Σκόπια: «Εξαφανίστηκε» η προτομή του Γκότσε Ντέλτσεφ

4/8/20 | 1 | 0 | 100 εμφανίσεις

Αύγουστος 3, 2020. 20:55

Στα κοινωνικά δίκτυα των Σκοπίων αναφέρεται η «εξαφάνιση» της προτομής του επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ που ήταν τοποθετημένη μπροστά από τη φοιτητική εστία που είχε το όνομά του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Express.mk,  επίσημα κανείς δεν έχει μεταφέρει το μνημείο αυτό, ούτε υπάρχουν πληροφορίες από το δήμαρχο του δήμου του Κάρπος, Στέφαν Μπογκόεφ, όπου βρισκόταν η προτομή, ούτε και από τον δήμαρχο Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Επιτροπής της Βουλγαρίας που διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για τα ιστορικά θέματα,  επιμένει ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Γκότσε Ντέλτσεφ ωνόμασαν οι Βούλγαροι το γνωστό μας Άνω Νευροκόπι-μια κωμόπολη μετά το δικό μας Κάτω Νευροκόπι- ,με το πολύ κρύο τον χειμώνα και τις ονομαστές πατάτες.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας