχε πάρει υποσχέσεις. Ακόμη και την Κύπρο του υποσχέθηκαν οι Άγγλοι. Έχετε υποσχέσεις εσείς; Αν ναι, δεν χρειάζεται να μας τις αποκαλύψετε. Αγνοείστε το σχόλιό μου. Αν όχι, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να καταστήσετε την χώρα μέρος της εξελισσόμενης κρίσης;
7.-Θεωρώ την κομμουνιστική Ρωσία υπεύθυνη, μεταξύ άλλων δυνάμεων, για την καταστροφική ήττα του ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Απο ρωσικής πλευράς, όμως, ακόμη και σήμερα προβάλλεται το επιχείρημα της αποστολής ελληνικής δύναμης στην Ουκρανία για κατάπνιξη της Ρωσικής Επανάστασης. Έναν αιώνα μετά. Το να λέτε κ. Πρωθυπουργέ ότι αν σας ζητηθεί θα στείλετε στρατιωτικές δυνάμεις, σε γειτονικές έστω χώρες υπονομεύετε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Έχετε σκεφθεί πως θα τα αντιμετωπίσετε αν απειληθούν απο μια μεγάλη δύναμη, όπως η Ρωσία, μια περιφερειακή δύναμη, σύμμαχό της, όπως η Τουρκία και μια σωρεία άλλων χωρών διεθνώς με τις οποίες η Ρωσία συνεργάζεται; Μήπως πρέπει να σκέφτεστε περισσότερο και να συνδιαλέγεστε με τους συνεργάτες σας και τους κρατικούς θεσμούς πριν προβείτε σε τέτοιες δηλώσεις;
8.-Το ΝΑΤΟ στην Ουκρανορωσική κρίση δεν μπορεί να επέμβει. Αν επέμβει θα έχει ανοίξει το υπόλοιπο της μισάνοιχτης απο τον κ. Πούτιν πόρτα του φρενοκομείου. Τις δυνάμεις του στις ΝΑΤΟϊκές χώρες το ΝΑΤΟ μπορεί να τις αναδιατάσσει όπως το ίδιο κρίνει. Προς τι η δήλωσή σας “ΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;
Αν σας ζητηθεί, μπορείτε να συνεκτιμήσετε πολλές παραμέτρους της στιγμής με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και να αποφασίσετε. Όσο δεν σας έχει ζητηθεί γιατί στέλνετε εχθρικά μηνύματα προς μια ισχυρή, μεγάλη δύναμη; Αν βρυχηθεί είστε σίγουρος πως οι σύμμαχοι της Ελλάδας θα την υποστηρίξουν; Και δεν χρειάζεται να βρυχηθεί με πολεμικές ιαχές. Μπορεί να επιφέρει καίρια χτυπήματα στην Ελλάδα σε ζητήματα που μπορεί να συμφωνήσουν μαζί της και οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι.Προς τι αυτή η επιπολαιότητα στις δηλώσεις;
9.-Μου φαίνεται εντελώς παράξενο κρατικός αξιωματούχος και, μάλιστα, σε επίπεδο πρωθυπουργού να απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις. Είναι αδιανόητο πρωθυπουργός να αποκαλύπτει τι θα κάνει αν και όταν κάτι συμβεί.
Με αυτά και άλλα πολλά κ. Πρωθυπουργέ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι διαχειρίζεστε λανθασμένα την τρέχουσα κρίση. Δείτε τα κόμματα και τους συνεργάτες σας και διαμορφώστε μια πιο νουνεχή πολιτική. Στην Δύση ανήκουμε και εκεί βρίσκονται τα συμφέροντά μας. Αλλά ανήκουμε ως οντότητα. Όχι ως χυλός.
Αντιλαμβανεστε την διαφορά;
Με την δέουσα εκτίμηση
Παμτελής Σαββίδης
spot_img

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας συγχαίρω κύριε Σαββίδη. Σας αξίζουν πολλά ΕΥΓΕ για την ψυχική σας στάση να στέκεστε πάντα στο ύψος της Αλήθειας. Αυτή η στάση είναι που χαρίζει το αγαθό της Μετά-Λόγου Κρίσεως και εξ αυτού της Παρρησίας. Για τη στάση σας αυτή σας εκτιμούμε βαθιά και θαυμάζουμε το έργο σας, χρόνια τώρα.
    Στην επικρατούσα μικροψυχία (συνεπώς και μικρομυαλιά) ξεχωρίζετε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

    Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός μας μοιάζει με τον “προοδευτικό” της διπλάνής πόρτας, με αυτόν που σπεύδει να υπερθεματίσει στη συνθηματολογία για τη θυματοποίηση των “διαφορετικών”. Μοιάζει με αμόρφωτο, χωρίς Μορφή-Ομορφιά-Ελευθερία, επειδή είναι πολύ “δυτικο-μορφωμένος”, δηλαδή “απολίτευτος” , άρα φαύλος, όπως λέει ο Αριστοτέλης.

    ΟΣΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, έλεγε για κάτι τέτοια ο Παναγιώτης Κονδύλης

  2. O κύριος Σαββίδης χρόνια τώρα υπηρετεί την σοβαρή δημοσιογραφία. Στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί η δημοσιογραφία εδώ και πολλά χρόνια δέν υπηρετείται από δημοσιογράφους αλλά από πουλημένους πρακτορίσκους συμφερόντων. Οι συμβουλές του στον πρωθυπουργό είναι απολύτως σωστές, είναι αμφίβολο όμως άν μπορεί ο τελευταίος να τις αντιληφθεί καθ΄όσον είναι εμφανές ότι πρόκειται για άτομο με περιορισμένες δυνατότητες, παντελώς αμόρφωτο με την κλασσική έννοια του όρου, και απόλυτα ταυτισμένο με τις μεγάλες χώρες της Δύσεως στις οποίες αρέσκεται να παρέχει δουλόφρονες εξυπηρετήσεις.
    Νομίζω όμως ότι η διάκριση Πούτιν και Ρωσίας που επιχειρεί ο κύριος Σαββίδης είναι εσφαλμένη. Ο Πούτιν παρέλαβε μια Ρωσία ημιθανή και την επανέφερε στη ζωή, προφανώς ενισχυόμενος από δυνάμεις εντός της χώρας του που δέν ήθελαν να δούν την πρώην υπερδύναμη χώρα διαλυμένη και επαίτη της Δύσεως. Στις μεγάλες χώρες και δή στην Ρωσία η άρχουσα τάξη έχει συνείδηση εθνικής αποστολής. Η κίνηση του Πούτιν επομένως φαίνεται επιθετική, αλλά στην ουσία πρόκειται για αμυντικό πόλεμο που προσπαθεί να προλάβει έναν ισχυρότερο αντίπαλο, (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ), για να θυμηθούμε τον μακαρίτη Παναγιώτη Κονδύλη, οι σπάνιας οξυδέρκειας αναλύσεις του οποίου για τον 21ο αιώνα, φαίνεται ότι επαληθεύονται απολύτως.

  3. Συγχαρητήρια κι από μένα, κ. Σαββίδη, αλλά δυστυχώς απευθύνεσθε σε άτομο αυτάρεσκο, συμπεριφερόμενο ως η Ελλάς να ήταν τσιφλίκι τού πατέρα του και, δυστυχώς, εντελώς δουλόφρον. Ο Μητσοτάκης πέφτει λίγος, πολύ λίγος και η ανικανότητα και ανεπάρκειά του για την θέση που κατέχει, γίνεται ενίοτε επικίνδυνή για την χώρα. Βασίζεται σ’ ένα γελοίο επικοινωνιακό επιτελείο κι ένα εντελώς ξεπερασμένο και τουρκόφιλο επιτελείο συμβούλων (ΕΛΙΑΜΕΠ). Όσο γρηγορότερα φύγει από την εξουσία, τόσο το καλύτερο. Και πάλι συγχαρητήρια.

  4. Και ανάμεσα στις πολλές αρλούμπες που αναμασά ο “Μωυσής”, είναι ότι «Είμαστε στην σωστή πλευρά της… Ιστορίας!!!» Ό,τι τού υπαγορεύσει το επικοινωνιακό επιτελείο του λέει, άκριτα, αβασάνιστα, όπως τις απόψεις του για το ελληνικό έθνος, την βιαστική κι εντελώς αβάσιμη απόρριψη τής εκμετάλλευσης τού υποθαλασσίου πλούτου τής χώρας, τήν ευαρέσκειά του (sic) για την μετατροπή της σε πολυπολιτισμική και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός. Έπρεπεν ημίν τοιούτος αρχιερεύες; Γλιτώσαμε από τον επαγγελματία καταληψία και πέσαμε στην άλλη όψη τού αυτού νομίσματος.

  5. “Ακόμη και αν έχετε το δικαίωμα σύμφωνα με το Συνταγμα και τους νόμους η υψηλη σημασία τους επιβάλλει την συζήτησή τους με τα κόμματα της βουλής και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας”

    Αν διαβάσετε την συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, θα καταλάβετε με τι σόι καβαλικεμένο καλάμι έχετε (έχομε) να κάμετε. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος!

  6. «Να αγωνισθούμε απο την πλευρά της διεθνούς κοινής γνώμης και εμείς να αποτύχει η ιμπεριαλιστική πολιτική του, να αποτύχει η εισβολή, να αποσυρθούν τα στρατεύματα και να φύγει απο την εξουσία ο κ. Πούτιν. Είναι επικίνδυνος.»
    Ο Πούτιν:
    α. Εξελέγη στις εκλογές της 18 Μαρτίου 2018 ως ανεξάρτητος
    με ποσοστό 76,65% των ψήφων, με δεύτερο τον Πάβελ Γκρουντίνιν του
    Κομμουνιστικού Κόμματος με ποσοστό 11,90%. Στις εκλογές εψήφισαν
    73578992 πολίτες επί 109008428 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς
    καταλόγους ήτοι ποσοστό συμμετοχής 67.50%.
    Πηγή:
    https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Russian_presidential_election#Results

    β. Η διαδικασία των εκλογών θεωρήθηκε ως αποδοτική και ανοικτή από
    τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (OSCE).
    Πηγή:
    https://www.osce.org/files/f/documents/c/f/375670.pdf

    γ. Επομένως η εκλογή του είναι έγκυρη και δέν επιδέχεται αμφισβήτησης.

    δ. Στο διάστημα αυτό της θητείας του (πού λήγει το 2024), ο Πούτιν
    εκτελεί τα καθήκοντά του όπως ορίζει το σύνταγμα της Ρωσικής ομοσπονδίας
    και δέν έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για αντισυνταγματική συμπεριφορά του.
    Επιπλέον, δέν του έχουν χορηγηθεί επιπλέον ή έκτακτες εξουσίες από τα
    αρμόδια νομοθετικά σώματα.

    ΕΡΩΤΗΜΑ:
    Είναι αρμοδιότητα δική μας «να φύγει από την εξουσία» ή του Ρωσικού Λαού;

  7. Λυπούμαι ,αλλά δεν θα ακολουθήσω την αντι-Μητσοτακική ”υστερία” των προηγουμένων σχολιαστών ,αγαπητέ κ.Σαββίδη ,
    ΚΑΙ γιατί δεν είναι η ώρα για διάσπαση της ενιαίας αντιπολεμικής ομοφωνίας της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων (που και εσείς ομοθύμως ασπάζεστε),
    ΚΑΙ γιατί έχοντας τις καθημερινές απειλές από τον Ασιάτη γείτονα δεν μπορούμε να το παίξεις φιλορώσοι- και άρα φιλοπόλεμοι αφού οι Ρώσοι πολεμούν τους Ουκρανούς – περιμένοντας να σε βοηθήσουν σύμμαχοι και εταίροι ,αν ό μη γένοιτο, μας επιτεθεί ο δικτάτορας κ.Ερντογάν.
    ΚΑΙ ,ΚΑΙ γιατί ακυρώνετε τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του πρωθυπουργού (του εκάστοτε) ,που ρητώς καταγράφονται στο Σύνταγμα της Πατρίδος μας, ο οποίος για τις σημερινές του πρωτοβουλίες μπορεί να κατηγορηθεί (το 1922 δύο πρωθυπουργοί τουφεκίσθηκαν) και σίγουρα θα λογοδοτήσει στον λαό στις επόμενες εκλογές τέλη Ιουνίου 2023,ή, νωρίτερα.
    ΠΟΥΘΕΝΑ στο Σύνταγμα(μετά το 1985 σημεωτέον) δεν ορίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Χώρας, προ της λήψεως οποιασδήποτε αποφάσεως του επιβάλλεται να συμβουλεύεται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Αντιπολίτευση ,τα ΜΜΕ ,τους δημοσιογράφους κλπ -μη ξεχνάμε ότι και ο σήμερα διαρρηγνύων τα ιμάτιά του κ.Τσίπρας προ της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών όχι μόνο δεν ρώτησε κανέναν ,αλλά έβριζε κυριολεκτικά και το 80% των Ελλήνων ,που ήταν αντίθετοι με αυτήν την Συμφωνία-.
    Φυσικά καταλαβαίνω ότι ΟΥΔΕΙΣ των αντιΜητσοτακικών περίμεναν τον 54χρονο σήμερα Κυριάκο τόσο δυνατό και αποφασιστικό -ίσως γιατί και προηγήθηκαν οι εξ ‘ίσου δυνατοί δύο Καραμανλήδες, ο πατέρας του -ψυχραιμότατος και στην δολοφονία του γαμβρού του αείμνηστου Μπακογιάννη- και ο κ.Σαμαράς ,που θα ήταν το ίδιο σε τέτοια συγκυρία και με την σημερινή Αντιπολίτευση εξωτερικού προσανατολισμού 360 μοιρών.
    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ και το ”Αρχή άνδρα δείκνυσι” ,που ισχύει και για τον κ.Ζελένσκι τον ηθοποιό Πρόεδρο της Ουκρανίας , που γράφει Ιστορία.
    ΤΕΛΟΣ οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους στις Δημοκρατίες τις ”πέφτουν” στην Βουλή – βιάστηκε να ξοδέψει την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι , που κατεψήφισαν την κυβέρνηση- καθώς οι παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις υπουργών. Κάτι τέτοιο ούτε ”κουτσομπολεύεται” .
    Θα δεχθούμε λοιπόν τις κατά το Σύνταγμα αποφάσεις του σημερινού πρωθυπουργού και θα τον περιμένουμε στην κάλπη ,για να μη τον βγάλουμε ούτε βουλευτή ,όπως το 1920 τον Ελευθέριο Βενιζέλο ,που ξεκίνησε ΤΟ 1919 το βέβαιο ξεσπίτωμα των Ελλήνων της καθ’ημάς Ανατολής, μετά από εκεΊνον του Βορείου Ελληνισμού των Βαλκανίων.
    ΚΑΛΟ 3ΗΜΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ.

  8. Πρόκειται για παντελώς άσχετο και ανίκανο άτομο, που απλώς παπαγαλίζει ό,τι του γράφουν στα χαρτιά. Δυστυχώς ο Ελληνικός Λαός χρόνια τώρα αποφάσισε να πορευτεί με δυναστείες στην ηγεσία του. Μοιραία λοιπόν θα βρεθεί στην εξουσία και ο κάθε βλάκας. Δεν γίνεται να το γλιτώσεις αυτό.

  9. Τουλάχιστον ,καλοί μου άνθρωποι, ας μη καταφεύγουμε σε πρωτόγονες προσωπικές ύβρεις .
    Ο κ. Μητσοτάκης τώρα νομίμως εκπροσωπεί την Πατρίδα.
    Ας θυμηθούμε και την απάντηση του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Γερμανία να μην υποστηρίξει η Ελλάς την σύμμαχο τότε Σερβία ” η Ελλάς ,είπε, είναι μικρό κράτος και δεν μπορεί να διαπράξει τόση μεγάλη ατιμία εις βάρος της συμμάχου Σερβίας”.
    Εμείς τώρα καλούμε τον πρωθυπουργό μας να διαπράξει μεγαλύτερη ατιμία εις βάρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ,για να ικανοποιήσει τους λίγους-να είστε βέβαιοι – αντίθετους στις θέσεις ,που πήρε και ενδεχομένως εάν συναποφασιστεί από συμμάχους και εταίρους να πάρει , όταν μάλιστα δεν κάνει και Κίνημα ,όπως ο προγονός του Ελευθέριος Βενιζέλος το 1916 ,που ”μας έκανε από δυο χωριά χωριάτες”.
    ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΏΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ -ΑΣ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ,ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1914.

    • ΣΑΝ, ζεις στην κοσμάρα σου και αυτό τώρα δεν αλλάζει πια. Τι “ατιμία” (sic) να διαπράξομε εις βάρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που και οι δύο μάς έχουν πουλήσει στην Τουρκία, παρά το ότι εμείς κάναμε μεγάλη θυσία στον Β’ΠΠ, ενώ η Τουρκία τήρησε ευμενή προς την Γερμανία ουδετερότητα; Παρακολουθείς καθόλου την επικαιρότητα και τα τεκταινόμενα εις βάρος μας, ή θέλεις να ζεις στον κόσμο που εσύ έφτιαξες με την φαντασία σου; Πού είναι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εις βάρος τής Τουρκίας; Γιατί δεν επέμεινε σ’ αυτές ο λιμοκονδόρος, που κακή τη μοίρα μάς κυβερνά; Δεν σε ενοχλεί καθόλου η τόση δουλοπρέπεια, ή έχεις μάθει να ζεις μ’ αυτήν;

  10. Αν θέλει ο Μητσοτάκης να δεί την σωστή πλευρά της ιστορίας δεν έχει παρά να πάει στην Κύπρο και να κοιτάξει τον Πενταδάκτυλο και μετά να ρωτήσει τη σωστή πλευρά για τα καμώματα της.
    Ο Μητσοτάκης σπούδασε πρωθυπουργός στο Χάρβαρντ και από ιστορία δεν σκαμπάζει.
    Ότι του πουν οι Αμερικανοί.
    Τώρα η επιδεικτική εναντίωση στην εταιρεία δολοφόνων του Πούτιν είναι σωστή ενέργεια. Οι ποινικοί εγκληματίες δεν πρέπει να συγκαλύπτονται. Η Ρωσία μια ζωή καιροσκοπικά εποφθαλμιά την Ελλάδα και να μην ξεχνάμε τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή συνεργούντων των Ρώσων.
    Με τους δολοφόνους δεν χρειάζονται πολλά πολλά ούτε στρογγυλέματα.
    Πούτιν, Ερντογκάν και εσχάτως Βούτσιτς (Μιλόσεβιτς) θέλουν συνεχώς ξεμπρόστιασμα.

  11. κ. Σαββίδη

    2. Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ & ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ. Φυσικά και είναι συνυπεύθυνοι οι λαοί. Πλάκα κάνουμε; Από τη στιγμή που δε βγήκαν όλοι μαζί στους δρόμους να ανατρέψουν τον ψυχάκια τον KGB, προδήλως επικροτούν το καθεστώς Πούτιν. Πέταξε στον κάδο τον Μεντβέντεφ ο ξεφτίλας και το κατάπιε ο λαός (?!?) αμάσητο. Δολοφονεί επικριτές και αντιπάλους με Θάλλιο και δεν τρέχει κάστανο.

    Όχι, στο διάολο να πάνε όλοι τους οι κωλο-Ρώσοι, να σηκώσουν κεφάλι – αν αντέχουν. Όπως και οι άλλοι εδώ δίπλα. Τους πετάει κανα-τσουβάλι με τσάϊ (!!!) ο Πόντιος και κάνουν τεμενάδες στον Αλλάχ.

    3. κ. Σαββίδη, η ΜΗ ΘΕΣΗ είναι ΘΕΣΗ+++ που λέμε και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ακόμα και ο Ορμπάν πήρε θέση.

    4-5-6. Έβλεπα την εκπομπή σας προχθές όπου έκλεισε με τον κ. Καλεντερίδη, να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, επειδή στείλαμε λέει όπλα (πέρα από το φαρμακευτικό υλικό). Τι όπλα στείλαμε και τι σημασία έχει για το αντίκτυπο του πολέμου;

    Συμβολική ήταν η κίνηση και το γνωρίζετε κι εσείς και ο κ. Καλεντερίδης και οι πρώην διπλωμάτες που καλείτε στις εκπομπές σας. Απλά πήραμε θέση (δείτε το 3), όπως και η Γερμανία και το UK κλπ.

    7-8. Μια απ’ τα ίδια. Δεν θα απειληθεί η Ελλάδα απ΄ τη Ρωσία, κ. Σαββίδη. Που τα είδατε αυτά; Η Τουρκία θα απειληθεί σοβαρά αν έχουμε μεγάλη κλιμάκωση, διότι έχει πυρηνικά του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ. Τότε το “σκ…ό” θα πάει στην κάλτσα. Ποια θέση θα πάρει ο Πόντιος τότε;

    9. Ποια κόμματα να δει κ. Σαββίδη και για ποιο λόγο; Θα το συζητήσουμε κιόλας; Με ποιον; Με τον Μπαρούφα; Με τον Βελόπουλο (σα να λέμε Λιακόπουλο); Με τον Κουτσούμπα ο οποίος στέλνει το ΠΑΜΕ έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, όταν έχει μπουκάρει ο Πούτιν στην Ουκρανία;

    Ψυχραιμία,κ. Σαββίδη. Όλα καλά θα πάνε με μας. Με κάτι άλλους, δεν ξέρω. 😉

    Άντε, καληνύχτες. 🙂

  12. Απαράδεκτη η στάση του Μητσοτάκη. Έπρεπε ήδη να έχει απελάσει τον Ρώσο πρεσβευτή με τις ανακοινώσεις και ύβρεις που απευθύνει στον Ελληνικό λαό.
    Η Ελλάδα έχει δημοκρατία αλλά μέχρι ενός σημείου. Ο Πούτιν επέβαλε φίμωση της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ και εμείς ανεχόμαστε τους αιμοσταγείς Ρώσους να μας απειλούν.
    Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα για διακοπή εμπορικών, διπλωματικών και πολιτιστικών σχέσεων με τη Ρωσία. Με τους βάρβαρους κατακτητές δεν συναλλάσσονται οι Δημοκρατίες.

    • Διακοπή εμπρικών σχέσεων; Και ποιος θα πάθει ζημιά, η Ρωσία, ή εμείς; Ή μήπως δεν θυμάσαι τι έγινε το 2014, όταν μάς έγραψαν στον μαυροπίνακα λόγω τού ότι συμμετείχαμε στις κυρώσεις κι έμειναν τα οπωροκηπευτικά μας απούλητα, ενώ ο ρωσικός τουρισμός πήγε στην Τουρκία; Και αυτό το λες “Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα”;

  13. Η Δημοκρατία αγαπητέ/ή μου αξίζει πολύ περισσότερα από τα οπωροκηπευτικά και τον τουρισμό.

    • Και … λόγω δημοκρατίας συμμετέχομε στις κυρώσεις, απαγορεύομε τις πολιτισμικές εκδηλώσεις και φημώνομε την αντίθετη άποψη (π.χ. Sputnik).; Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας….

  14. Εντάξει τo ”εμπεδώσαμε ”.
    Λίγοι στους 1370 και άνω αναγνώστες του άρθρου του κ.Σαββίδη ,αλλά φανατικοί αντιΜητσοτακικοί-και αντιΝεοδημοκράτες γιατί-αλλά οι λίγοι αυτοί πέραν του ότι δεν κατηγορούν τον σημερινό πρωθυπουργό μας -αλλά και όλους τους άλλους- γιατί ελάμβαναν μόνοι τους τις αποφάσεις τους από το 1914 -ας πούμε-δεν μας προτείνουν και τον αντικαταστάτη του για να δούμε ”που το πάνε”.
    Ελπίζουμε να μη προτείνουν τον πλασιέ των παραιατρικών προιόντων.-αξιοπρεπές κατά τα άλλα επάγγελμα-.
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.
    Υ.Γ Εξαιρούνται -και είναι πολλοί- όσοι ζουν έξω από την πράξη με τα οράματα ενός ιδεατού κόσμου και όσοι περιορίζονται να εκφράζουν απλώς την πικρία τους για τα λάθη και τις αδικίες ,που πάντα υπάρχουν στην πραγματικότητα και γιαυτό είναι φυσικό να αντιτίθενται στην οποιαδήποτε πολιτική εξουσία.
    Που να σταθούν στο μέτρο του εφικτού, το οποίο μάλλον και δεν μπορούν να το προσδιορίσουν.;;;.

  15. Μητσοτάκης: Διακόπτονται μέχρι νεωτέρας οἱ διπλωματικές σχέσεις μέ τήν Ρωσσία

    Βαθύτερη ἐμπλοκή τῆς Ἑλλάδος στήν οὐκρανική κρίση – Μετά τό ἀμυντικό ὑλικό στέλνουμε στρατό σέ Ρουμανία, Μολδαβία καί Πολωνία

    Όλο και καλύτερα! Τον γιό του θα τον στείλει άραγε στους παραπάνω προορισμούς, ή μόνάχα των άλλων τα παιδιά θα πάνε εκεί;

  16. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΙΑ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ .ΓΙΑΤΙ;;;,
    ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ .
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΟΤΖΙΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΔΥΟ ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ”ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ”, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ .
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟ 3ΗΜΕΡΟ.

    • Το κύριο άρθρο (κεντρικό θέμα) δεν έχει ποτέ υπογραφή, επειδή είναι τής εφημερίδας. Οι διπλωματικές αποστολές είναι στις θέσεις τους, λες. Γράφει πουθενά ότι φύγανε; Δεν θα κάτσω να σού εξηγήσω τι λέει το άρθρο, πράγμα που θα καταλάβαινε και μαθητής γυμνασίου. Έχεις μία κάποια δυσκολία, το κατανοώ, αλλά διάβασέ το προσεκτικά. Ίσως το καταλάβεις. Όταν διώχνονται διπλωμάτες, δεν διακόπτονται οι διπλωματικές σχέσεις, αλλά το άλλο κράτος προβαίνει σε αντίστοιχη απέλαση διπλωματών. Ρε φίλε, αφού αγνοείς βασικά πράγματα, τι θέλεις και σχολιάζεις; Για να γίνεσαι ρόμπα ξεκούμπωτη;

  17. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ .
    ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο Κ.ΚΟΤΤΑΚΗΣ-ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ-
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ , ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ .

    • Εγώ δεν βλέπω σε κανένα κεντρικό θέμα το όνομα τού Κοττάκη, ή άλλου. Ως προς το άρθρο δεν το κατάλαβες. Κατά τ’ άλλα, παύω να ασχολούμαι μαζί σου. Ουδείς, άλλωστε, ασχολείται και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα