Φωνάζουν για την τροπολογία Σαββίδη, αλλά ξέχασαν την τροπολογία Στουρνάρα-Βρούτση-Μητσοτάκη

9/5/17 | 1 | 0 | 2,952 εμφανίσεις

Ο σοφός λαός έχει μια έκφραση που λέει κάτι για το σπίτι του κρεμασμένου και μία “απαγορευμένη” λέξη μέσα σε αυτό, την οποία μάλλον στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ακούσει.

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”, είναι η εν λόγω φράση, και εν προκειμένου το σπίτι του κρεμασμένου είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία και το σκοινί είναι η τροπολογία Σαββίδη.

Γιατί την ώρα που στη ΝΔ όλοι είναι στα… κάγκελα με την επίμαχη τροπολογία, που καταγγέλλουν ως χαριστική, φαίνεται πως έχουν ξεχάσει τα δικά τους κατορθώματα – στα οποία μάλιστα ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Ο λόγος για μία τροπολογία που, κατά πάγια τακτική, πέρασε “νύχτα” από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, και η οποία χάριζε πρόστιμα ύψους πάνω από ένα δις ευρώ (!) για τριγωνικές συναλλαγές στους επιχειρηματίες Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σπύρο Λάτση.

Η τροπολογία αυτή, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, φέρει τρεις υπογραφές: του τότε υπουργού Οικονομικών (και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) Γιάννη Στουρναρα, του τότε υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (και νυν προέδρου της ΝΔ) Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μάλιστα, το σκανδαλώδες περιεχόμενο της τροπολογίας είχε επιβεβαιώσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση τον Μάρτιο του 2015 ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, αναφέροντας επί λέξη: “Εμείς ψηφίσαμε ως κυβέρνηση μία ρύθμιση που αφορούσε δύο εταιρείες με τριγωνικές συναλλαγές. Και γίνεται καταγγελία από τον κ. Στρατούλη και από τον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα βλέπω ότι την υιοθετεί, ότι αυτή η ρύθμιση ευνοούσε δύο εταιρείες, την εταιρεία Βαρδινογιάννη και την εταιρεία Λάτση, τον πρώτο με 800 εκατομμύρια και τον άλλο με 400. Η απόδειξη είναι απλή. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν σωστό αυτό που κάναμε”.

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Χρίστος says:

  Φέρε τα στην επιφάνεια όλα.
  Όχι ποιο κόμμα έδωσε τα περισσότερα και ποιος είναι πιο καθαρό αλλά κι ο πιο ‘μικρός’ να καταλάβει ότι επί τέλους κάτι θ αλλάξει. Θα υπάρχουν καθαροί κι όχι λιγότερο ή περισσότερο λερωμένοι.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  26/1/21 | (4 σχόλια)
  του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας