Στην Αττάλεια ελληνική αντιπροσωπεία, για τη… «θετική ατζέντα» με την Τουρκία – Οι τομείς συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην Τουρκία βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP), που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση και αποτύπωση της προόδου των 25 θεματικών της θετικής ατζέντας, η οποία περιλαμβάνει: οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, ενέργεια, τουρισμό, ναυτιλία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και περιβάλλον. «Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο εγγύς μέλλον», προσθέτει η ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) αποτελεί, από την ίδρυση της πρωτοβουλίας το 1996, το μόνο «γηγενές» σχήμα συνεργασίας, προερχόμενο αποκλειστικά από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (μέλη της, εκτός από τη χώρα μας, είναι οι Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μολδαβία και Μαυροβούνιο). Απουσιάζει η Κύπρος για… ευνόητους (τουρκικούς) λόγους.

https://europost.gr/stin-attaleia-elliniki-antiprosopeia-ti-thetiki-atzenta-tin-toyrkia-oi/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα