Στο Χριστό στο κάστρο

25/12/19 | 2 | 0 | 733 εμφανίσεις

Τα Χριστούγεννα του 2004, συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου 2004, οι “Ανιχνεύσεις” παρουσίασαν μια εκπομπή βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Στο Χριστό στο Κάστρο”. Ήταν μια ιδέα του παπαδιαμαντικού φιλολόγου Στέλιου Παπαθανασίου. Ο παπά Γιώργης που λειτουργούσε στην Εκκλησία όπου έψαλε ο Παπαδιαμάντης ήρθε μαζί μας και με σκάφος φθάσαμε σε μια περιοχή που θα μπορούσαμε να πάρουμε το δρόμο για το κάστρο. Ήταν μια απο τις καλές εκπομπές των “Ανιχνεύσεων” την οποία αξίζει να δείτε.

Την έχω αναρτήσει αρκετές φορές αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν την είδαν. Δείτε την. Αξίζει.

Category: Videos

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Grantaire says:

  Ένα πραγματικό τηλεοπτικό επίτευγμα, δείγμα του τί μπορεί να προσφέρει η τηλεόραση όταν λειτουργεί σωστά. Ενότητα ύφους, περιεχομένου, αισθητικής αντίληψης, φόρος τιμής στον μεγάλο Παπαδιαμάντη και την ιδιαίτερη πατρίδα του, με συνοδό την υπέροχη μουσική του Χατζιδάκι από το ¨Χαμόγελο της Τζοκόντας¨ και το “Παραμύθι χωρίς Όνομα”.Και μόνο γι αυτή την εκπομπή ο Παντελής Σαββίδης, θα άξιζε να περιλαμβάνεται στους μεγάλους της τηλεόρασης,(πέραν της αναμφισβήτητης ποιότητας της όλης δημοσιογραφικής του δουλειάς)

  ΥΓ: Είναι απορίας άξιον γιατί η ΕΤ 3 δεν δείχνει κάθε Χριστούγεννα αυτήν την εξαιρετική δουλειά.

 2. 2
  αφ' τό λογιστήριο says:

  Καί θά υπάρχουν πάντα
  κι εκείνοι πού τήν βλέπουν κάθε φορά πού τήν αναρτάς τήν ωραίαν Εκπομπή, αγαπητέ κ.

  Παντελή Σαββίδη,

  ώς νά εκκλησιάζονται κατά Κυριακήν ημέρα!…

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  protagon.gr Δημήτρης Ευθυμάκης 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 Το γεωτρύπανο θα βγει συνοδευόμενο από δύο τουρκικές φρεγάτες, θα ρίξει άγκυρες κάπου στο Λιβυκό και τα εργαλεία του θα αγγίξουν τον βυθό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αυτή την οριακή στιγμή, δεν υπάρχει επιστροφή για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο