Στην Αθήνα ο στρατηγός Χαφτάρ – Συνάντηση αύριο με Μητσοτάκη – Δένδια

16/1/20 | 0 | 0 | 297 εμφανίσεις
ΕΛΛΑΔΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Εν πτήσει προς την Αθήνα βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον κ. Χαφτάρ ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 8.30 το απόγευμα.

O επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) θα έχει απόψε άτυπο ραντεβού με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα συναντηθεί και επισήμως αύριο Παρασκευή στις 9.20 το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολούθως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Χαλίφα Χαφτάρ θα συναντηθεί, στη μία μετά το μεσημέρι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Χ. Χαφτάρ είχε δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ σήμερα κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας στη Λιβύη, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο διοικητής των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή μιας εκεχειρίας στη χώρα επιβεβαιώνοντας και τη συμμετοχή του στη διάσκεψη του Βερολίνου.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (2 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας