Στην Αττάλεια ελληνική αντιπροσωπεία, για τη… «θετική ατζέντα» με την Τουρκία – Οι τομείς συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

17/6/21 | 0 | 0 | 284 εμφανίσεις

Στην Τουρκία βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP), που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση και αποτύπωση της προόδου των 25 θεματικών της θετικής ατζέντας, η οποία περιλαμβάνει: οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, ενέργεια, τουρισμό, ναυτιλία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και περιβάλλον. «Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο εγγύς μέλλον», προσθέτει η ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) αποτελεί, από την ίδρυση της πρωτοβουλίας το 1996, το μόνο «γηγενές» σχήμα συνεργασίας, προερχόμενο αποκλειστικά από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (μέλη της, εκτός από τη χώρα μας, είναι οι Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μολδαβία και Μαυροβούνιο). Απουσιάζει η Κύπρος για… ευνόητους (τουρκικούς) λόγους.

https://europost.gr/stin-attaleia-elliniki-antiprosopeia-ti-thetiki-atzenta-tin-toyrkia-oi/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/7/21 | (4 σχόλια)
    Η Τουρκία δεν έχει δώσει έμφαση, μόνο, στους εξοπλισμούς. Έχει εστιάσει και στην διπλωματία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, στον χρηματισμό, στη δημιουργία λόμπυ αλλά και στον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ, συγκρίνοντάς την με την Ελλάδα. Υπάρχουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο