«Συγγνώμη για το ταξίδι στην Ελλάδα»

22/10/20 | 0 | 0 | 281 εμφανίσεις
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ο Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του βασίλισσα Μαξίμα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξέφρασαν ειλικρινή μεταμέλεια και ζήτησαν συγγνώμη από τους συμπατριώτες τους, αναγνωρίζοντας «πόσο επώδυνη είναι η προδοσία της εμπιστοσύνης του λαού» (φωτ. EPA / Koen van Weel / POOL).

O βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, χθες εξέφρασε την «ειλικρινή του μεταμέλεια» και ζήτησε συγγνώμη για το ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, και τη μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων.

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια, τελικά, παρέμεινε στη χώρα μας μόλις μία ημέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, τη στιγμή κατά την οποία η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς «μερικού lockdown».

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη παραμένει στο στόχαστρο του κορωνοϊού, με τα ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων να καταρρίπτονται καθημερινά και τα κράτη σταδιακά να ολισθαίνουν προς «ήπια» lockdown για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Ενδεικτική της βαρύτητας της κατάστασης είναι η χθεσινή σύγκληση, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκτακτης τηλεδιάσκεψης κορυφής με θέμα τον κορωνοϊό την 29η Οκτωβρίου. Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. θα συζητήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς δεν παρουσιάζει καμία τάση ύφεσης.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας