Σ.Σοϊλού: «Η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο – Οικονομική επίθεση»

25/5/21 | 0 | 0 | 92 εμφανίσεις

Η Τουρκία δέχεται επίθεση”, δηλώνει ο υπουργός εσωτερικών Σ.Σοιλού.

“Οι ισχυρισμοί που εξέφρασε ένας ποινικός που εδρεύει στο εξωτερικό αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης ενάντια στην Τουρκία και την άνοδο της στην περιοχή”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έγινε το αντικείμενο μιας τέτοιας επίθεσης λόγω της επιτυχίας του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και οργανωμένο έγκλημα,όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

«Υπάρχει μια οικονομική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Θέλουν η οικονομία της χώρας μας να συρρικνωθεί και να χάσει την ικανότητά της για ελιγμούς. Δεν είμαι εγώ το θέμα. Η Τουρκία αποτελεί αντικείμενο μιας μεγάλης γενικής επίθεσης από το εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Σοιλού απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με ισχυρισμούς του Sedat Peker, ενός διαβόητου ηγέτη συμμοριών που πιστεύεται ότι κατοικεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί και οι συκοφαντίες από έναν κατάδικο του οργανωμένου εγκλήματος είναι ανοησίες», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, κατηγορώντας τον ότι είναι ο φίλος ξένων δυνάμεων που επιτίθενται στην Τουρκία.

«Η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη, τη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Τουρκία απέτρεψε την ίδρυση τρομοκρατικού κράτους στη βόρεια Συρία. Έχουμε σχεδόν καθαρίσει την Τουρκία από τους τρομοκράτες », είπε ο ίδιος.

Επικρίνοντας τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έλαβαν υπόψη τους ισχυρισμούς του Peker και τους χρησιμοποίησαν για πολιτικούς λόγους, ο Soylu είπε: «Ξέρουν το παρελθόν μου. Θα εγκαταλείψω τη ζωή μου εάν με κατηγορήσουν ότι έχω σχέση με τη μαφία ή ότι έκανα παράνομες υποθέσεις»

Μετά την οικονομική κρίση, την ανεργία, και την διεθνή κατακραυγή, έχουμε και τον πόλεμο στο εσωτερικό με τους Κούρδους.

Η κουρδική οργάνωση τα “παιδιά της φωτιάς”, ανακοίνωσε προχθές περαιτέρω επιθέσεις σε πολλές τουρκικές πόλεις, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα.

“Κάθε μέλος της κυβερνητικής συμμαχίας AKP-MHP, που συναινεί στους βομβαρδισμούς στα  βουνά του Κουρδιστάν και καταστρέφει κουρδικές πόλεις, είναι υπεύθυνο και θα θεωρηθεί ένοχο”, ανακοίνωσε η κουρδική οργάνωση.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/989584_ssoiloy-i-toyrkia-vrisketai-se-polemo-oikonomiki-epithesi

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/6/21 | (0 σχόλια)
    του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο