Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας…

8/3/21 | 0 | 0 | 156 εμφανίσεις

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ άνοιξε χθες τη δυνατότητα σχηματισμού κοινής κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, επικαλούμενος την υπέρβαση των διχασμών στην κοινωνία, τη μεταρρύθμιση στη διοίκηση, τον καθαρισμό του δικαστικού σώματος από τον πελατειακό χαρακτήρα, καθώς και άλλων μεταρρυθμίσεων …

Για αυτό, είπε, αναμένει υποστήριξη από όλα τα κόμματα και τους φορείς, αλλά και από τους εταίρους του συνασπισμού στην εξουσία.

Η αντιπολίτευση θεωρεί αυτήν την πράξη ως ανασφάλεια του Ζάεφ στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ανακοίνωσε ότι δέχεται να συζητήσει μια εξειδικευμένη κυβέρνηση, με επικεφαλής ένα μη κομματικό πρόσωπο, έως τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν με τις τοπικές.

Για το VMRO-DPMNE, το αίτημα του Ζάεφ είναι απλώς μια προσπάθεια να τον σώσει από την ευθύνη.

«Εάν η πρότασή του είναι απόδραση από την ευθύνη, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι το VMRO-DPMNE δεν το κάνει και δεν θα έχει συμφωνίες με εγκληματίες», λένε στο κόμμα.

Ο συνεργάτης του συνασπισμού SDSM – DUI λέει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να έχει το ρόλο της διόρθωσης της κυβέρνησης, όπως κάθε δημοκρατική χώρα πρέπει να έχει μια αντιπολίτευση.

«Προσφέρουμε συνεργασία από κάθε δυνατή άποψη. Όλα όσα πρέπει να πράξουμε,  τα κάνουμε, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει  και κάποιος από την άλλη πλευρά  για να μιλήσει.

»Το λέω για πρώτη φορά, θέλω να ξεκινήσω μια συζήτηση για μια  κοινή κυβέρνηση, της υπάρχουσας με την αντιπολίτευση.

»Πρέπει να ενώσουμε το λαό μας, γιατί το χρειαζόμαστε, το γνωρίζουμε όλοι – ο λαός μας είναι πολύ διχασμένος, είπε χθες ο Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Free Press.

Το VMRO-DPMNE πιστεύει ότι αυτή η στάση του Ζάεφ προέρχεται από την ανασφάλεια του στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τον φόβο ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει.

Press24

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    11/4/21 | (0 σχόλια)
    Του Δημήτρη Τσαϊλά* Πρέπει ο Ελληνισμός να είναι έτοιμος να καταστρέψει δεκάδες τουρκικά πλοία ή εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα σε λίγες μόνο ημέρες κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης; Θα μπορούσαν αυτοί οι σαφείς αλλά φιλόδοξοι επιχειρησιακοί στόχοι να προωθήσουν την ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο