Σε ελεύθερη πτώση η λίρα – Προάγγελος εξελίξεων η συναλλαγματική κρίση

6/8/20 | 0 | 0 | 158 εμφανίσεις
Παραμονές εξαγγελιας του νέου πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπάρχει μεγάλυ κινητικότητα στις αγορές σε σχέση με το δολάριο, η οποία κινητικότητα στην Τουρκία έχει λάβει τη μορφή οδοστρωτήρα που συνθλίβει την τουκρική λίρα.

Στις 12 το μεσημέρι της σήμερον, η αξία ενός ευρώ ισοδυναμούσε με 8,55 λίρες Τουρκίας, ενώ ένα δολάριο με 7,20.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στις 13:21 η λίρα έχανε το 3,18%  της αξίας της έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να είναι στο 1/7,25.

Το ίδιο διάστημα και ο χρυσός τραβούσε την ανηφόρα, σε σχέση και με τη λίρα.

Εν τω μεταξύ, Τούρκοι αναλυτές προδιαγράφουν την περεταίρω πτώση της λίρας, δεδομένου ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας έχουν εξαντληθεί, ενώ η τουρκική οικονομία εκπέμπει τέτοια μηνύματα, που καθιστούν αδύνατη την εξεύρεση συναλλάγματος από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, για να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις που έχει, οι οποίες ανέρχονται σε 150 δις δολάρια.

infognomon.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (5 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας