«Συγγνώμη για το ταξίδι στην Ελλάδα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ο Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του βασίλισσα Μαξίμα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξέφρασαν ειλικρινή μεταμέλεια και ζήτησαν συγγνώμη από τους συμπατριώτες τους, αναγνωρίζοντας «πόσο επώδυνη είναι η προδοσία της εμπιστοσύνης του λαού» (φωτ. EPA / Koen van Weel / POOL).

O βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, χθες εξέφρασε την «ειλικρινή του μεταμέλεια» και ζήτησε συγγνώμη για το ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, και τη μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων.

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια, τελικά, παρέμεινε στη χώρα μας μόλις μία ημέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, τη στιγμή κατά την οποία η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς «μερικού lockdown».

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη παραμένει στο στόχαστρο του κορωνοϊού, με τα ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων να καταρρίπτονται καθημερινά και τα κράτη σταδιακά να ολισθαίνουν προς «ήπια» lockdown για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Ενδεικτική της βαρύτητας της κατάστασης είναι η χθεσινή σύγκληση, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκτακτης τηλεδιάσκεψης κορυφής με θέμα τον κορωνοϊό την 29η Οκτωβρίου. Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. θα συζητήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς δεν παρουσιάζει καμία τάση ύφεσης.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα