Τέσσερις μήνες φυλάκιση στον Κατενά: χτυπούν και οι “αριστεροί” τις γυναίκες τους;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]   www.kalkis.eu

Ο  «αριστερός» Κατενάς, παραλίγο διάδοχος του Μελανσόν, εξόφλησε το χαστούκισμα της πρώην συζύγου του με 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή

Και σχεδιάζει να επιστρέψει δριμύτερος στο φιλολαϊκό έργο του περί ισότητας !

Πράγματι, ο εν λόγω «μαχητής της ισότητας, περιλαμβανομένης φυσικά και της ισότητας των δυο φύλλων», σε μια συνέντευξη ποταμό που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV, δήλωσε ότι υπολογίζει να επιστρέψει στην γαλλική Εθνοσυνέλευση «από τον μήνα Ιανουάριο». Κι ας καταδικάστηκε στις 13-12-2022 από το αρμόδιο δικαστήριο της Λίλλης σε 4 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, και 2.000 ευρώ πρόστιμο, για ενδοοικογενειακή βία και ριπή απειλητικών SMS στην πρώην σύζυγό του η οποία του ζήτησε φυσικά διαζύγιο. Σημειώνω ότι στο δικαστήριο ο κ. Κατενάς ομολόγησε την ενοχή του για να σταματήσει δικονομικά εκεί η δίωξή του, για αυτό και η σχετική ποινή είναι πολύ μικρή. Για το ιδεολογικό μέγεθος αυτής της ομολογημένης πράξης του αριστερού αυτού γίγαντα, μην το ψάχνετε.

Κατόπιν αυτού, οι αντιδράσεις από επώνυμες γυναίκες και άντρες, του ίδιου του χώρου του καιροσκοπικού συνασπισμού «Νέας Λαϊκής Οικολογικής και Κοινωνικής Ένωσης» NUPES από τον οποίο προέρχεται, είναι  πολλές, του ζητούν να παραδώσει την βουλευτική έδρα και στις επόμενες εκλογές να ξαναείναι υποψήφιος βουλευτής κι αν οι εκλογείς τον ψηφίσουν, τότε να επανέλθει. Προφήτης δεν είμαι, αλλά δεν προβλέπω να τα καταφέρει τελικά ο κ. Κατενάς. Κι ας έχει από πίσω του τον επαγγελματία επαναστάτη κ. Μελανσόν, προστάτη του, όπως είχα γράψει στις Ανιχνεύσεις σχετικά στις 21-9-2022 :ΕΔΩ

Ήταν τέτοια η κατακραυγή όταν αποκαλύφθηκε αυτή η υπόθεση, που «παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως συντονιστή»της «Ανυπότακτης Γαλλίας» (δηλαδή του κόμματός του), αναγνωρίζοντας τη βία κατά της συζύγου του σε δελτίο τύπου του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Μα θα μου πείτε σιγά τώρα. Εδώ υπάρχουν χιλιάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις «ενδοοικογενειακής βίας» στη Γαλλία, θα κολλήσουμε τώρα στον κ. Κατενάς ; Ένα χαστουκάκι έριξε ο άνθρωπος. Πράγματι, 208.000 θύματα ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν στη Γαλλία το 2021, δηλαδή μια αύξηση κατά 21%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων : τα δυο τρίτα αυτών είναι φυσική βία των δραστών, λιγότερο από το ένα τρίτο είναι ψυχολογική ή λεκτική βία, ενώ η καταγραφείσα ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία ανήλθε μόνο στο 4%, όπως δημοσιεύθηκαν στις 15-12-2022 στο περιοδικό LePoint, με τίτλο : «208.000 θύματα ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν».

Διαβάστε παρακάτω μερικές, όχι όλες, από τις ενδεικτικές αντιδράσεις , όταν ο κ. Κατενάς δήλωσε ότι θα επανέλθει στα βουλευτικά του καθήκοντα, όπως περιγράφονται στις 15-12-2022 από την Marie Pouzadoux (μαζί με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων-AFP) στο ρεπορτάζ της LeMonde, με τίτλο : «Ο Adrien Quatennens επικρίθηκε από αιρετούς αξιοματούχους της Nupes επειδή μίλησε στα μέσα ενημέρωσης την επόμενη ημέρα μετά την καταδίκη του» (Adrien Quatennens critiqué par des élus de la Nupes pour sa prise de parole médiatique au lendemain de sa condamnation).

Για κάποιουςεπικριτές του (άνδρες και γυναίκες), η παρέμβαση του κ. Κατενάς στερείτο «εγκράτειας», άλλοι τον καταγγέλλουν ευθαρσώς για«ανάξιες» εκφράσεις, ακόμη και για «μια επιχείρηση πολιτικού ξεπλύματος».

Πιο συγκεκριμένα :

Τόσο ως προς το περιεχόμενό της όσο και ως προς την ταχύτητά της, αυτή η επιστροφή του κ. Κατενάς στα μέσα ενημέρωσης εκτιμήθηκε ποικιλοτρόπως από αρκετούς αριστερούς εκλεγμένους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης και της «επαναστατικής» οικογένειας. «Όταν την ίδια μέρα έχουμε καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία, αντιδρά ζωντανά σε ένα μεγάλο ΜΜΕ, διαπιστώνω ότι δεν έχει αυτοσυγκράτηση», δήλωσε έκπληκτος την περασμένη Πέμπτη, στο κανάλι RTL ο βουλευτής (της Ανυπότακτης Γαλλίας-LFI) FrançoisRuffin, ενώ το κίνημά μας ήδη διέρχεται μια εσωτερική κρίση ηγεσίας.

«Απλώς πρέπει να αντιδράσω στην προσωπική επικοινωνία του Adrien Quatennens: όχι στο όνομά μου, όχι στο όνομά μας! ». Ανάρτησε, νωρίς το βράδυ, στον λογαριασμό της στο Twitter η βουλευτής (της Ανυπότακτης Γαλλίας-LFI) Σάρα Λεγκρέν, ενώ είπε ότι θα  σεβαστεί τις «συλλογικές θέσεις» της κοινοβουλευτικής της ομάδας. «Μερικές φορές πρέπει να ξέρεις να σιωπάς», πρόσθεσε η συνάδελφος του κ. Κατενάς Danielle Simonnet στα κοινωνικά δίκτυα, επιμένοντας στο γεγονός ότι ο Adrien Quatennens μιλάει πλέον «εξ ονόματός του και όχι στο όνομα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας». Αφού η κοινοβουλευτική τους ομάδα σύρθηκε να τον εκπαραθυρώσει για 4 μήνες, μετά την γενική κατακραυγή.

Η SandrineRousseau, όπως και άλλες φεμινιστικές φιγούρες της Νέας Λαϊκής Οικολογικής και Κοινωνικής Ένωσης (Nupes), δεν φόρεσε γάντια για να σχολιάσει το παραπάνω μεντιατικό θράσος του κ. Κατενάς. «Δεν μπορούμε, την ημέρα της κρίσεως, να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση. Υπάρχει χρόνος για την τιμωρία, χρόνος για την επανόρθωση και χρόνος για την αποκατάσταση», δήλωσε  στο κανάλι LCI το πρωί της Πέμπτης, εκφράζοντας τη λύπη της που έγινε μάρτυρας «μιας επιχείρησης πολιτικού ξεπλύματος τη στιγμή μάλιστα που εκδόθηκε η δικαστική ετυμηγορία».

Τι θα μπορούσα να προσθέσω εγώ μετά από αυτές τις λίγες αντιδράσεις ;

Απλά να πω ότι δεν μπορείς κ. Κατενάς να χαστουκίζεις την γυναίκα σου και ταυτόχρονα να εμφανίζεσαι ως υπερασπιστής της ισότητας.

Αυτό λέγεται πολιτικάντικο θράσος.

 

 

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα