«Φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγούμε απ’ αυτούς και τους βρήκαμε μπροστά μας» -Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά
Σε πολλά μέτωπα μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι βάλλουν κατά πάντων και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον περιορίσει, αφού το Συνέδριο του κόμματος αργεί και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει καμία προσπάθεια να σβήσει τις φωτιές που ανάβουν καθημερινά.

Εμφύλιος σε …συνέχειες, με καθημερινά επεισόδια, παρατηρείται πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε βαθμό που είναι δύσκολο ακόμη και να τον παρακολουθήσεις. Μέτωπα ανοίγουν συνεχώς, όλοι βάλλουν κατά πάντων και το ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών καλά κρατεί, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παρέμβει για να περιορίσει το φαινόμενο. Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι στα τελευταία κεφάλαια του «εμφυλίου» στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται οι λεγόμενοι «εκσυγχρονιστές σημιτικοί» του ΠΑΣΟΚ με τους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς», οι οποίοι μεταπήδησαν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα!

Η αμφισβήτηση από τους «53», τα καρφιά κατά Τσίπρα

Στα τελευταία επεισόδια, μετά το μέτωπο Καρανίκα, Πολάκη και Τζάκρη εναντίον όσων αμφισβήτησαν την θεοσεβούμενη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το Δεκαπενταύγουστο, σειρά πήρε η κόντρα Νίκου Κοτζιά-Νίκου Μπίστη. Την αφορμή έδωσε το επιθετικό κείμενο στο commonality από τους «53» (επικεφαλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος), στο οποίο συμφωνούσαν με την υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Κάποιοι δανείζονται χλαμύδες, ακόντια και περικεφαλαίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το κείμενο των «53», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά που είχε προηγουμένως ξιφουλκήσει κατά της συμφωνίας με την Αίγυπτο.
Άμεσα ακολούθησε εχθρική απάντηση του Νίκου Κοτζιά στους «53», ο οποίος, μεταξύ άλλων, μιλούσε για «νεοσημιτικούς» και «νεοσυριζαίους». «Οι σημιτικοί νέο-Συριζαίοι και οι 53 μου απάντησαν ότι αυτά είναι εθνικισμός, μαξιμαλισμός και «χλαμύδες με περικεφαλαίες» (σύντροφοί μου τρομερά στέρεα και σε βάθος τα επιχειρήματά σας), έγραφε, σε χλευαστικό ύφος ο Νίκος Κοτζιάς.
Απάντηση στον Ν. Κοτζιά έδωσε ο Νίκος Μπίστης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, απαντώντας στον πρώην υπουργό Εξωτερικών αλλά εμμέσως και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Μας αποκαλεί ο Κοτζιάς “παρεάκι”. Εντάξει, δεν αντιμετωπίζουμε τον κόσμο από το ύψος ενός κραταιού κόμματος όπως το “Πράττω”, του οποίου προΐσταται. Είμαστε όμως εκείνη η παρέα που όταν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κατήγγειλε τη Συμφωνία των Πρεσπών βγήκαμε μπροστά και υποστηρίξαμε με σθένος τη Συμφωνία και τους πρωταγωνιστές της. Μαζί και τον Νίκο Κοτζιά, του οποίου αναγνωρίσαμε τη συμβολή επί του συγκεκριμένου, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που είχαμε για τον γενικότερο τρόπο που αντιμετώπιζε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με πρόσφατες τις άστοχες παρεμβάσεις του στο Κυπριακό.

Αντιθέτως, συγκρουστήκαμε με φίλους και παλιούς συντρόφους, οι οποίοι από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ πάθος τους αντέστρεψαν ή στραμπούληξαν τις απόψεις τους. Τότε ο Νίκος Κοτζιάς δεν είχε πρόβλημα με το “παρεάκι” που έσπαγε την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θυμήθηκε ότι είμαστε ”σημιτικοί” και ”νεοσυριζαίοι”», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην μακροσκελή ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης.

Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ της «μοναδικής διαφοράς» Ελλάδας-Τουρκίας, για την υφαλοκρηπίδα, χαράσσοντας πρόσφατα με άρθρο του στην «ΕφΣυν» και την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Νίκος Κοτζιάς, καθώς και πολλοί βουλευτές του κόμματος. Αντίθετη άποψη για την Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου αλλά και για τα γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουν οι «53», αλλά και ορισμένοι εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι, όπως ο Νίκος Μπίστης, εκ των κορυφαίων στελεχών της προοδευτικής συμμαχίας, ο οποίος συμμετέχει και στον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου.

«Τους βρήκαμε μπροστά μας…» -Η ανάρτηση της Γεννιά κατά Μπίστη

Στον καυγά Μπίστη-Κοτζιά παρενέβη η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, η οποία προέρχεται από το κίνημα «Πράττω» του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Διευκρινίζεται ότι το κίνημα «Πράττω» δημιουργήθηκε όταν μια σειρά στελεχών αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ (Κοτζιάς, Γεννιά, Τόσκας κ.ά.), συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργοποιήθηκαν ή τοποθετήθηκαν γενικοί γραμματείς και κυβερνητικά στελέχη.

Έγραψε, λοιπόν, η πρώην βουλευτής εναντίον του Νίκου Μπίστη:

«Πάλι δικαιωνόμαστε …. φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγούμε από αυτούς και τους βρήκαμε μπροστά μας . Την εισφορά τους στη συνθήκη των Πρεσπών δεν κατάλαβα . Σε ποιες δυνάμεις αναφέρονται και πως ακριβώς έβαλαν «πλάτη»;»

Με τη φράση «για να απαλλαγούμε από αυτούς» πιθανόν η κ. Γεννιά εννοεί τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές«σημιτικούς» του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους ανήκε ο Ν. Μπίστης, σε αντίθεση με τον Νίκο Κοτζιά που ανήκε στους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς».

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χάθηκε μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων, από το 1974 έως σήμερα, που έμαθε να ζει από/με και για τα κόμματα, αυτές τις ελεεινές συμμορίες, που κατέστρεψαν την χώρα μας, αντί να διδάσκεται την φιλοπατρία και την προσήλωση στην πρόοδο την ατομική, αλλά και τού συνόλου. Τα κόμματα, που εξ ορισμού διχάζουν, καλλιέργησαν την λούφα, τον φιλοτομαρισμό, την ήσσονα προσπάθεια, την αρπαχτή, την περιφρόνηση κάθε υγιούς αξίας και ευγενούς άμυλας. Τα αποτελέσματα τα βλέπομε σήμερα. Χρεοκοπία, κακομοιριά, ανικανότητα υπεράσπισης των δικαίων μας και γι αυτό προσφυγή σε ξένους, οι οποίοι μάς έχουν φτυσμένους και φυσικά μάς εκμεταλλεύονται αναίσχυντα. Και όσο περνούν τα χρόνια, ολοένα και περισσότερο αναδεικνύονται στο προσκήνιο τής πολιτικής όχι απλώς μετριότητες, αλλά τα κοινωνικά ιζήματα. Όλο και πιο χαμηλά κι ενώ λένε ότι οι Έλληνες είναι κατά βάσιν λαός ευφυής, δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις συμμορίες, που τούς έφεραν στα σημερινά χάλια. Κρίμα!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα