Τα σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή

9/10/20 | 2 | 1 | 749 εμφανίσεις

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι δηλώσεις με τις οποίες την συνόδευσε έσκασαν ως πολιτική βόμβα στα ήδη σαθρά θεμέλια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι «δηλητηριώδεις» αιχμές του Σταύρου Κοντονή με τις οποίες αφήνει να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν, παρά τις επισημάνσεις του ότι ευνοείται με αυτές η υπόδικη ηγεσία της ΧΑ, συνιστούν μέγα στίγμα για την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα.

Η επιβεβαίωση των κατηγοριών του Σταύρου Κοντονή από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ενισχύει αδιαμφισβήτητα την πειστικότητά τους, παρά την άνωθεν «καθοδηγούμενη» διόρθωση των δηλώσεων του τελευταίου. Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτοντας είναι ο Αλ.Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική η οποία βυθίστηκε στο DNA του. Και αυτό έχει κοστίσει θανάσιμα στο πιο σημαντικό για μια πολιτική παράταξη: την αξιοπιστία της.

Η χαριστική βολή όμως ήταν οι εκτιμήσεις Κοντονή ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας.

Σπάνια ένα κεντρικό στέλεχος και πρώην υπουργός ενός κόμματος υπογράφει με τόση κατηγορηματικότητα και σαφήνεια την χειρότερη μομφή που μπορεί να αποδοθεί σε ένα κόμμα και η οποία προεξοφλεί το πολιτικό του τέλος. Η ειρωνεία είναι ότι αυτές του οι σωστές διαπιστώσεις γίνονται από τον Στ. Κοντονή, δηλαδή από ένα στέλεχος που βοήθησε σημαντικά το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό του κατάντημα. Όχι μόνο με την ψήφιση του μνημονίου, αλλά και με την διεξαγωγή των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο από τα συμβολαιογραφεία και την μετατροπή του αγώνα όσων προάσπισαν τις πρώτες κατοικίες σε ιδιώνυμο αδίκημα, κάτι το οποίο κόστισε και σε εμένα. Δυστυχώς όλα εδώ πληρώνονται.

liberal.gr

Category: Προτεινόμενα άρθρα, Το σχόλιο της ημέρας

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  θ.Γ says:

  “ναζιστικό μόρφωμα”:
  Δεν υπάρχουν ναζιστές στην Ελλάδα, και ούτε θα μπορούσαν ποτέ, γιατί ναζιστής είναι η πλέον ακραία και “εξειδικευμένη” μορφή εθνικιστή που εξυμνεί το μεγαλείο της αγίας αρίας γερμανικής φυλής και εμπεριέχει αντισημιτισμό. Εκκολάπτηκε υπό συγκεκριμένες πολιτισμικές/ ιστορικές συνθήκες ( βλ. Καλβινισμό), στους γερμανογενείς λαούς της κεντρικής ευρώπης. Όποιος βουλευτής θεωρεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουνε ναζιστές καλύτερα να πολιτευτεί στην κεντρική Ευρώπη.
  Υ.Γ: Οι χρυσαυγίτες είναι αυτό που οι ίδιοι λένε ότι είναι, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, δήλαδή την παρανοημένη στρέβλωση του πατριωτισμού από τους καλβινιστές κεντροευρωπαίους, όταν αυτοί υιοθέτησαν στρεβλά την έννοια του πατριωτισμού από τους αρχαίους μας σοφούς.

  • 1.1
   Banned_Member says:

   Μάλλον δεν έχετε δει τα εξώφυλλα του περιοδικού της Χρυσής Αυγής.

   Θυμάμαι πίσω στο ’80 όταν κατέβαινα στο κέντρο για φροντιστήριο, φόρα παρτίδα ήταν ο Χίτλερ και ο Ρούντολφ Ες στα περίπτερα της Ακαδημίας.

 2. 2
Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας