Στράτος Σιμιτζής: «Ο αστυνομικός της γειτονιάς και η δράση των μικροκακοποιών»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

του Στράτου Σιμιτζή*

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο , πως η Ελληνική αστυνομία , με όλους του κλάδους και τις υπηρεσίες  της , σημειώνει εξαιρετικές επιτυχίες στην εξιχνίαση εγκλημάτων όπως την εξάρθρωση   εγκλημάτων και συμμοριών κακοποιών .

Σ ‘αυτό συντελούν η εκπαίδευση στελεχών και ανδρών του σώματος ο σύγχρονος εξοπλισμός και η στενή συνεργασία με την διεθνή αστυνομία των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Όμως , αυτές τις επιτυχίες κατά κάποιο τρόπο έχουν απομακρύνει την αστυνομία από την εγκληματικότητα της γειτονιάς και του μικροεγκληματία.

Τελευταίως , πολλοί τέτοιοι επίδοξοι κακοποιοί  λυμαίνοντας τις γειτονιές στο ιστορικό κέντρο , όχι κάπου απόμερα , και με διάφορους τρόπους – ελεγκτές φυσικού αερίου , τεχνικούς του ασανσέρ και άλλα – επιχειρούν να παρασύρουν ηλικιωμένους , ανήμπορα άτομα , παιδιά , νεαρούς και νεαρές   μέσα στο ασανσέρ και εκεί να εφαρμόσουν το εγκληματικό σχέδιό τους.

Συνήθως , δρουν ως ντουέτο ώστε ο ένας να είναι κάτι σαν τσιλιαδόρος ή εφεδρικός δράστης.

Η δράση των κακοποιών της γειτονιάς , θα είχε πολύ περιοριστεί ίσως και να εξέλειπε , αν είχε καθιερωθεί κατ’επανάληψη εξαγγελθείς θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

Αλήθεια , πόσοι υπουργοί δεν έχουν εξαγγείλει την καθιέρωση του αστυνομικού της γειτονιάς , που δεν αποτελεί κάτι άλλο , παρά το κύτταρο και τον πυρήνα τη αστυνόμευσης.

Λέτε την έλλειψη παρουσίας αστυνομικού της γειτονιάς , να μην την λαμβάνουν υπόψιν τους οι μικροκακοποιοί που έχουν ως πεδίο δράσης  τους αυτή;

Μεγάλη υπόθεση ο αποτελεσματικός αγώνας κατά του ζοφερού εγκλήματος , αλλά είναι και το μικρό έγκλημα που είναι σε έξαρση στην γειτονιά , γεγονός που προκαλεί  αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας.

 

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα