Σκόπια: Ετοιμασίες του στρατού για την άσκηση «Αποφασιστικό χτύπημα 21»

20/4/21 | 0 | 0 | 130 εμφανίσεις

 Απρίλιος 19, 2021. 23:33. Ελλάδα.

Σκόπια.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι επισκέφθηκε  το στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης Κριβολάκ, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των μελών του Στρατού και του 15ου Τάγματος Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, εν αναμονή της έναρξης της μεγάλης διεθνούς άσκησης «Decisive Strike – 21».

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Αρχηγού Κράτους,  ο πρόεδρος επιθεώρησε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται προκειμένου να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις ικανότητες εκπαίδευσης και άσκησης του χώρου εκπαίδευσης.

«Ο Πρόεδρος αξιολόγησε ότι ο Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως μέλος του ΝΑΤΟ με την επικείμενη άσκηση θα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Συμμετέχει η Ελλάδα και η Βουλγαρία

Η άσκηση «Decisive Strike-21» θα πραγματοποιηθεί την περίοδο από 17.5.2021 έως 2.6.2021 στο στρατόπεδο «Κριβολάκ».

Περίπου 1.100 μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα συμμετάσχουν στην άσκηση, και επιπλέον θα συμμετάσχουν ο Στρατός των ΗΠΑ με περίπου 300 μέλη και η Ελληνική Δημοκρατία και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας με περίπου 20 μέλη η κάθε μία.

Makfax

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας